Jessica Poikkijoki

jessica.poikkijoki@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Flera julkonserter redan slutsålda: "I år har vi tagit bort pausen"

På fyra orter är biljetterna till Årets stora julkonsert redan slutsålda. Turnén drar igång på måndag och når Österbotten i slutet av november.

Nyhetsbild

För Emma Helle är skulpterandet som en drog – ställer ut i Karleby

KARLEBY Träet bjuder motstånd, men Emma Helle formar det. Till sin farmor med röda läppar och till en småleende Kristus på korset.

Nyhetsbild

Poesi på biblioteket – den som vill får läsa upp egna dikter

JAKOBSTAD Den som vill nå ut med sina dikter har möjlighet att göra det på Poetry open mic i Jakobstad. Fem poeter är redan bokade.

Såkasällskap ställer ut foton av naturen

KARLEBY I kväll är det vernissage för Såka Fotografiska Sällskaps utställning i Karleby. Elva medlemmar visar foton på temat närnatur.

Nyhetsbild

"Vem kan göra anspråk på att vara bildad?"

NYKARLEBY För 1800-talets borgarflickor var äktenskap viktigare än bildning. Tredje boken om Österbottens borgarliv visar att mycket har förändrats.

Nyhetsbild

Lorenza Borrani låter magkänslan avgöra vem hon arbetar med

KARLEBY Lorenza Borrani jämför ett av verken som hon och MÖK ska framföra i Karleby med sitt hemland Italiens regering. Två orkestrar går samman, men solisterna kan inte enas om något.

Nyhetsbild

Terese tecknar fantasifigurer och roliga djur – ställer ut i Larsmo

LARSMO Illustratören Terese Bast behöver inte söka nya uppdrag. Beställarna tar kontakt med henne. På samma sätt blev hon ombedd att ställa ut på biblioteket i Larsmo.

Nyhetsbild

Dags att välja årets Purmolucia

December närmar sig och det är dags att rösta fram vem som ska bära luciakronan i Purmo.

Nyhetsbild

Dags för countryfest i Kronoby: "Jag vill gärna erbjuda något nytt varje år"

KRONOBY I fem års tid har Börje Nylund försökt boka countrybandet från Sverige. Nu lyckades det äntligen. I veckoslutet spelar det på Krombi Country & Blues.

Nyhetsbild

Skånsk country i Kronoby: "Vi spelar för att vi tycker det är kul"

För grabbarna i Highway 40 blev dansbandsmusiken en inkörsport till countryn. Nu gör de sin första spelning på finländska fastlandet.

Nyhetsbild

Premiären närmar sig för Teater Jacobs kvällsshow – nya stjärnor tar över

JAKOBSTAD Det gamla brandkårshuset i Jakobstad håller på att förvandlas till en klubb. På den kommer Teater Jacobs stjärnor att förvandlas till stjärnor i en nyskriven show.

Nyhetsbild

Från Messias till nyskapat: "Nu har vi flera saker att jobba in parallellt"

JAKOBSTAD Vid sidan av Händels Messias övar kammarkören Bel Canto in Brahms Ein Deutsches Requiem och en handfull aldrig tidigare framförda kompositioner.

Nyhetsbild

Filip Rosengren tar sig an Messias tillsammans med Bel Canto

JAKOBSTAD Filip Rosengren har en knapp månad på sig att öva. Sedan ställer han sig upp i Pedersöre kyrka för att med Bel Canto sjunga Händels Messias.

Nyhetsbild

Festivalen firar tjugo år med Eppu Normaali och The Rasmus

KARLEBY The Rasmus uppträder på Mustakari Memories i Karleby nästa år. Men rockbandet som har sålt 4 miljoner album världen över är inte festivalens enda huvudartist.

Nyhetsbild

The Rasmus till Mustakari Memories – en artist ännu hemlig

KARLEBY The Rasmus uppträder på Mustakari Memories i Karleby nästa år. Men rockbandet som har sålt 4 miljoner album världen över är inte festivalens enda huvudartist.

Nyhetsbild

Musik som legat i arkivet väcks till liv på museet – ingår i konsertserie

JAKOBSTAD Ett vackert hus fyllt av vackra saker är bara ett skal om inget händer i det. Så tänker Annika Wester och Esa Fagerholm. Därför vill de fylla Malmska gården med musik.

Shannon Hoon hann bli 28 år

KOLUMN I dag är det 23 år sedan Shannon Hoon dog. Trots att jag har lyssnat en del på Blind Melon tog det mer än 20 år innan jag hörde att sångaren gått bort.

Nyhetsbild

Det går ett mörkt stråk genom Nina Hemmingssons enrutingar

RECENSION Jag förstår att "Livet, ditt as" inte är en bok för alla, men det är en bok för den som vill ha något mörkt och vasst på nattygsbordet att jaga bort alla slags mardrömmar med.

Nyhetsbild

"Folk måste verkligen öppna sina sinnen för att kunna förstå det här"

JAKOBSTAD Den italienska konstnären Eva Macali ser flera likheter mellan båtmarknaden och konstmarknaden. Det är en av de saker som hon undersöker medan hon vistas i Jakobstad.

Nyhetsbild

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet