Milja Ångerman

milja.angerman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Emmas flyttlass gick från Sibbo till Vasa – blandar gammalt med nytt i inredningen

Att hitta lägenhet då man flyttar hemifrån är inte lätt. Speciellt inte om man flyttar till en annan stad. Emma Udd, 20, flyttade från Sibbo till Vasa för att studera specialpedagogik och för henne gick det relativt bra – hon hittade en liten lägenhet i ett trähus i Vasa som hon just nu inreder.

Nyhetsbild

Magdalena använder naturens skafferi: Det finns så mycket att ta vara på

Från april till september finns det många växter i naturen som man kan plocka och använda i matlagningen men också spara inför vinterhalvåret. Det är både ekonomiskt och hälsosamt.

Nyhetsbild

Färre busschaufförer utbildas vid YA – men efterfrågan växer och jobb finns

Intresset för busschaufförsutbildningen dalar vid Yrkesakademin i Österbotten. Det förvånar utbildarna –  för jobb finns. Samtidigt ökar samarbetet med näringslivet, och i höst startar en ny utbildning inom logistik.

Nyhetsbild

Tor blandar ny snickarteknik med gammal design – "Trendigt med gamla modeller"

I 40 år har Vöråbon Tor Ahlbäck varit företagare inom bygg- och snickeribranschen. Han har riktat in sig på möbler i helträ och ser en trend i att inreda hus i gammal stil.

Nyhetsbild

Prideflaggans historia – det här betyder färgerna

I måndags hissade Vasa stad prideflaggor på torget. Under lördagens parad kommer fler att synas i stadsbilden, men vad står egentligen färgerna för?

Nyhetsbild

Handelskammaren: Vi vill ha pengar till Riksåttan

I juni presenterar regeringen en tilläggsbudget för viktiga trafikprojekt. Österbottens handelskammare anser att två vägavsnitt på riksväg 8 bör få finansiering.

Nyhetsbild

Ovädret fällde träd och satte igång automatlarm – blixten slog ned nära café i Maxmo

Räddningsverket hade några fler utryckningar än vanligt under fredagens åskväder men inga personskador har uppstått. I Brudsund i Maxmo fick personalen på Olivia Café & Grill bevittna ett blixtnedslag på nära håll.

Nyhetsbild

Torleif samlar stora skräplass från havet – men mottagandet på Stormossen förvånar

KORSHOLM Torleif Westerholm kombinerar sin träning med att plocka skräp längs stränderna. Nu är han besviken över att Stormossen inte låter honom föra in skräpet gratis.

Nyhetsbild

Skolfolket: "Skolan ska vara synlig, också i Pride"

Svenska modersmålslärarföreningen i Finland och fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier vid Åbo Akademi i Vasa vill uppmuntra skolor att delta i Vasa Pride genom ett gemensamt deltagande i paraden.

Nyhetsbild

Tvåspråkiga Lykeion ordnar sångtävling – "Vi tävlar tillsammans, inte mot varandra"

VASA Det tvåspråkiga gymnasiecampuset Lykeion startade en ny tradition på onsdagen – en sångtävling för eleverna i Vasa gymnasium och Vaasan lyseon lukio.

Nyhetsbild

Finlandssvenska Robson fick en osynlig hjärnskada – Nu vill han få andra att tro på sina drömmar

Robson Lindbergs skada i en hockeymatch förändrade hans liv. Nu föreläser om livet före och efter olyckan. På fredagen besökte han Korsholms gymnasium.

Nyhetsbild

Edit och Sandra har följts åt i 14 år – snart tar resan slut när de tar studenten: "Men vi kommer alltid vara vänner"

VASA Vasaborna Edit Rosenblad och Sandra Nyholm har varit bästa kompisar sedan förskolan. Om två veckor får de studentmössan – sedan fortsätter deras resa på skilda håll.

Nyhetsbild

Tio österbottniska ungdomar åker på tävling i Schweiz – "Som OS för brandkårister"

I december började övningarna inför sommarens tävling. I juli deltar tio ungdomar från Malax med omnejd i en brandkåristtävling i Schweiz.

Nyhetsbild

Renovera skorstenen innan sommarvärmen slår till

Nu är det hög tid att se över skorstenens skick och få eventuella reparationer gjorda.

Nyhetsbild

Terrängcyklingstävling för hela familjen – "Roligt med gemensam hobby"

Cirka 30 personer deltog i terrängcykeltävling på Öjberget i helgen. Intresset var större än väntat där yngsta deltagarna var under tio år.

Nyhetsbild

Linnea och Clara deltar i musikal i Oravais – "Det roligaste är att få sjunga"

VÖRÅ I Oravais kyrka ljuder sångröster från ett fyrtiotal barn. "Ja nog är livet härligt" sjunger de i kör. Övningarna är i full gång inför premiären nästa vecka.

Nyhetsbild

Frivilliga hjälper personer med ny hörapparat –"Vi har en stor uppgift i samhället"

Behovet av hörselrådgivare växer hela tiden. Nu har Svenskfinland fått 20 nya rådgivare som kan hjälpa och stöda personer som fått hörapparat.

Nyhetsbild

Nyrenoverad uf-lokal i Sundom är redo för första gästerna

VASA Sundom uf har fått en rejäl ansiktslyftning. Sedan november har lokalen varit stängd för allmänheten men på lördag slår man upp dörrarna igen i en helt ny skepnad.

Nyhetsbild

Spelmissbrukare: "Jag var aldrig nöjd oavsett hur mycket jag vann"

VASA För drygt 15 år sedan ger en storvinst mersmak för spelets värld. I dag får Terese hjälp med sitt spelmissbruk, men vägen hit har varit lång.

Nyhetsbild

Spelmissbrukargrupp i Vasa: "Vi måste hjälpa innan det är för sent"

VASA I snart två år har det funnits en samtalsgrupp för spelmissbrukare i Vasa. Spelmissbrukarna är fler än man skulle tro, och sällan är de själva medvetna om problemet.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet