Milja Ångerman

milja.angerman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Sundombon Mikael klättrar i träd och tränar för Ironman – "Min diabetes har aldrig hindrat mig"

VASA Mikael Hakola vill inspirera till träning och hjälpa andra med diabetes. – Mitt motto har alltid varit: "He nog bara ti kör".

Nyhetsbild

1,5 miljoner människor dör årligen till följd av diabetes – Diabetesläkare: "Man måste ta hand om sin hälsa"

Den 14 november uppmärksammas Världsdiabetesdagen världen över. – Diabetes är mer än att bara lämna bort sockret från kosten. Prognosen för diabetes är mycket mörkare än folk tror, säger diabetesläkare Otto Knutar.

Nyhetsbild

Advokater erbjuder gratis testamente – om en del går till välgörenhet

Det kan kosta flera tusen euro att skriva sitt testamente, men under en månads tid görs det under vissa förutsättningar gratis. – November ger en bra möjlighet för alla, säger advokaten, vicehäradshövding Christian Näsman.

Nyhetsbild

Samojeden Rosie älskar att göra andra glada – stor efterfrågan på besökshundar

KORSHOLM Rosie är besökshunden från Solf som får klienter att skratta, även de som inte gjort det på länge. – Hon ger oss alla fina minnen, säger matte Nanette Westergård-Sjölund.

Nyhetsbild

Ny prägel på asiatisk mat på Magasinsgatan – "Vi vill ge kunderna något nytt"

VASA Miljövänligt, nordiskt och autentiskt vietnamesiskt – det är viktigt för restaurangen Yellow Bloom i Klemetsö. Ägaren Deafrose Dang värdesätter närodlat och ekologiskt.

Nyhetsbild

På lördag står Vasabon Siri på MGP-scenen – "Alla som kommit till final är vinnare"

En mångårig vänskap på distans blev inspirationen till Siri Norrgårds första låt. I helgen uppträder hon med den i MGP-finalen i Helsingfors.

Nyhetsbild

Asta och Valter från Vasa tävlar i MGP – uppmanar andra att tro på sig själva

VASA Att klara sig själv och våga stå ensam, det är vad Asta Sharmas och Valter Klockars låt handlar om. På lördag uppträder de i MGP-finalen i Helsingfors.

Nyhetsbild

Emmas flyttlass gick från Sibbo till Vasa – blandar gammalt med nytt i inredningen

Att hitta lägenhet då man flyttar hemifrån är inte lätt. Speciellt inte om man flyttar till en annan stad. Emma Udd, 20, flyttade från Sibbo till Vasa för att studera specialpedagogik och för henne gick det relativt bra – hon hittade en liten lägenhet i ett trähus i Vasa som hon just nu inreder.

Nyhetsbild

Magdalena använder naturens skafferi: Det finns så mycket att ta vara på

Från april till september finns det många växter i naturen som man kan plocka och använda i matlagningen men också spara inför vinterhalvåret. Det är både ekonomiskt och hälsosamt.

Nyhetsbild

Färre busschaufförer utbildas vid YA – men efterfrågan växer och jobb finns

Intresset för busschaufförsutbildningen dalar vid Yrkesakademin i Österbotten. Det förvånar utbildarna –  för jobb finns. Samtidigt ökar samarbetet med näringslivet, och i höst startar en ny utbildning inom logistik.

Nyhetsbild

Tor blandar ny snickarteknik med gammal design – "Trendigt med gamla modeller"

I 40 år har Vöråbon Tor Ahlbäck varit företagare inom bygg- och snickeribranschen. Han har riktat in sig på möbler i helträ och ser en trend i att inreda hus i gammal stil.

Nyhetsbild

Prideflaggans historia – det här betyder färgerna

I måndags hissade Vasa stad prideflaggor på torget. Under lördagens parad kommer fler att synas i stadsbilden, men vad står egentligen färgerna för?

Nyhetsbild

Handelskammaren: Vi vill ha pengar till Riksåttan

I juni presenterar regeringen en tilläggsbudget för viktiga trafikprojekt. Österbottens handelskammare anser att två vägavsnitt på riksväg 8 bör få finansiering.

Nyhetsbild

Ovädret fällde träd och satte igång automatlarm – blixten slog ned nära café i Maxmo

Räddningsverket hade några fler utryckningar än vanligt under fredagens åskväder men inga personskador har uppstått. I Brudsund i Maxmo fick personalen på Olivia Café & Grill bevittna ett blixtnedslag på nära håll.

Nyhetsbild

Torleif samlar stora skräplass från havet – men mottagandet på Stormossen förvånar

KORSHOLM Torleif Westerholm kombinerar sin träning med att plocka skräp längs stränderna. Nu är han besviken över att Stormossen inte låter honom föra in skräpet gratis.

Nyhetsbild

Skolfolket: "Skolan ska vara synlig, också i Pride"

Svenska modersmålslärarföreningen i Finland och fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier vid Åbo Akademi i Vasa vill uppmuntra skolor att delta i Vasa Pride genom ett gemensamt deltagande i paraden.

Nyhetsbild

Tvåspråkiga Lykeion ordnar sångtävling – "Vi tävlar tillsammans, inte mot varandra"

VASA Det tvåspråkiga gymnasiecampuset Lykeion startade en ny tradition på onsdagen – en sångtävling för eleverna i Vasa gymnasium och Vaasan lyseon lukio.

Nyhetsbild

Finlandssvenska Robson fick en osynlig hjärnskada – Nu vill han få andra att tro på sina drömmar

Robson Lindbergs skada i en hockeymatch förändrade hans liv. Nu föreläser om livet före och efter olyckan. På fredagen besökte han Korsholms gymnasium.

Nyhetsbild

Edit och Sandra har följts åt i 14 år – snart tar resan slut när de tar studenten: "Men vi kommer alltid vara vänner"

VASA Vasaborna Edit Rosenblad och Sandra Nyholm har varit bästa kompisar sedan förskolan. Om två veckor får de studentmössan – sedan fortsätter deras resa på skilda håll.

Nyhetsbild

Tio österbottniska ungdomar åker på tävling i Schweiz – "Som OS för brandkårister"

I december började övningarna inför sommarens tävling. I juli deltar tio ungdomar från Malax med omnejd i en brandkåristtävling i Schweiz.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet