Rico Liljedahl

rico.liljedahl@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Smarta vagnar togs i bruk på Citymarket

JAKOBSTAD Massvis med recept, smart inköpslista, butiksnavigering och speciella erbjudanden är några av funktionerna på Citymarkets nya smarta kundvagn, SmartCart, låter kunderna ta del av.

Nyhetsbild

Lannäslund höll öppet hus

JAKOBSTAD Sol, hundskall, kaffe, lotteri och korv var alla ingredienser under lördagens öppet hus på Lannäslund.

Nyhetsbild

Veneziaden i full gång

KARLEBY Veneziadfirandet var i full gång hela lördagen i Karleby. Sundrodden, Barnens dag och polisens stora cykelauktion var bara några av programpunkterna på elden, vattnet och ljusets dag.

Nyhetsbild

Golfen är Andy Gealys levebröd: Jag följer solen

GOLF Walesbördiga golfaren Andy Gealy besökte under senaste veckan Jakobstadsregionen. Besöket var hans andra i trakten på lika många år.

Nyhetsbild

Motorcyklister samlades vid Svanen

JAKOBSTAD Lokala motorcykelklubben Custom Garage arrangerade årets 6% rally vid Svanen camping i Jakobstad under veckoslutet.

Nyhetsbild

Nykarlebyborna strövade i Topelius värld

NYKARLEBY Ett vindhärjat Nykarleby stod som värd för en minnesvandring i Zacharias Topelius ära under lördagen. Trots icke optimala förhållanden för utomhusevenemang tog sig många Nykarlebybor till rådhuset för att påbörja en minnesvandring längs stadens gator.

Nyhetsbild

Blixten slog ner – renoveringsprojekt förstördes

JAKOBSTAD När stugan på Mässkär brann ner för ett par veckor sedan satt Guy Ålander på middag med bekanta. – Hade någon legat i sängen hade denne antagligen fått en blixt i ansiktet, tapeten är bortriven och det finns ett stort hål där, säger Ålander.

Nyhetsbild

Annorlunda fiske i Forsby

FORSBY. En simtur kan sluta på många sätt. För 16 år gamla Anton Jansson slutade den med ett unikt fynd.

Nyhetsbild

Ari Luusua: Det är ett starkt startfält i år igen

SKIDOR Jeppis Summer Ski arrangeras på lördag för tredje året i rad av Ski Team Mäenpää och IF Brahe. På startlinjen finns cirka 25 herrar och 18 damer.

Nyhetsbild

Seljes Triathlon - dubbla segrar för K-P Triathlon

TRIATHLON. Efter ett par år med deltagarantalet på nedgång är Seljes Triathlon tillbaka på rätt bana igen. – Det har gått upp igen de senaste åren, det visar att konceptet funkar, säger Carl-Otto Slotte.

Nyhetsbild

Inga problem på Jakob Trav - trots värmen

JAKOBS DAGAR Jakobs Trav ordnades återigen under tisdagen. Åtta lopp samt två ponny-lopp kördes under tävlingen.

Nyhetsbild

Late Jakob Rabbe Ede: "Det är en fin tradition"

JAKOBSTAD Purmobon Rabbe Ede är årets Late Jakob. Han är förvånad över utmärkelsen eftersom han bor i Purmo.

Nyhetsbild

Blandade framgångar i Seinäjoki – "Jag trivs inte på den här banan"

MOTORSPORT Det var både med- och motgångar för motorsportarna Tommi Nyvall, Simon Backlund och Markku Yliaho under tävlingsveckoslutet i Seinäjoki.

Nyhetsbild

Vurpa på träningsläger – Sebastian Östman missar FM-tävlingar

MOTORSPORT Den unge Jakobstadskillen Sebastian Östman skadade sig under ett träningsläger i Torneå. Nu tvingas hann stå över tävlingar i FM-serien i motocross.

Nyhetsbild

Myran segrade i derbyt – upp i serieledning

FOTBOLL Ett hett derby utspelades sig på Nedervetil sportplan under söndagskvällen. Seriefyran, vid seger serieledare, IK Myran tog emot tabellsjuan GBK i en damernas division ett. IK Myrans tidigare publikrekord på 622 åskådare slogs, eftersom 648 personer såg derbyt på plats.

Nyhetsbild

Korkea-Aho fixade en poäng för JBK

FOTBOLL JBK tog emot tabelljumbon TP-47 på Västra Plan i åskväder och regnskurar. Trots dåligt spel blixtrade JBK till ett par gånger och räddade en poäng.

PeFF räddade en poäng i slutminuterna

FOTBOLL Pedersöre Fotbollsförening lyckades rädda en poäng i matchens slutminuter mot Toivolan Urheilijat. Lovisa Vikström kvitterade för pedersörelaget i den 89:e minuten.

KF 10 åkte på storstryk i Kajana

FOTBOLL Kokkolan F10 åkte på lördgen till Kajaana för att möta tabellfyran FC Wimma. KF10 åkte till Kajana med endast 13 spelare i truppen.

Nyhetsbild

Denis återvänder – klar för Jaro

FOTBOLL Dennis Lima de Assis, eller kort och gott Denis har skrivit på för Jaro. Den 28 år gamla anfallaren återvänder därmed till Jakobstad och Centralplan.

Nyhetsbild

Denis klar för Jaro

JAKOBSTAD Denis Lima de Assis eller kort och gott Denis, är klar för FF Jaro.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet