Jessica Poikkijoki

jessica.poikkijoki@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Senni Pakanen från Karleby tävlar i "The Voice of Finland": "Det är en fantastisk erfarenhet"

KARLEBY Senni Pakanen har stått på scen och sjungit inför publik många gånger förr. Men att göra det i "The Voice of Finland" var något alldeles extra.

Nyhetsbild

Johanna om att uppfylla roller: "Jag har varit rädd för att mina krafter inte ska räcka till allt"

KARLEBY Från femtiotalets perfekta hemmafru till tvåtusentiotalets perfekta mamma på Instagram. I sin senaste utställning utforskar Johanna Kallioinen roller.

Nyhetsbild

Klingenbergs äventyrsroman passar som ljudbok

RECENSION Humoristiska "Patrik och Pensionärsmakten" passar alldeles utmärkt som ljudbok. Förhoppningsvis kommer resten av serien också ut i den här formen.

Nyhetsbild

Konstnärer ställer ut tillsammans: "Teknikerna är ganska traditionella"

JAKOBSTAD Nya ansikten som är bekanta lokalt finns med på Österbottniska konstnärsförbundets årsutställning. "Den yngre generationen börjar synas nu".

Nyhetsbild

Datorspelet, den nya deckaren?

KOLUMN "Call of Cthulhu" lärde mig skillnaden mellan att se på, läsa och leva mig in i en deckare. Skräcken är så mycket större när allt hänger på mina val som spelare.

Nyhetsbild

Gunilla Björklund i rådjurens rike: "Du märker på bilderna att de inte är rädda för mig"

JAKOBSTAD Gunilla Björklund växte upp i Jakobstad. Hon kunde knappt skilja rådjur från vitsvanshjortar innan hon började fota dem. Nu ställer hon ut foton där de ser rakt in i kameran.

Nyhetsbild

Målardagarna gav konstklubben vitamininjektion – och nya medlemmar

LARSMO Den här gången ville så många ställa ut på Larsmo konstklubbs årsutställning att alla tavlor inte ens fick plats på väggarna.

Nyhetsbild

Rysk prakt och heavydragspel på Vinteraccordeon: "Jag kan knappt ge mig till tåls"

KARLEBY Årets Vinteraccordeon har flera musikaliska gäster från utlandet och uppmärksammar vårt lands första nakenmodell. Men främst får lokala dragspelsförmågor chansen att glänsa.

Nyhetsbild

Birger Skog, 85 år, ställer ut: "Jag är mycket för balans"

JAKOBSTAD Vid 85 års ålder fortsätter Birger Skog i Jakobstad att måla. Han ser inget skäl att sluta. Nu ställer han ut på stadsbiblioteket.

Nyhetsbild

Sista säsongen med Sakari Oramo ger MÖK publiken en konsert den har önskat sig

KARLEBY Serien med Beethovens symfonier fortsätter under våren. Men först av allt ger MÖK en något annorlunda konsert. En konsert där publiken kommer orkestern närmare än någonsin.

Nyhetsbild

I Karleby gick fler på teater under 2018 än året innan

KARLEBY Det står nu klart vilken pjäs som var publikens absoluta favorit under 2018. Och den spelas fortfarande på stadsteatern under januari månad.

Nyhetsbild

Johanna Emet: "Konst går inte att planera"

PEDERSÖRE Johanna Emet har målat hela livet. I dag inspireras hon av sina barn. Det syns i några av målningarna som hon just nu ställer ut på Galleri Bruno.

Nyhetsbild

Anna Maria Granlund med i dansk kriminalserie

PEDERSÖRE Skådespelaren Anna Maria Granlund från Esse i Pedersöre har en roll i den andra säsongen av den danska kriminalserien "Gisslantagningen".

Nyhetsbild

Kulturfavoriter: Ett festligt och kreativt år i Nykarleby

Kulturredaktionen avslutar året genom att lyfta fram personliga favoriter från året som gått. Jessica Poikkijoki imponeras av Topeliusåret i Nykarleby.

Nyhetsbild

Kaj Ahlsved: "För mig finns det inget sätt att gå tillbaka till det gamla"

JAKOBSTAD En mer rättvis musikkultur och ett rättvist samhälle. Målet är högt satt i det manifest som sex aktivistiska musikforskare gav ut innan jul. Kaj Ahlsved i Jakobstad är en av dem.

Nyhetsbild

Ett framtidslöfte inom finländsk konst: "Lita på din egen vision"

KARLEBY Rekordmånga sökte. Få blev utvalda. Mira Roivainen i Karleby är en av de unga konstnärer som får representera framtiden på "Nuoret 2019"-utställningen i Helsingfors.

Nyhetsbild

Dide, violinisten som skrev en konceptuell pjäs om kvantfysik

KARLEBY En vinnare av Man Booker-priset läste Dide Siemmonds första bok och sa: "Det är en vinnare." Men hon är mer intresserad av att skapa än att publicera.

Nyhetsbild

Blåsigt på Bel Cantos julkonsert: "Det är mycket, mycket häftig musik"

JAKOBSTAD Sjungande vid altaret i en mörklagd kyrka med bleckblåsare som ackompanjerar dem från läktaren. Så inleder Bel Canto årets julkonsert.

Nyhetsbild

Boken om Kim Strandén drog in pengar till välgörenhet

KARLEBY/KRONOBY Jan Björk har donerat vinsten på sålda exemplar av sin fotobok om musikern och fotografen Kim Strandén till välgörenhet. Med det är projektet avslutat.

Nyhetsbild

Video: Bröderna Wingren om sitt samarbete: "Vi har tänkt åka ut på en riktig byaturné"

JAKOBSTAD De är bröder. De växte upp i samma kyrka, spelade och sjöng samma sånger. När de spelade in sin första skiva tillsammans överraskade de både sig själva och varandra.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet