Sport

Fotboll

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Schweiz sista lag att säkra plats i slutspelet – så spelas åttondelarna i VM

FOTBOLL Schweiz är klart för åttondelsfinal i fotbolls-VM.Mot Serbien blev det seger med 3–2. Schweiz gör Brasilien sällskap vidare från grupp G.

Nyhetsbild

Sjukhuset: Pelé vårdas för luftvägsinfektion

FOTBOLL Den brasilianske fotbollslegendaren Pelé, som lades in på sjukhus tidigare i veckan, har skickat en hälsning för att tacka sina fans runt om i världen för alla positiva meddelanden han har fått. Nu bekräftar hans läkare att Pelé behandlas för en luftvägsinfektion.

Nyhetsbild

Starka svenska lag på besök när Jaro Junior ordnar turnering i helgen – "Ett kvitto på att vi gör någonting bra"

FOTBOLL Juniorturneringarna avlöser varandra i Tellushallen. Vårt västra grannland representeras av tre lag när FF Jaro Junior arrangerar årets tredje Future Cup i helgen

Nyhetsbild

Tysk flopp i VM – missar slutspel: "Besvikelsen är enorm"

FOTBOLL Tyskland vände och vann mot Costa Rica. Men vad hjälpte det? Då Japan samtidigt skrällde mot Spanien är fotbolls-VM över för 2014 års världsmästare.

Nyhetsbild

Stormade VM-planen med palestinsk flagga

FOTBOLL En planstormare tog sig in på gräsmattan i VM-matchen mellan Tunisien och Frankrike som stoppades tillfälligt.

Nyhetsbild

Hårda ord efter Danmarks VM-uttåg: "Pinsamt"

FOTBOLL Danska medier håller inte igen. Efter uttåget i VM-gruppspelet sågas det danska herrlandslaget i fotboll längs fotknölarna.

Nyhetsbild

Dottern om Pelés sjukhusbesök: "Ingen fara"

FOTBOLL Brasilianska fotbollslegendaren Pelé har hamnat på sjukhus igen, rapporterar ESPN Brasil. Men någon större fara för 82-åringens hälsa ska det inte vara, skriver dottern Kely Nascimento på Instagram.

Nyhetsbild

Klockan 19 – då flödar ölen i Qatar

FOTBOLL När grindarna öppnas hörs jublet. Nu kan öl köpas. Och det är många som vill göra just det under fotbolls-VM i alkoholstrikta Qatar.

Nyhetsbild

Frappart historisk – får döma match i herr-VM

FOTBOLL För första gången har kvinnliga domare tagits ut till ett fotbolls-VM för herrar. Nu står det klart att Stéphanie Frappart kommer att skriva historia.

Nyhetsbild

Esselöfte står inför framtidsval: "Jag har tänkt satsa på en högre division"

FOTBOLL Amanda Vikström är en av de mest lovande damspelarna i Jakobstadsregionen och har nu ett viktigt val framför sig. Tilde Hellund valde att bli student i Uleåborg, men styr nu mot Umeå.

Nyhetsbild

Fotbollen fick Ellen att välja Helsingfors: "Det var ett svårt beslut"

FOTBOLL I dam- och flicklandslagen fanns det tidigare ofta gott om representation från Österbotten. Nu är det betydligt glesare. Men Ellen Ainasoja från Kronoby är ett undantag. För att hänga med i utvecklingen flyttade hon till Helsingfors efter grundskolan.

Nyhetsbild

Qatar: "400–500 har dött"

FOTBOLL En högt uppsatt tjänsteman i Qatar uppskattar att antalet döda migrantarbetare relaterade till fotbolls-VM är ”mellan 400 och 500”, vilket är ett avsevärt högre antal än vad som tidigare uppgivits av arrangören.

Nyhetsbild

VM-planstormaren fri – fick hjälp av Infantino

FOTBOLL Italienaren Mario Ferri, även känd som "Falken", har blivit frisläppt efter att han stormat planen med en regnbågsflagga under VM-matchen mellan Portugal och Uruguay.

Nyhetsbild

CNN: Iranska VM-spelarnas familjer hotade

FOTBOLL Familjerna till spelarna i Irans landslag har hotats med fängelse och tortyr om spelarna inte "uppför" sig i kvällens match mot USA i fotbolls-VM i Qatar, skriver CNN.

Nyhetsbild

Oklart vad som hänt med planstormaren i VM-matchen: "Hoppas att inget händer killen"

FOTBOLL Mitt under matchen mellan Portugal och Uruguay i fotbolls-VM sprang en man med en regnbågsflagga in på planen. Han fördes bort och vad som därefter hänt med honom är ännu inte känt.

Nyhetsbild

Skotsk fotboll vill förbjuda nickar runt matchdagar: "Målet är att minska alla tänkbara förvärrande effekter av nickar"

FOTBOLL Det är slutnickat i skotsk proffsfotboll. I alla fall dagarna före och efter match. Genom förbudet hoppas man kunna sänka riskerna att spelare drabbas av demens efter karriären.

Nyhetsbild

Upplopp efter Belgiens chockförlust i fotbolls-VM

FOTBOLL Belgiens förlust mot Marocko ledde till upplopp i Bryssel på söndagen.

Nyhetsbild

USA:s lag bytte ut Irans flagga – lär piska upp stämningen inför tisdagens match länderna emellan

FOTBOLL Spekulationer frodas i sociala medier sedan USA:s lag bytt ut Irans ordinarie flagga mot en avskalad variant i rapporteringen från fotbolls-VM. 

Nyhetsbild

Nya pristagare och nya tränare för Jaro – Keijo Paananens ersättare klar

FOTBOLL Jaros junioravslutning gav namnet på många pristagare, men också tränarnyheter. Till exempel Keijo Paananens ersättare som tränare för Jaros B-juniorer.  

Nyhetsbild

Mitt i VM-mörkret – regnbåge över Wembley

FOTBOLL Fifa stoppade bland andra Englands Harry Kane från att spela i en regnbågsfärgad lagkaptensbindel i VM. Svaret från London: Nationalarenan Wembleys berömda båge tändes i regnbågens färger.

Nyhetsbild

Efter VM-skrällen – lyxbilar till saudiska hjältar

FOTBOLL Segerglädjen fortsätter i Saudiarabien efter skrällsegern över Argentina. Nu ska Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman ha lovat spelarna i VM-truppen en lyxig bonus.

Nyhetsbild

Ronaldo historisk i Portugals seger: "Vackert"

FOTBOLL Cristiano Ronaldo har skrivit historia i fotbolls-VM. Han är den förste herrfotbollsspelaren att göra mål i fem VM-slutspel.

Nyhetsbild

Huckstepp fortsätter i Jaro – "Vet att samarbetet kommer att fungera bra"

FOTBOLL Det blir ett helengelskt tränarpar som ska lotsa Jaro mot ligan 2023. Kris Huckstepp gör Stephen Ward sällskap på tränarbänken. 

Nyhetsbild

Ny VM-skräll – Japan chockade Tyskland

FOTBOLL Ytterligare en skräll är ett faktum i fotbolls-VM i Qatar. Dubbla succéinhopp såg till att Japan vände och slog Tyskland.

Nyhetsbild

Dansk VM-ilska: "Aldrig varit med om liknande"

FOTBOLL Hotet om sportsliga sanktioner vid användning av "One Love"-armbindeln i VM har väckt starka reaktioner. Nu hotar Danmarks fotbollsförbund (DBU) med att lämna Internationella fotbollsförbundet (Fifa) om inte saker förändras.

Nyhetsbild

Glazerfamiljen överväger att sälja Manchester United

FOTBOLL Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare. Glazerfamiljen, som ägt klubben sedan 2005, bekräftar att man kan tänka sig en försäljning.

Nyhetsbild

Manchester United bryter med Ronaldo: "Klubben vill tacka honom för hans otroliga bidrag"

FOTBOLL Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United med omedelbar verkan.

Nyhetsbild

KPV valde ny styrelse – fyra nya namn

FOTBOLL KPV valde fyra nya styrelsemedlemmar på sitt höstmöte denna vecka. 

Nyhetsbild

Isak Vidjeskog & Co hade marginalerna mot sig

FOTBOLL Med minsta möjliga marginal missade Isak Vidjeskog & Co i Finlands U19-landslag en plats i EM-fortsättningskvalet. 

Nyhetsbild

Saudisk jätteskräll i VM – slog Messis Argentina

FOTBOLL Guldfavoriten Argentina mot Saudiarabien, 51:a på världsrankningen, kunde bara sluta på ett sätt. Eller? Sydamerikanerna åkte på en käftsmäll och förlorade gruppspelspremiären i fotbolls-VM.

Nyhetsbild

Jaro mot KPV i division 1-cupen

FOTBOLL Det står nu klart vem Jaro ställs mot när man ska försvara segern i division 1-cupen. KPV blir ett tidigt hinder på vägen. 

Nyhetsbild

VM-lagen viker sig – slopar "One Love"-bindeln: "Våra spelare och ledare är besvikna"

FOTBOLL Internationella fotbollsförbundet (Fifa) får sin vilja igenom. De europeiska VM-lagen vågar inte bära den uppmärksammade "One Love"-bindeln, på grund av risken för sportsliga straff.

Nyhetsbild

Isak Vidjeskog segermålskytt för Finlands U19-landslag i EM-kvalet

FOTBOLL Efter att ha startat första matchen på bänken fick Isak Vidjeskog chansen från start i lördagens match mot Kroatien. Han tackade för förtroendet genom att skjuta hem tre viktiga poäng till Finland.

Nyhetsbild

Fifas ordförande gick till attack mot kritiker: "Bara hyckleri"

FOTBOLL Det som började som ett tal om stöd till hbtq-personer och gästarbetare vände snabbt till en predikan om kritikers hyckleri. Fifa-ordföranden Gianni Infantino gick till hårt angrepp i sitt tal.

Nyhetsbild

Åtta lag i hetluften när Jaro Future Cup spelas

FOTBOLL Under veckoslutet ordnas årets andra FF Jaro Future Cup i Tellushallen.

Nyhetsbild

Uppgifter: Manchester United vill stämma Ronaldo

FOTBOLL Manchester United ska vidta åtgärder efter Cristiano Ronaldos tv-intervju med Piers Morgan, där han sågar klubben jäms med fotknölarna. Enligt The Guardian förbereder Premier League-klubben en stämning mot stjärnanfallaren.

Nyhetsbild

Fifa bekräftar: Ölförsäljning stoppas på VM-arenorna – Budweiser i kläm

FOTBOLL Internationella fotbollsförbundet (Fifa) bekräftar nu att öl- och övrig alkoholförsäljning förbjuds vid samtliga åtta arenor under fotbolls-VM i Qatar. Beskedet kommer två dagar före premiärmatchen.

Nyhetsbild

Jaro förlängde ansökningstiden till tjänsten som juniorträningschef

FOTBOLL Det borde finnas fler som är intresserade av uppdraget. Efter att ha gjort den bedömningen har FF Jaro Junior förlängt ansökningstiden till tjänsten som juniorträningschef med ett par veckor.

Nyhetsbild

Fem landslagsdebutanter när Finland mötte Nordmakedonien – avslutar fotbollsåret mot Norge

FOTBOLL Finland spelar två landskamper som avslutning på år 2022. Mot Nordmakedonien på torsdagskvällen fick många A-landslagsdebutanter visa vad de går för.

Nyhetsbild

Kultanen rivstartade med Jarobygget – kontaktade fem spelare första dagen

FOTBOLL Pekka Kultanen säger att han har tackat nej till alla tränarerbjudanden efter att han slutade som framgångsrik NIK-lots 1989. Nu som 66-åring är han tillbaka i fotbollen som Jaros spelarkoordinator. Hur blev det så?

Nyhetsbild

GBK-produkt bäst i damallsvenskan – "Hade inte förväntat mig det här"

FOTBOLL Olga Ahtinens fina säsong i Linköping belönades med titeln MVP.

Nyhetsbild

Danmarks förbundskapten om fejkfans i Qatar: "Löjlig teater"

FOTBOLL Qatar anklagas för att ha hyrt in "supportrar" för att fejka stämning inför fotbolls-VM. – Det är löjligt att vi måste se något sådant, säger danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand enligt Ekstrabladet.

Nyhetsbild

Pekka Kultanen med i Jaros tränarteam – ska förhandla kontrakten

FOTBOLL Jaro förstärker tränarstaben genom att den tidigare spelaren Pekka Kultanen (66) ansluter till teamet kring laget som spelarkoordinator. 

Nyhetsbild

Sex snackisar inför fotbolls-VM i Qatar

FOTBOLL På söndag drar fotbolls-VM i Qatar i gång. Här listar vi sex snackisar som kan komma att kanta mästerskapet.

Nyhetsbild

Mutor och korruption – så här gick det till då Qatar fick fotbolls-VM

FOTBOLL Mutor, kritik och människors död. Det här är historien om fotbolls-VM i Qatar. Premiären av den kritiserade turneringen är nu bara är några dagar bort.