Lokalt 11.1.2021

Isen efterlängtad i Karleby – skridskoåkarna ivriga

KARLEBY Med snö och minusgrader kommer också ivriga skridskoåkare. Under veckoslutet var Karlebyborna i full fart att använda isarna runt om på stadens planer.

Lokalt 9.1.2021

Julgranarna fick nytt liv i Karleby

Karleby Den traditionsenliga julgranssänkningen vid Storgrundet är nu utförd och nu finns det åter förutsättningar för en fiskrik sommar.

Lokalt 26.12.2020

Gallup: Coronajulen en ganska vanlig jul – "Ingen större skillnad"

Jakobstad Coronapandemin har förstört mycket men julfirandet har inte påverkats nämnvärt där stadens invånare försökt hålla sig till sina jultraditioner och samtidigt blicka framåt mot ett bättre år.

Lokalt 26.12.2020

Fortfarande inget genombrott i sökandet av Nykarlebybon

NYKARLEBY Det är fortfarande lika ovisst vad som hänt den försvunna Sven-Erik Österlund. Det är nu två veckor sedan den 85-årige Nykarlebybon försvann och det är ont om ledtrådar.

Lokalt 12.12.2020

Julhandeln mera nätbaserad än tidigare

Coronapandemin har påverkat människornas vardag i stor utsträckning vilket också syns i julklappshandeln där allt fler väljer att handla via nätet.

Lokalt 7.12.2020

Saigon Kitchen fortfarande stängt

JAKOBSTAD Skadorna efter branden som Saigon Kitchen drabbades av för drygt två veckor sedan håller fortfarande restaurangen stängt. Det är osäkert  när man kan öppna igen.

Lokalt 6.12.2020

Gallup: Inget nyårsfirande på torget – "Ett väntat och klokt beslut"

Att det inte blir något nyårsfirande verkar inte beröra stadens invånare nämnvärt. Det rådande läget med pandemin gör att man väljer att fira hemma med nära och kära.

Sport 23.11.2020

Centers Hockey berövades segern

ISHOCKEY En stark laginsats från Centers räckte nästan till seger mot topplaget KuRy. Ett tufft domslut i förlängningen avgjorde matchen till gästernas fördel.

Sport 21.11.2020

Mardrömsminuter fick IFK Lepplax på knä

ISHOCKEY Tre mål på tre minuter. Efter en lovande start rasade IFK:s spel samman mot KuRy som tämligen enkelt kunde kontrollera hem matchen.

Sport 20.11.2020

Muik Hockey stod upp bra mot topplag

ISHOCKEY En resultatmässigt dålig första period gjorde att kampen om poängen så gott som försvann för Muik Hockey redan då. Men en stark andra halva av matchen gjorde att man nästan kom ikapp.

Sport 16.11.2020

Highsticks HT klara segrare till slut

ISHOCKEY Highsticks HT har gjort det till en vana att köra över motståndarna i säsongsinledningen. Men mot Muik Hockey II hade man inledningsvis tufft innan man hittade spelet och vann komfortabelt till slut.

Sport 9.11.2020

Numerärt underläge Highsticks segerrecept i toppmötet

ISHOCKEY Toppmötet i division tre var en jämn drabbning i två perioder. Sedan tog hemmalagets boxplay över – det gav hela fyra mål i matchen. Därmed är Highsticks enda laget med full pott i serien.

Sport 9.11.2020

Muik Hockey chanslösa i Jyväskylä

ISHOCKEY Muik Hockey hade inte mycket att sätta emot topplaget D-Kiekko under söndagen. Värdlaget från Jyväskylä gjorde en strålande inledning och avgjorde matchen redan i första perioden.

Sport 7.11.2020

Svag inledning fällde JBK i säsongsavslutningen

FOTBOLL JBK var inte riktigt vakna när seriespelet avslutades och fann sig tidigt i ett tremålsunderläge. Man gjorde ett ordentligt uppryck men poängen uteblev.

Sport 2.11.2020

Highsticks HT körde över S-Kiekko Retrot

ISHOCKEY Det var inget snack om saken. Highsticks HT gjorde processen kort med S-Kiekko Retrot och förlängde därmed segerraden till tre matcher.

Sport 1.11.2020

Matchen mellan Lepplax och Malax inställd

ISHOCKEY Det blir inget derby i hockeytvåan ikväll. Matchen ställs in och nytt speldatum spikas senare.

Sport 3.10.2020

Muik Hockey fixade första segern: "Offensiven var riktigt vass"

ISHOCKEY Efter 2–7-debaclet senast i Brahestad var det upp till bevis för Muik Hockey i hemmamatchen mot Laser HT. Laget levererade, stod för en klockren insats och kammade därmed hem säsongens första seger.

Sport 26.9.2020

Centers förlorade målrik match

ISHOCKEY Det bjöds på målkalas när Centers Hockey spelade hemmapremiär i derbyt mot IK Kronan. En stark tredje period räckte till poäng men på övertid knep Kronan extrapoängen.

Sport 19.9.2020

United ett steg närmare kvalplatsen

FOTBOLL Det blev ingen seger för FC United trots att man låg på hårt för ett segermål i andra halvlek. Det mållösa mötet med ToU innebär dock att förutsättningarna att nå kvalplatsen till division 1 fortfarande är goda.

Sport 18.9.2020

Sekunddrama när Muik föll i premiären

ISHOCKEY Muik Hockey stretade på bra mot fjolårets grundseriefemma JHT. Men i matchens sista sekund lyckades JHT avgöra när Finlandsserien gjorde nedsläpp under fredagen.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet