Milja Ångerman

milja.angerman@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

30 462 cyklister passerade cykelräknaren i juli – september aktivare

VASA Cykelräknarens dagsrekord på Brändö bro slogs under höstens första månad. Och under bilfria dagen den 22 september uppmanas stadsborna att välja cykeln i stället för bilen.

Nyhetsbild

Bra akustik ökar kvaliteten på hemmabio

Hur fixar man en hemmabio? Pasi Juppo i Helsingby byggde en hemma i familjens hus. Här ger han sina bästa tips.

Nyhetsbild

Gammalt får nytt liv – samtidigt är själva processen terapi för paret

I januari flyttade Caroline Eriksson, 27, och Fredrik Kuni, 36, in i sitt nya hus. I det nya huset blandar de gammalt med nytt. En del av inredningen har de gjort själva eller restaurerat.

Nyhetsbild

Ny teknik i byggbranschen ger mer utrymme för kreativitet – "Möjligheterna är oändliga"

VÖRÅ Vill du kunna designa ditt hus precis hur du vill? Snart kan detta bli möjligt. Inom många branscher blir 3D-printning ett populärare verktyg. Vid Simons Element tror man på en framtid i 3D-printade hus.

Nyhetsbild

VIDEO: Många återkommande fiskförsäljare på marknad – "Vasa har en bra fiskkultur"

VASA Både långväga och lokala försäljare har hittat sin väg till sik- och strömmingsmarknaden i Inre hamnen. Cirka 45 olika försäljare finns på plats. För de som inte tycker om fisk finns bland annat ost eller syltmunkar.

Nyhetsbild

Drömmen om att bygga eget hus blev gemensam verklighet

Att bygga ett parhus tillsammans var först bara ett skämt paren emellan. Men snart står deras gemensamma hus klart på platsen de kallar Korsholms soligaste tomt.

Nyhetsbild

Sov Tryggt samlade många åskådare till Inre hamnen

Allt från dagisbarn till pensionärer rör sig i Inre hamnen under onsdagen. Evenemanget Sov Tryggt vill i år lägga fokus på unga.

Nyhetsbild

Räddningsuppvisning lockar många till Inre hamnen

VASA För andra året i rad ordnas evenemanget Sov Tryggt. Räddningsuppvisningar med gränsbevakningen, räddningsverket och Vasa centralsjukhus intresserar många skolelever.

Nyhetsbild

Experter : "Undvik att fiska tills förbuden upphört"

Ta det säkra före det osäkra och avstå från både bad och fiske tills vattnet är renare säger experter. Både i Metviken och i Norra stadsfjärden har man mätt höga halter av e-colibakterier.

Nyhetsbild

BILDSPEL: Se bilderna från Konstens natt

VASA I det optimala Konstens natt-vädret fick besökarna njuta av mat och konst av alla de slag. Från fäktning till ponnyridning och sång. Många nöjt av att bara strosa runt på gatorna medan andra deltog i de program som erbjöds.

Nyhetsbild

Djur och dans – två saker som lockar såväl barn som vuxna under Konstens natt

VASA Staden fylls av människor i alla åldrar. Glada människor går runt för att suga in all den positiva energi som de olika utställarna vill sprida genom sin egen expertis. På Konstens natt finns det något för alla.

Nyhetsbild

Inga dopp i havet för solbadare på Sandö

Badförbudet på Sandö fortsätter och det syns på stranden. I det varma vädret är det inte många som vill ta sig till en strand med badförbud.

Nyhetsbild

Vasatjejen Melissa drömmer om en framtid som modell – i juli tävlade hon i New York

VASA Det har varit en annorlunda sommar för 12-åriga Melissa Kuusisto. Den har varit fylld av träning i väntan på en modelltävling i New York. "Drömmen är att bli modell och flytta till USA", säger hon.

Nyhetsbild

Festivalarrangörer positivt överraskade – 13 000 besökare under helgen

VASA Den andra festivaldagen i Inre hamnen har börjat bra. Många människor är på plats och arrangörerna uppskattar att 1 500 fler besöker festivalen under dagen. Alla är nöjda med festivalen och det nya konceptet – över förväntan.

Nyhetsbild

Melissa, 12, från Vasa tävlade som modell i USA – fick strålande omnämnande

VASA Tolvåriga Melissa Kuusisto från Vasa fick lovord i en modelltävling i New York. Hon representerade Finland via modellagenturen Pariss.

Nyhetsbild

Festivalområdet i Inre hamnen tar form – under natten sätts stängslen upp

VASA Förberedelserna inför Vasa festival är i full gång. Flera festivaltält har satts upp och på fredag eftermiddag drar festivalen igång. Ifall någon skulle ta ett ofrivilligt dopp i havet finns både båt och dykare på plats.

Nyhetsbild

Kyla och regn, eller värmebölja – vädret påverkar sommarteatrarnas publik och skådespelare

Väder och vind kan påverka åskådarantalet på sommarteatrarna. Tidigare år har kyla och regn varit den största orsaken till färre besökare. I år är det hettan som påverkar.

Nyhetsbild

Konstverket "Gemenskapens kokong" döptes av elev på Övningsskolan

VASA Konstverket hänger i Vasa Övningsskolas gymnasium och speglar gemenskap och individernas olikheter. Det färgglada konstverket är nu invigt av donatorerna, Forna Vasa svenska flicklyceister.

Nyhetsbild

Skärgårdsrestaurangen på Gubbgrund tar form – "Det här är en speciell plats"

Nästa sommar kan man ta en läskande dryck på terrassen och ett dopp i det blå. Redan i vinter finns förhoppningar om en skidtävling för barn och andra evenemang. – Vi har fått många förfrågningar om när vi ska öppna, säger Jukka Ahola.

Nyhetsbild

Teater- och konstevenemang för alla barnfamiljer –"Barnen ska få vara aktiva i alla workshoppar"

Man får träffa Zacharias Topelius, njuta av afrikansk musik och dans eller måla med en robot. För tredje gången ordnas Festival Piccolo och man hoppas på fint väder och många besökare.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet