Gabrielle Nyholm

gabrielle.nyholm@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Älgkrock på norra Munsalavägen – "det finns ett uppmärkt älgstråk där"

NYKARLEBY På söndagskvällen krockade en personbil med en älg på norra Munsalavägen. Inga personskador uppkom, men bärgningsbilen fick hämta fordonet.

Nyhetsbild

Agility för hundar i alla storlekar på Kråkholmen – "Hela familjen med"

AGILITY Under lördag och söndag ordnas agility för hundar på Kråkholmsplanen i Jakobstad. JKF Agility har slagit ihop sommarens inplanerade tävlingar till ett tvådagars-evenemang.

Nyhetsbild

Fler vill ha nyckeln i hand – Kiiruna Hus till Jakobstad

Det finns en stor efterfrågan på modulhus i Österbotten. Kiiruna Hus har kommit in på Österbottens marknad med Alexia som återförsäljare.

Gabrielle Nyholm: Slå sönder spegeln och njut av träningen

Vi måste få ett slut på hälsohetsen som värderar en ytlig fasad av välmående framför ett mer äkta välbefinnande som kommer inifrån.

Nyhetsbild

Topeliusesplanaden asfalteras – blir klart till helgen

NYKARLEBY De som har rört sig i Nykarleby centrum under de senaste dagarna har noterat att Topeliusesplanaden rustas upp just nu. Inom kort rullar trafiken som vanligt igen.

Nyhetsbild

Kaj Kunnas har blivit Nykarlebybo – "Känns ju redan som hemma"

NYKARLEBY Uppväxt strax utanför Helsingfors och bosatt i södra Finland hela livet. Men för Kaj Kunnas har Nykarleby länge varit ett andra hem. Nu har han och frun blivit Nykarlebybor på heltid.

Nyhetsbild

Vårens positiva effekter – slutsålt och väntetid hos leverantörerna

Byggbranschen verkar ha strålat under vårens dystra isoleringsperiod. Ännu i sommar säljer byggvaruhandeln över förväntningarna inom minuthandeln.

Nyhetsbild

Krock utanför Lidl i Karleby – inga allvarliga skador

KARLEBY Under tisdagseftermiddagen krockade två bilar i Karleby vid korsningen intill Lidl. Efter bara en halvtimme var trafiken åter till det normala.

Nyhetsbild

Karleby stadsbibliotek erbjuder nu även möjlighet till nätbetalning

KARLEBY Ifall ditt boklån hunnit gå över tiden och en avgift bör betalas kan det nu utföras via nätet. Karleby stadsbibliotek och andra Anders-bibliotek har tagit i kraft en betalningstjänst via nätet.

Nyhetsbild

Kalv på rymmen i Esse – "Kokade kaffe på altanen när det prasslade i buskarna"

PEDERSÖRE Esseborna hade ett lite annorlunda äventyr på gång i centrum under tisdagsförmiddagen. En kalv hade kommit loss från fähuset och begav sig ut på en fartfylld färd genom byn långt hemifrån.

Nyhetsbild

Trafikolyckorna som inte hanteras rätt – "Det här är ytterst viktigt"

NYKARLEBY Väldigt många trafikanter agerar fel när olyckan är framme. Nykarlebynejdens Jaktvårdsförening vill slå ett slag för kunskapen om hur man bör agera vid en viltolycka.

Nyhetsbild

Relativt lugn helg för polisen – "bara typiskt veckoslutsröj"

Helgen har varit relativt lugn för polisen i norra Österbotten. Fyllebråk i Jakobstad och narkotikarattfylleri i Karleby under fredags- och lördagskvällen.

Nyhetsbild

Vattenmusikal lyser upp Sundet hela jubileumsveckan

KARLEBY Under Karlebys jubileumsvecka lyses staden upp från vattnet med en föreställning som presenteras varje kväll. Fontänen är 24 meter lång och skapar en unik stämning vid Sundet.

Nyhetsbild

Hundvalp fastnade i skåpbilen – brandkåren tillkallades

KARLEBY Under söndagseftermiddagen fick brandkåren in ett larm från centrum av Karleby. En hundvalp hade fastnat under sätet i en skåpbil.

Nyhetsbild

Minimal sjukledighet på Prevex i vår – hemmajobb vid lindrig förkylning kan bli ny vardag

NYKARLEBY Under våren nådde Prevex rekordlåga siffror i sjukledigheten. Distansjobb och god hygien är lärdomar vi kan ta med oss från coronaepidemin.

Nyhetsbild

Koliforma bakterier i Pörkenäs sommarvatten – har blivit åtgärdat

JAKOBSTAD Förra veckan hittades koliforma bakterier i dricksvattnet i Pörkenäs. I måndags gjordes nya tester i och resultatet visade sig vara fritt från bakterierna.

Nyhetsbild

Monäsrodden blir inte av i år – "Vi får återkomma nästa år"

NYKARLEBY Monäsrodden ordnades senast för två år sedan. Inför 2020 fanns det planer på att ordna den soliga folkfesten igen, men det var innan coronan slog till.

Nyhetsbild

Fullbokat i Jakobstad – turisterna spenderar i år

JAKOBSTAD Både Hotell Epoque och Stadshotellet sätter alla tummar upp för turismen i sommar. De har haft fullbokat nästan jämt och gästerna är både trevliga och nyfikna.

Nyhetsbild

Finländarna upptäcker Jakobstad – "Vi fortsätter mot Karleby imorgon"

JAKOBSTAD I sommar rör sig husbilarna aktivt längs vägarna i Finland. I Jakobstad hörs mycket finska, Nykarleby får ta emot sista minuten-bokningar och Karleby har blivit 20 procent mer norskt.

Nyhetsbild

FSS: Vi vill se en skola där alla har lika möjlighet att lära sig

Finlands Svenska Skolungdomsförbund vill rikta fokus mot skolungdomar och deras inlärning. De vill skapa ett diskussionsutrymme för hur en jämlik och jämställd skolmiljö kan förverkligas.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet