Sport

Fotboll

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Ligan pågår – spelarna undviker närkontakt

FOTBOLL Det är inte bara i Vitryssland som fotbollarna fortsätter att rulla. Även i Nicaragua spelare lagen vidare – om än motvilligt. – Du går inte in i en 50/50-duell med samma intensitet, säger Deportivo Las Sabanas målvakt Carlos Mosquera.

Nyhetsbild

Efterlängtat återseende för familjen Eremenko: "Jag är så glad"

JAKOBSTAD Singellivet är över för Nelia Eremenko efter att hon fick sällskap av Alexei och Sergei i fredags. Nu är det hemmakarantän i två veckor som gäller.

Nyhetsbild

Jaro är på semester

FOTBOLL Jaro är på semester i april. Hur det blir efteråt är ännu öppet.

Nyhetsbild

Facit för fotbollsligorna – om de stoppas av corona

FOTBOLL Första ligatiteln för Liverpool på 30 år, en utebliven triumf för Lazio, nedflyttning för Werder Bremen. Det blir några av utfallen om herrarnas fotbollsligor skulle avslutas i förtid och förklaras slutgiltiga så som tabellerna ser ut just nu.

Nyhetsbild

Sebastian Strandvall tränar ensam i väntan på bättre fotbollstider – "Hoppas motståndarna ligger på latsidan"

FOTBOLL Undantagstillstånd, samarbetsförhandlingar, inga gemensamma spelarträffar. För VPS innebär våren stora utmaningar, men lagkaptenen Sebastian Strandvall håller humöret uppe genom att träna.

Nyhetsbild

Blir det avspark i juni?

FOTBOLL Distriktsserierna i fotboll kommer igång tidigast efter skolavslutningen.

Nyhetsbild

Dortmund upplåter arenan till coronapatienter

FOTBOLL Borussia Dortmund gör om delar av sin arena till ett medicinskt center att använda under bekämpningen av coronapandemin. Redan på lördagen ska man kunna testa misstänka fall av covid-19 samt inleda lättare behandling av bekräftade smittade.

Nyhetsbild

Uefas varning: Kan utesluta klubbar ur Champions League

FOTBOLL Lag vars nationella ligor avslutas i förtid kan bli utslängda från Champions League. Det bekräftas av Uefa.

Nyhetsbild

VPS ordförande utesluter inte att säsongen ställs in helt: "Vi står inför svåra beslut"

FOTBOLL Inflödet till kassan sinar samtidigt som en del löpande kostnader inte försvinner. Och verksamheten står stilla då ingen med säkerhet vet när säsongen börjar. "Får se om det alls blir någon säsong", säger VPS styrelseordförande Riku Asukas.

Nyhetsbild

VPS inleder samarbetsförhandlingar – permitteringar sannolika

FOTBOLL VPS har kämpat med ekonomin på sistone och coronapandemin försvårar läget ytterligare.

Nyhetsbild

Fotbollsstjärnan besökte sin sjuka son – bötfälls

FOTBOLL Bayern München bötfäller Jerome Boateng eftersom han lämnat staden utan tillstånd för att besöka sin sjuka son.

Nyhetsbild

Uefa skjuter upp alla matcher tills vidare – EM för damer flyttas till 2022

FOTBOLL Uefa rensar i kalendern för att ge plats för de europeiska ligorna att kunna spela färdigt. Alla matcher i Champions League och Europa League skjuts upp tills vidare. Det samma gäller kvalmatcher och landskamper.

Nyhetsbild

Kåla tränar normalt i Stockholm – men skolan är stängd

FOTBOLL Tvärtom än här i Finland kör fotbollslagen för fullt i Sverige. GBK-fostrade Linus Kålas lag tränar fyra till fem gånger per vecka.

Nyhetsbild

Uefa kallar till möte i krisen

FOTBOLL Det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) har kallat till en videokonferens på onsdag för att försöka räta ut frågetecknen kring den här säsongens Champions League och andra stora turneringar som har skjutits upp på grund av coronakrisen.

Nyhetsbild

Bollförbundet samarbetsförhandlar och delar ut miljoner i stöd till föreningarna

FOTBOLL Bollförbundet har tagit beslut om ett stödpaket till fotbollsföreningarna. Fotbollsverksamheten i Finland startar igen tidigast den 13 maj.

Nyhetsbild

City-stjärnan: Liverpool kan få PL-titeln

FOTBOLL Två segrar från att vinna Premier League. Nu kan Liverpool få pokalen, tycker Manchester Citys mittfältare Ilkay Gündogan.

Nyhetsbild

Jackpott för vitrysk fotboll under krisen: "Varför skulle vi inte spela?"

FOTBOLL Fotbollen rullar vidare i Vitryssland. Nu upplever högstaligan en säljsuccé vad gäller tv-rättigheter.

Nyhetsbild

Lirare från Karleby- och Jakobstadsregionen fick extra träning

FOTBOLL Talanggruppen WES, som bestod av 18 pojkar, tränade en gång i veckan i Nordea-arenan i Karleby.

Nyhetsbild

Uefa-bossen: Fotbollssäsongen kan fortfarande räddas

FOTBOLL Än finns det hopp. De europeiska fotbollsligorna undersöker alla möjligheter att kunna fullfölja säsongen – om coronakrisen avtar, menar Uefas ordförande.

Nyhetsbild

Allt fler vill stryka Premier League-säsongen: "Kommer att vara några få som förlorar på det"

FOTBOLL Ska Liverpool gå miste om sin första ligatitel på 30 år? Nu höjs allt fler röster för att stryka Premier League-säsongen utan att utse en segrare.

Nyhetsbild

Jaro och KPV satsar på virtuellt derby i april

FOTBOLL Jaro och KPV gör vad man kan för att minska den ekonomiska smällen från coronaviruset. I april väntar ett prestigefullt derby mellan klubbarna - på playstation.

Nyhetsbild

Fotbollen öppnar dörrarna i kampen mot viruset

FOTBOLL Real Madrid upplåter sin arena Santiago Bernabéu som lagerplats för sjukvårdsmaterial. Och i Italien överlåter fotbollsförbundet sin anläggning till vård av coronasmittade.

Nyhetsbild

Linda Nyman: "Glad att vara här just nu"

FOTBOLL Fotbollsproffset Linda Nyman tränar i sin hemstad Karleby. Träningsprogrammen får hon från Italien.

Nyhetsbild

Jessica Julin – förra storspelaren håller som förebild

FOTBOLL Ibland dyker de upp, de bekanta idrottsnamnen från förr. Jessica Julin, en av de riktigt stora fotbollsspelarna från Jakobstad, håller som förebild i vårt västra grannland även efter avslutad elitkarriär.

Nyhetsbild

Coronakrisen: Vad vore GBK utan Kokkola cup?

FOTBOLL Om coronakrisen drar ut är årets Kokkola cup under hot. Vad betyder det i så fall för GBK?

Nyhetsbild

Myran laddar bågen på nytt – på ett långsiktigt sätt

FOTBOLL Det var en riktig käftsmäll när Myrans damer med minsta möjliga marginal föll från damligan. Var står laget just nu?

Nyhetsbild

Infantino om krisen: Kanske ta steg tillbaka

FOTBOLL Dramatiskt fallande intäkter men fortsatt skyhöga utgifter. Hur länge varar tillståndet? Och vilka konsekvenser får det för den internationella elitfotbollen? Fifabasen Gianni Infantino är orolig för att pandemin kan orsaka skador som inte går att reparera.

Nyhetsbild

Klart: Champions League-finaler skjuts fram

FOTBOLL Den som väntar på finalerna i Champions League får ge sig till tåls långt in på sommaren, men det är inte säkert att det blir kamp om titlarna ens då.

Nyhetsbild

Uppskjutet fotbolls-EM – då får 30 danskar sparken

FOTBOLL Danmark var en av tolv värdnationer i herrarnas EM 2020, då tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal skulle ha spelats på Parken i Köpenhamn i sommar.

Nyhetsbild

Även nästa Premier League-säsong i fara

FOTBOLL Det är inte bara den pågående – och numera pausade – Premier League-fotbollen som påverkas av coronautbrottet. Även nästa säsong kommer att beröras. Det förutspår ligaföreningen EFL.

Nyhetsbild

Coronaepidemin får Jaro & Co att blöda

FOTBOLL Fotbollsklubbarna blöder på grund av coronaepidemin. I Ekenäs IF har spelartruppen på omkring 20 spelare gått med på att halvera sina löner under mars, april och maj månader. Hur resonerar Jaro?

Nyhetsbild

Fotbollsstjärnor fyller tomrum med Fifa-spel

FOTBOLL På grund av coronaviruset ställer alla klubbar i spanska La Liga upp med en spelare var i en onlineturnering i spelet Fifa 20, skriver fotbollssajten Football Espana.

Nyhetsbild

Förbundskapten Kanerva koncentrerar sig på det positiva: "Vi har 450 dagar på oss"

FOTBOLL Enligt Finlands förbundskapten Markku Kanerva fattade Uefa rätt beslut då man valde att flytta fotbolls-EM till sommaren 2021. Nu väntar herrlandslaget på besked när EM-förberedelserna upptas.

Nyhetsbild

VIDEO: Kapten Sparv hälsar supportrarna – "Hjälp dem som behöver hjälp"

FOTBOLL Herrarnas fotbolls-EM flyttas fram till 2021. Ett tråkigt, men fullständigt rimligt beslut. Lagkaptenen Tim Sparv säger att man nog hinner spela fotboll senare.

Nyhetsbild

Bekräftat: Ingen EM-kvalmatch i Vasa i april – tidtabellen oklar

FOTBOLL Matchen mellan Finland och Portugal den 10 april på Sandvikens fotbollsstadion blir inte av enligt planerad tidtabell.

Nyhetsbild

EM-flytten slår hårt mot fotbollsvärlden

FOTBOLL Coronautbrottet innebär att herrarnas fotbolls-EM skjuts upp i ett år, till 2021. Men det betyder också mycket annat. Bland annat de här följderna kan flytten få för fotbollsvärlden.

Nyhetsbild

Förra säsongen med VPS blev hans sista – Hampus Holmgren avslutar karriären

FOTBOLL Vasabördiga Hampus Holmgren väljer att avsluta karriären som 24-åring. "Fotboll har övergått från att vara världens roligaste grej till att vara ett jobb".

Nyhetsbild

Nytt seriesystem väntar för Jaros B-juniorer

FOTBOLL B-juniorernas FM-kvalserie för Jaro och KPV är uppskjuten tillsvidare. Till nästa år introduceras ett helt nytt seriesystem.

Nyhetsbild

Simon Skrabb: EM 2021 kan vara bra för mig

FOTBOLL Efter en turbulent vinter och vår tror Simon Skrabb att han har goda möjligheter att vara ännu bättre förberedd för EM 2021 snarare än redan i sommar.

Nyhetsbild

Ovisst för Jaro och KPV: Stympad säsong?

FOTBOLL Klart är att varken Jaro eller KPV inleder division 1-säsongen i april. Men därutöver finns det många frågetecken att räta ut. Överlever alla division 1-föreningar?

Nyhetsbild

Uefa bekräftar: Herrarnas fotbolls-EM spelas 2021

FOTBOLL Beslutet som fattades på tisdagen var väntat. "Fotbollsgemenskapen måste visa på ansvar, enhet, solidaritet och altruism," säger Uefas ordförande Aleksander Ceferin.

Nyhetsbild

Jaro och KPV startar tidigast i juni – schemat ritas om

FOTBOLL Finlands bollförbund har meddelat att division ett och två kommer att sparka igång tidigast i juni. Premiären skjuts fram med minst en och en halv månad.

Nyhetsbild

Corona skapar osäkerhet kring Kokkola Cup

FOTBOLL Coronaviruset skapar osäkerhet kring många idrottsevenemang. Det gäller också Kokkola Cup, Finlands näst största juniorturnering i fotboll.

Nyhetsbild

Fotbollen i Brasilien stoppas efter protest

UTRIKES Nu är det färdigspelat på fotbollsplanerna även i Brasilien. Landet skjuter tills vidare upp alla matcher för att inte bidra till spridningen av coronaviruset.

Nyhetsbild

Italien vill skjuta upp fotbolls-EM

FOTBOLL Italiens fotbollsförbund kommer att begära att sommarens EM-turnering skjuts upp, på grund av coronaviruset.