Jessica Poikkijoki

jessica.poikkijoki@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Roland Junell gör skiva med svensk visdiktare – de träffades på en fest

När Roland Junell flyttade till Saltsjöbaden med sin familj blev han granne med visdiktaren Mats Paulson. Nu samarbetar de musikaliskt.

Nyhetsbild

Både livemusik och sommarteater på kulturvecka i Karleby

KARLEBY Det spelas redan sommarteater inför levande publik i stadsdelen Yxpila. Snart ordas det också konserter, bland annat med Mikko Alatalo.

Nyhetsbild

Svårt mobbade Anders fick höra att han är känslig – använder erfarenheterna i sina böcker

KARLEBY Att bli refuserad fick inte Anders Nyman att tappa modet. Han bestämde sig för att gå upp till kamp mot patriarkatet på egen hand.

Nyhetsbild

Martin och Eevalotta byggde sin egen scen – bjuder in gäster för direktsändningar

KARLEBY Den virtuella plattformen är byggd och studion inredd. På fredag sänds den första konserten direkt från landsbygden.

Nyhetsbild

Jan Björk: "Coronaviruset har inte påverkat mitt sätt att fara ut och fota"

LARSMO/KARLEBY Det finns ett foto som Såkabon Jan Björk är särskilt glad över att röstades in på hans utställning Månadens bild 2019.

Nyhetsbild

En filminspelning med fysisk distans mellan skådespelarna – snart kan du se resultatet

KRONOBY Den här sommaren har nio kortfilmer spelats in på Torgare i Kronoby. Med max två skådespelare på plats samtidigt.

Nyhetsbild

Wilma, 22 år, skrev boken hon själv hade velat läsa som tonåring

KARLEBY Också hästflickor blir tonåringar och vill läsa böcker om både hästar och första kärleken. Nu har Wilma Möller från Karleby skrivit boken hon själv saknat.

Nyhetsbild

En skvätt kiss- och bajshumor kan få intresset att växa

RECENSION Christel Rönns tar till en skvätt kiss- och bajshumor för att barn ska orka vänta med haren Jinko och lära sig några nya ord under tiden.

Nyhetsbild

Traditionen är att bryta traditioner – men hur reagerar publiken i Jakobstad?

JAKOBSTAD Han skrev en våldsam och förförisk dödsmässa över den andra generationens invandrare som kapade popkonsten och gjorde den amerikansk.

Nyhetsbild

Nu öppnas Villa Sveden igen – men besökarna får hålla sig utomhus

JAKOBSTAD Om vädret tillåter det firar man diktens och sommarens dag på Villa Sveden. Men sensommarens vikingamarknad med svenska gäster är inställd.

Nyhetsbild

Författarstigen leder genom Nykarlebys litterära historia

NYKARLEBY Nu har skyltarna som ska guida besökare längs Författarstigen i Nykarleby satts upp. Längs den får man bekanta sig med vad 20 författare skrivit om staden.

Nyhetsbild

Anne-Mari: "När festivalen genomförs virtuellt är möjligheterna oändliga"

KAUSTBY För de spelmän som vill medverka i sommarens virtuella Kaustbyfestival är det fortfarande möjligt att sända in en musikvideo.

Nyhetsbild

Artisterna som gästar Thomas Enroth låter sig inte nedslås av coronakrisen

Hur ska kulturen repa sig från coronaviruset? Den frågan diskuteras i det tredje och sista avsnittet av "En sommarkväll på Thomas Enroths brygga". Nu kan du se det på HSS Medias sajter.

Nyhetsbild

Inga kramar för Philip Järvenpää i skuggan av coronapandemin

JAKOBSTAD Philip Järvenpää längtar efter att få ställa sig upp på en scen igen och sjunga. Inte inför kameror, utan för en livepublik.

Nyhetsbild

Gösta Ågrens förlag avslöjar: han arbetade på ny bok

Gösta Ågrens sista bok behöver inte bli hans sista. Han skickade ett brev till sitt förlag där han berättade att han höll på med ett nytt manuskript.

Nyhetsbild

Konstnär i Nykarleby: "Jag är varken provokatör eller revolutionär"

NYKARLEBY På onsdag kväll blir det vernissage för sommarens utställning i Bagarstugan på Kuddnäs. Temat är enfald och mångfald.

Nyhetsbild

Ett tårdrypande men också stärkande samtal på Thomas Enroths brygga

Alkoholism och panikångest är bara två av de ämnen som tas upp i det andra avsnittet av "En sommarkväll på Thomas Enroths brygga". Nu kan du se det på HSS Medias sajter.

Nyhetsbild

I höst ordnas auditions för den nyskrivna musikalen – regissören redan vald

JAKOBSTAD Nu står det klart vem som regisserar den nyskrivna musikalen "Tjugo sekunder", som spelas på Schaumansalens scen nästa år.

Nyhetsbild

Barnet förväntas lyda som en hund

RECENSION Ur ett barns perspektiv kan lekis vara som en hundgård. En plats där man måste passa sig för att gråta så att någon ser.

Nyhetsbild

När gästerna gått hem åkte Ove ut – "Till en början var det en kul grej"

JAKOBSTAD När gästerna begett sig hemåt satte sig Ove Lillas i bilen och körde ut mot Andra sjön. Det var villaavslutningsnatt och det fanns något han ville fånga.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet