Jessica Poikkijoki

jessica.poikkijoki@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Terese tecknar fantasifigurer och roliga djur – ställer ut i Larsmo

LARSMO Illustratören Terese Bast behöver inte söka nya uppdrag. Beställarna tar kontakt med henne. På samma sätt blev hon ombedd att ställa ut på biblioteket i Larsmo.

Nyhetsbild

Dags att välja årets Purmolucia

December närmar sig och det är dags att rösta fram vem som ska bära luciakronan i Purmo.

Nyhetsbild

Dags för countryfest i Kronoby: "Jag vill gärna erbjuda något nytt varje år"

KRONOBY I fem års tid har Börje Nylund försökt boka countrybandet från Sverige. Nu lyckades det äntligen. I veckoslutet spelar det på Krombi Country & Blues.

Nyhetsbild

Skånsk country i Kronoby: "Vi spelar för att vi tycker det är kul"

För grabbarna i Highway 40 blev dansbandsmusiken en inkörsport till countryn. Nu gör de sin första spelning på finländska fastlandet.

Nyhetsbild

Premiären närmar sig för Teater Jacobs kvällsshow – nya stjärnor tar över

JAKOBSTAD Det gamla brandkårshuset i Jakobstad håller på att förvandlas till en klubb. På den kommer Teater Jacobs stjärnor att förvandlas till stjärnor i en nyskriven show.

Nyhetsbild

Från Messias till nyskapat: "Nu har vi flera saker att jobba in parallellt"

JAKOBSTAD Vid sidan av Händels Messias övar kammarkören Bel Canto in Brahms Ein Deutsches Requiem och en handfull aldrig tidigare framförda kompositioner.

Nyhetsbild

Filip Rosengren tar sig an Messias tillsammans med Bel Canto

JAKOBSTAD Filip Rosengren har en knapp månad på sig att öva. Sedan ställer han sig upp i Pedersöre kyrka för att med Bel Canto sjunga Händels Messias.

Nyhetsbild

Festivalen firar tjugo år med Eppu Normaali och The Rasmus

KARLEBY The Rasmus uppträder på Mustakari Memories i Karleby nästa år. Men rockbandet som har sålt 4 miljoner album världen över är inte festivalens enda huvudartist.

Nyhetsbild

The Rasmus till Mustakari Memories – en artist ännu hemlig

KARLEBY The Rasmus uppträder på Mustakari Memories i Karleby nästa år. Men rockbandet som har sålt 4 miljoner album världen över är inte festivalens enda huvudartist.

Nyhetsbild

Musik som legat i arkivet väcks till liv på museet – ingår i konsertserie

JAKOBSTAD Ett vackert hus fyllt av vackra saker är bara ett skal om inget händer i det. Så tänker Annika Wester och Esa Fagerholm. Därför vill de fylla Malmska gården med musik.

Shannon Hoon hann bli 28 år

KOLUMN I dag är det 23 år sedan Shannon Hoon dog. Trots att jag har lyssnat en del på Blind Melon tog det mer än 20 år innan jag hörde att sångaren gått bort.

Nyhetsbild

Det går ett mörkt stråk genom Nina Hemmingssons enrutingar

RECENSION Jag förstår att "Livet, ditt as" inte är en bok för alla, men det är en bok för den som vill ha något mörkt och vasst på nattygsbordet att jaga bort alla slags mardrömmar med.

Nyhetsbild

"Folk måste verkligen öppna sina sinnen för att kunna förstå det här"

JAKOBSTAD Den italienska konstnären Eva Macali ser flera likheter mellan båtmarknaden och konstmarknaden. Det är en av de saker som hon undersöker medan hon vistas i Jakobstad.

Nyhetsbild

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Nyhetsbild

Unik föreställning med studerande - ett liv i trettio dikter

JAKOBSTAD Maria Wingren lutar sig mot ryggen på en av killarna i sin klass medan han kramar någon annan. Hon ler och snart börjar hon tala direkt till publiken.

Nyhetsbild

Producenten: "Berättelsen passar perfekt för en tv-serie"

När hon läste Ted och Kajs första bok i "ZOO"-serien insåg Leila Lyytikäinen att den skulle passa perfekt som tv-serie. Och hon tror att den kan slå internationellt.

Nyhetsbild

Ted och Kaj inspirerades till böckerna av sin egen skoltid

Det är spännande, men inte nervöst. Så beskriver Kaj Korkea-aho sina känslor inför det att hans och Ted Forsströms bok blir en tv-serie.

Nyhetsbild

"Jungsborg är ett jätteroligt ställe att spela på"

KARLEBY Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen fortsätter föra in musik i Karlebybornas vardag. På ett café och en vinbar med butik, men allra först i Jungsborg.

Nyhetsbild

Frågan Richard Smith ställer sina studerande: Vad är du beredd att flytta för?

JAKOBSTAD Jazzgitarristen och professorn Richard Smith ser inga hinder för att talanger från Österbotten skulle kunna glänsa på auditions i Los Angeles. Det gäller bara att våga.

Nyhetsbild

Tv-inspelning mitt i Jakobstad – för nästa säsong av "Egenland"

JAKOBSTAD Ingen av eldsjälarna som teamet bakom "Egenland" har träffat under sina resor med paketbil landet runt har varit den andre lik. Under onsdagen filmade de på After Eight i Jakobstad.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet