Lokalt 4.3.2021

Utryckning på hal väg – hamnade själv i trafikolycka i Lillby

PEDERSÖRE Ett larm kom till räddningscentralen från Purmo på torsdagsmorgonen. När en av personerna i räddningsmanskapet var på väg till platsen hamnade personen själv i en trafikolycka på Lillbyvägen.

Lokalt 3.3.2021

Ett nytt coronafall i Jakobstadsregionen – ett fåtal i karantän

På onsdag bekräftades nio nya fall i Vasas sjukvårdsdistrikt. Ett av dessa fall finns på Malmskas område.

Lokalt 2.3.2021

Dubbskorna på – "Väderleken ute syns i jourens mottagning"

JAKOBSTAD/KARLEBY Redan förra veckan slog en blixthalka till i och med den milda väderleken. Både vid jouren i Karleby och Jakobstad syns riskfaktorerna med vädret tydligt i det ökade antalet halkskador under helgen.

Lokalt 1.3.2021

Arbetskraftsbehovet stjäl rampljuset – var syns pandemins arbetslöshet?

Concoridas Attract!-undersökning på arbetskraftbehov görs nu för tredje året i rad. Årets resultat förväntas bli speciellt intressant i och med att pandemins arbetslöshetssiffror sätts på kant mot arbetskraftsbehovet.

Lokalt 25.2.2021

Fyra nya coronafall på Soites område – alla från okända smittkedjor

KARLEBY Under torsdagseftermiddagen bekräftades fyra nya coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Alla nya fall är orelaterade till redan kända smittkedjor.

Lokalt 22.2.2021

Bra fart i Vörås slalombacke – "Bästa vintern på länge"

Skidcentrumen i närregionen erbjuder fina slalombackar i det vackra vintervädret. Med mer snö än på flera år väljer många backarna i närheten i stället för långväga slalomresor.

Lokalt 21.2.2021

Ett nytt coronafall i Mellersta Österbotten

KARLEBY Under söndagen meddelade Soite att ett nytt coronafall bekräftats på Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikts område.

Lokalt 19.2.2021

Soteld i Jakobstad – "Typisk vinterutryckning"

JAKOBSTAD Eld i spisen i utkanten av västra Jakobstads centrum orsakade en soteld under fredagsförmiddagen. Brandkåren tillkallades och åtgärdade situationen.

Lokalt 18.2.2021

Skata Garden inleder skede två –"Varit tufft men nu är målet tydligare"

JAKOBSTAD Efter en paus i arbetet fortsätter Skata Garden-bygget med skede två nu i vår med förnyad finansiell stabilitet. Det efterlängtade gemenskapsutrymmet färdigställs och Jugendhuset ska träda fram.

Lokalt 18.2.2021

Få doser drabbar personal inom äldrevården – "Är det brist på vaccin så är det brist"

Institutet för hälsa och välfärd skickade ut anvisningar om att personalen inom äldrevård vaccineras samtidigt som riskgruppen av äldre personer. Sedan ändrades vaccinationsordningen och enligt de nya direktiven får personalen vänta lite till.

Ekonomi 16.2.2021

Kartellskandalen sätter husbolag i knipa – Fastighets Ebba har inte påverkats

JAKOBSTAD Enligt Konkurrens- och konsumentverkets utredning har det pågått en omfattande kartellbildning på disponentmarknaden i flera år. Fastighets Ebba Ab har under tiden haft ett samarbete med disponentföretaget Realia, men känner sig inte utsatta.

Lokalt 15.2.2021

Vaksamhet inför studentskrivningarna – ingen har råd att bli förkyld nu

Abiturienterna får snart läsledigt inför studentskrivningarna i mars. De flesta har blivit uppmanade av sina lärare att vara extra försiktiga med smittospridningen nu. En förkylning kan innebära en uppskjuten studentexamen.

Lokalt 14.2.2021

30 år av rehabilitering vid Nykarleby sjukhem

NYKARLEBY På söndag firar Nykarleby sjukhem 30 år av vård och rehabilitering för främst krigsinvalider och veteraner. I år ordnas inga festligheter med en folksamling, men personalen har tilldelats förtjänsttecken i silver och guld.

Lokalt 12.2.2021

Krock mellan tunga fordon i Jeppo – inga personskador

NYKARLEBY Under fredag eftermiddag var olyckan framme i korsningen intill Sale i Jeppo. Lyckligtvis uppstod inga personskador.

Lokalt 12.2.2021

Malmska: Fyra nya fall från redan kända smittkedjor

JAKOBSTAD Av de femton nya fallen som bekräftats inom Vasa sjukvårdsdistrikt under fredagsförmiddagen finns fyra av dem på Malmskas område.

Lokalt 25.1.2021

Ungdomsgård på hjul kommer till Jakobstad – "Det finns mycket som vuxna missar"

JAKOBSTAD Föreningen Stationens Barn har nu placerat en av sina ungdomsbilar i Jakobstad. De skapar en möjlighet för de lokala aktörerna att samarbeta och åka ut för att träffa ungdomar.

Lokalt 22.1.2021

Tellushallen tillfälligt stängd – "Alldeles för mycket snö på taket"

JAKOBSTAD Snöstormen har orsakat en säkerhetsrisk för Tellushallen i Jakobstad. Ställvis är det upp till 1.5 meter djup snö på taket.

Lokalt 22.1.2021

Två personbilar i trafikolycka på Kållbyvägen

JAKOBSTAD Under fredagseftermiddagen inträffade en trafikolycka strax utanför centrum av Jakobstad. Två fordon var inblandade i krocken.

Ekonomi 20.1.2021

Besökarna försvann – "Oskäligt stränga regler för biosalongerna"

För tillfället får biograferna i Jakobstad och Karleby bara ta emot tio personer åt gången trots att salongerna är gjorda för upp emot 200 personer.

Lokalt 16.1.2021

Utryckning i Karleby på grund av rökbildning

KARLEBY Brandkåren fick rycka ut till Heinola i Karleby på grund av mat som glömts på spisen.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet