Gabrielle Nyholm

gabrielle.nyholm@osterbottenstidning.fi

Nyhetsbild

Dagens unga inspireras av föräldrarnas ungdomsår – "På danspaviljongen drar vi ner medelåldern"

MUSIK Dansbandsmusik har fått en ny publik – unga människor. När Vikingarna besökte Åminne Folkpark samlades 13- till 20-åringar i klungan framför scenen.

Nyhetsbild

Countrystaden byggs upp på nytt vid Klippan – "Det spårade ur i år igen förstås"

NYKARLEBY Huvudarrangören Johan Österbacka blir sheriff och det finns guld att vaskas. På Klippan blir det en storstilad heldag i western-tema på lördag med gäster från USA och open stage.

Nyhetsbild

Jakobstads Arbis välkomnar hösten med ny katalog – "Vi vill erbjuda evenemang som får folk att må bra"

JAKOBSTAD Arbiskatalogerna börjar småningom dyka upp i postlådorna. Jakobstads Arbis vill erbjuda evenemang som kan bli veckans höjdpunkt för kunden.

Nyhetsbild

Staden rustade upp lekparker – Lions skapade ny för både barn och vuxna

JAKOBSTAD Staden Jakobstad har satsat på att förbättra barnens tillvaro i sommar genom att byta ut gamla redskap på lekplatserna. Lions Club har aktiverat talkoandan och byggt upp en motionspark vid Gamla hamn.

Nyhetsbild

Ung företagsamhet väcker Vexala till liv – Barnens pop-up café gör succé

NYKARLEBY 12-åringarna Tilda och Tinja från Vexala ville ha något att göra under sommaren. Med hjälp av sina familjer öppnade de ett pop-up café vid bybutiken.

Nyhetsbild

Byn vid "Österbottens pärla" – Terjärv definieras av sin Heimsjö

KRONOBY Terjärv är verkligen byn vid sjön. Heimsjön är en av Österbottens 2862 sjöar, men för Terjärvborna som bor längs dess strand är den mycket mer än så.

Nyhetsbild

Power Truck Show samlar både inhemskt och utländskt till Härmä – "Det här är sommarsemestern för oss chaufförer"

HÄRMÄ Berg-och-dal-banorna fick stiga åt sidan när de pampiga lastbilarna rullades in på Powerpark-området i Alahärmä. Hit samlades både företag och hobbyintresserade när tungfordonen visades upp.

Nyhetsbild

Lägret på Pörkenäs samlar Svenskfinland – "Det är en mötesplats för ungdomarna"

JAKOBSTAD I veckan har det ordnats ett barn- och ungdomsläger vid Pörkenäs. Lägret ordnades av Föreningen Hörseltjänst r.f. och det lockade ungdomar med hörselnedsättning från hela Svenskfinland.

Nyhetsbild

Tillbakablick på barndomen – Klassen som började vid Nordmans skola för nästan 60 år sedan återses

JAKOBSTAD Ett glatt och skojfriskt gäng av tidigare elever träffades på lördag eftermiddag vid Nordmans skola.  Även klassens lärarinna var på plats för att återse de gamla eleverna.

Nyhetsbild

Marika Forsander bjuder in till Gerdas oas i Terjärv – "Musik bättre än medicin"

KRONOBY Den 11 augusti bjuder Marika Forsander in både äldre och yngre till Gerdas oas i Terjärv. En musikstund för gemenskapens skull är tanken i hennes arbete.

Nyhetsbild

Tolvmansgården dukade upp för den årliga marknaden

KRONOBY Med en gnutta solsken och en stor skara glada ansikten bjöd Kronoby Hembygdsförening in alla till Tolvmansgården på lördagen. Hantverksförsäljning och violinspel lockade fram hembygdskänslan.

Nyhetsbild

Vattenskotrar har kort men intensiv säsong – "Vem som helst kan åka iväg utan erfarenhet"

Varma sommardagar går telefonlinjerna heta till ägarna av vattenskotrar som erbjuder en uthyrningstjänst. Sunt bondförnuft är den huvudsakliga riktlinjen till sjöss.

Nyhetsbild

Kattungarna fann flera nya hem– än finns fyra kvar

SUNDBY En artikel om okastrerade katter publicerades i söndagens upplaga av Österbottens Tidning. Artikeln riktade en del av strålkastarljuset mot de hemlösa kattungarna vid Tuhnula och det gav resultat.

Nyhetsbild

Överfulla avfallskärl irriterar i Kantlax – Ekorosk: "Avfallet måste sorteras"

NYKARLEBY "Vi har tydligen fått en soptipp mitt i Kantlax by!" inleder Börje Sjöblom med i en insändare i Österbottens Tidning. Men det förblir osäkert vem det anklagande fingret ska riktas mot.

Nyhetsbild

Djurskötare besviken på oansvariga djurägare – "Skaffar du en katt ska du också sköta om den"

Just nu har Saija Sillanpää 17 kattungar på gården Tuhnula. Kattungarna som Sillanpää får hämta upp är ofta halvvilda. Ingen vill ta ansvar för dem.

Nyhetsbild

Jeppis Summer Ski bjöd på en hård kamp i gassande sol – Nissinen och Ståhlberg knep segrarna

RULLSKIDOR. Vilma Nissinen knycker segern ur händerna på Andrea Julin medan Alexander Ståhlberg får hålla ledningen den största delen av herrarnas tolv kilometer innan han ror hem första pallplats.

Nyhetsbild

Grävarbete vid gamla Tobaksmagasinet – skejtramperna har flyttats till Maskentomten

JAKOBSTAD Maskentomten i Jakobstad som just nu enbart är ett kalt gräsområde har blivit utrymme för en skejtpark. Grävarbete vid Tobaksmagasinet orsakar skejtparkens flytt.

Nyhetsbild

Få överlevare i pumpatävlingen – grov utgallring redan vid startskottet

NYKARLEBY Tävlingsdeltagarna i ÖT, Vasabladet, och Sydins pumpatävling har haft stora problem med att få plantorna att överleva. Många frön sprack upp och grodde, men kylan tog dem när de sattes ut på friland.

Nyhetsbild

Återvinning på ny nivå i Hantverkarboden – hundhår blir till vantar

JAKOBS DAGAR En arbetsdemonstration av spinning hölls vid Hantverkarboden under Jakobs Dagar på tisdag. Både fårull och hundhår spanns till garnnystan redo att stickas eller virkas.

Nyhetsbild

Paret Tran grundade nytt företag: "Folket vet inte hur smutsiga deras luftvärmepumpar blir"

JAKOBSTAD Luftvärmepumpar syns i allt fler hushåll, även familjen Tran skaffade sin för ett drygt år sedan. Samtidigt föddes idén till företaget AC-Cleaning.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet