Jessica Poikkijoki

jessica.poikkijoki@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Producenten: "Berättelsen passar perfekt för en tv-serie"

När hon läste Ted och Kajs första bok i "ZOO"-serien insåg Leila Lyytikäinen att den skulle passa perfekt som tv-serie. Och hon tror att den kan slå internationellt.

Nyhetsbild

Ted och Kaj inspirerades till böckerna av sin egen skoltid

Det är spännande, men inte nervöst. Så beskriver Kaj Korkea-aho sina känslor inför det att hans och Ted Forsströms bok blir en tv-serie.

Nyhetsbild

"Jungsborg är ett jätteroligt ställe att spela på"

KARLEBY Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen fortsätter föra in musik i Karlebybornas vardag. På ett café och en vinbar med butik, men allra först i Jungsborg.

Nyhetsbild

Frågan Richard Smith ställer sina studerande: Vad är du beredd att flytta för?

JAKOBSTAD Jazzgitarristen och professorn Richard Smith ser inga hinder för att talanger från Österbotten skulle kunna glänsa på auditions i Los Angeles. Det gäller bara att våga.

Nyhetsbild

Tv-inspelning mitt i Jakobstad – för nästa säsong av "Egenland"

JAKOBSTAD Ingen av eldsjälarna som teamet bakom "Egenland" har träffat under sina resor med paketbil landet runt har varit den andre lik. Under onsdagen filmade de på After Eight i Jakobstad.

Nyhetsbild

En effektfull konstkonsert

RECENSION Framför de sex svartklädda musikerna hänger ett tunt tyg. När rörliga bilder projiceras både på det och på duken bakom dem blir effekten stundvis svindlande.

Nyhetsbild

Henrik och Heléne sjunger i kyrkan: "Vi har inte gjort många duetter tidigare"

JAKOBSTAD/NYKARLEBY För Henrik Åberg kretsar det mesta kring Elvis, men nu sluter han under tre konserter upp kring "Ett litet ljus" med Heléne Nyberg. En duett som de har framfört i svenska "Bingolotto".

Nyhetsbild

Världen är så stor – varför finns det inte plats för flyktingar?

RECENSION Wasa Teaters interaktiva föreställning "Världen är så stor" väcker många tankar och känslor kring maktlöshet och medmänsklighet.

Unik performance på stadsteatern

KARLEBY Illustratören Elina Warsta och musikern Niina Hannula ger en unik performance på Karleby Stadsteaters huvudscen nu på lördag.

Nyhetsbild

Drömmar om reptiler, häxor och en framtid som konstnär

JAKOBSTAD Den utställning som Minna Hakkola, Naomi Hodgson och Ronja Lindberg har i White Box just nu är en riktig drömutställning. Den handlar alltså om drömmar.

Nyhetsbild

"Verkligheten är alltid rikare än det som man hittar på"

KARLEBY När Jan Forsström bläddrade bland hyrfilmerna i 1980-talets Karleby kändes världen där de hade skapats väldigt avlägsen. Nu ligger hans senaste film på Amazon Prime.

Nyhetsbild

Här ska gamla psalmer spelas in i ny tappning: "Folk har varit öppna för förändring"

JAKOBSTAD Publikens reaktion på psalmerna som Patrick Wingren gett nya arrangemang har varit positiv. Nu ska en skiva med dem spelas in i Betaniakyrkan i Jakobstad, under två öppna konserter.

Nyhetsbild

"Det har varit ett bra tillfälle att hoppa ur boxen"

KARLEBY Konserten inleds med de musikaliska knivhuggen ur "Psycho" och fortsätter med ett nyskapande verk som Sami Klemola har gjort specifikt för foley-artisten Heikki Kossi.

Nyhetsbild

Böcker i tyg och rosor med lyster

NYKARLEBY Pia Kortell Bergmark, med rötterna stadigt i Öjamyllan, tycker om att läsa. Det föll sig därför naturligt för henne att göra bonader föreställande bokhyllor.

Nyhetsbild

Saara Aalto: "Kan det här verkligen hända en finländsk tjej?"

KARLEBY Saara Aalto jämför livet som artist med livet som elitidrottare. Hon äter hälsosamt, sover minst nio timmar om dygnet och hinner inte träffa sina vänner särskilt ofta.

Nyhetsbild

Gubbslem och gamla hemligheter

RECENSION "Den åttonde tärnan" är en småputtrig och lagom spännande deckare, dessutom är den välskriven.

Nyhetsbild

Lindeberg och Lucander lockar läsaren till gapflabb

RECENSION "När vi blev vuxna" är en våldsam och flabbig skröna för unga läsare. Skiten rinner, blodet ångar och lögnerna haglar.

Nyhetsbild

Så fick Lil Peep ett cyniskt Cobain-fan på fall

KOLUMN När jag för första gången hörde Lil Peep sjunga var han redan död. Det var Youtube som trodde att jag skulle gilla "Save that shit" och jag klickade på länken.

Nyhetsbild

Gambämark, en byarevy för hela Österbotten

RECENSION En förstärkt humorgruppen KAJ dansade och sjöng på toppen av sin förmåga under fredagens genrep av "Gambämark".

Nyhetsbild

Klaus Mäkelä: "Mozart var en barndomskärlek"

KARLEBY Förra veckan var Klaus Mäkelä i Frankfurt. Nästa år reser han tillbaka till USA. Men just nu är den unge dirigenten i Karleby för att leda en konsert med pianisten Eero Heinonen och MÖK.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet