Sport

Gymnastik

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

ÖID-mästerskap i Jakobstad – gymnaster tävlade i mångkamp

GYMNASTIK Mångkamp stod på schemat vid söndagens ÖID-tävlingar i redskapsgymnastik för både flickor och pojkar i Idrottsgården.

Nyhetsbild

Roligare att tävla traditionellt – över 130 gymnaster i elden

GYMNASTIK Drygt 130 tävlande sökte sig till Idrottsgården på lördagen. IF Drott stod värd för nationella tävlingar i redskapsgymnastik under det nationella gymnastikförbundets flagg.

Drott arrangerar nationella tävlingar i redskapsgymnastik

GYMNASTIK IF Drott står på lördag värd för gymnastikförbundets nationella tävlingar i redskapsgymnastik. Idrottsgården gäller som tävlingsarena.

Nyhetsbild

Drotts gymnaster fick efterlängtat tillskott efter stor talkoinsats – "Voltgropen är bra, för man vågar mer"

GYMNASTIK En voltgrop har stått på IF Drotts redskapsgymnasters önskelista i många år och nu är önskan uppfylld. På söndagen invigdes den med en ceremoni i Idrottsgården.

Nyhetsbild

Ingen lösning för FIF – föreningen upphör: "Vi ville verkligen inte sluta"

GYMNASTIK I början av september i fjol såg Fitness Idrottsförening styrelse ljust på framtiden. Antalet inskrivna gymnaster var stort, tränare fanns och bidrag utlovades. Men så ändrade allt.

Nyhetsbild

Framgång för gymnaster från Jakobstad

GYMNASTIK Flera gymnaster från Jakobstadsföreningarna Fitness Idrottsförening och IF Drott nådde framgångar vid Finlands Svenska Gymnastikförbunds specialmästerskap i artistisk gymnastik i Vasa i helgen.

Nyhetsbild

Spänstiga framgångar för FIF och Drott i ÖID-mästerskapen

GYMNASTIK IF Drott och Fitness Idrottsförening plockade medaljer på löpande band när ÖID-mästerskapen i redskapsgymnastik avgjordes i Närpes.

Nyhetsbild

JKG till superveckoslut i Helsingfors ishall: "Väldigt fint att bli uttagna"

GYMNASTIK JKG har blivit uttagna till att medverka i en stor gala i Helsingfors ishall, då Gymnastikförbundet i Finland firar 125 år i slutet av november. Förutom festshow pågår också VM i estetisk truppgymnastik under superveckoslutet Voimistelu 125.

Nyhetsbild

JKG hyllar Jakobstad – föreningsliv och gemenskap i helgens dansföreställning

JAKOBSTAD Jakobstads Gymnastikförening är inte först med att uppmana till hemestrar, men förmodligen först i stan med en busstur i Schaumansalen.

Nyhetsbild

Johan Boholm i Kronan irriterad på FSI: "Vi har inte hört ett knäpp därifrån"

GYMNASTIK IK Kronans ordförande Johan Boholm är irriterad på FSI för förbundets utspel om Linda Karlström. Eller "frissta på FSI" som han uttrycker det.

Nyhetsbild

Drott om Linda Karlströms tränaruppdrag: "Förbundet måste kontakta oss om någonting ändrats"

GYMNASTIK Finlands Svenska Gymnastikförbund har fått i uppdrag att utreda Linda Karlströms tränaruppdrag i Drott och Kronan. Det förvånar sektionens ordförande Irene Strömberg i Drott, eftersom ingen kontaktat föreningen.

Nyhetsbild

Dansa högklassigt med FSG – förbundet startar pilotprojekt

DANS Vill du träna dans på hög nivå? I så fall kan Finlands Svenska Gymnastikförbunds pilotprojekt vara något för dig. Den inledande auditionen ordnas i Vasa den 30 oktober.

Nyhetsbild

Gymnaster tävlade i Jakobstad

GYMNASTIK Både IF Drott och Fitness tävlade med framgång när det ordnades gymnastiktävlingar i idrottsgården i Jakobstad i helgen.

Nyhetsbild

Drotts gymnaster tävlade på hemmaplan

GYMNASTIK Från över 200 deltagare till strax under 80. Så ser det ut om man jämför antalet deltagare i IF Drotts sista nationella tävling före pandemin med den första efter, som ägde rum på lördagen.

Nyhetsbild

Förtroendeuppdrag inom gymnastiken till Jakobstad och Nykarleby

GYMNASTIK En Jakobstadsbo och en Nykarlebybo fick fortsatt förtroende när Finlands Svenska Gymnastikförbund höll sitt höstmöte.

Nyhetsbild

Simone Biles pratar ut efter tunga åren: "Jag borde ha slutat före Tokyo"

GYMNASTIK Simone Biles hyllades världen över för sin öppenhet om psykisk ohälsa under OS i Tokyo. Men själv säger hon nu att hon aldrig ens borde ha åkt till tävlingarna.

Nyhetsbild

Tre lovande Drottgymnaster på frammarsch

GYMNASTIK IF Drotts gymnaster har i sina led tre lovande juniorer på frammarsch.

Nyhetsbild

Nu startar JKG upp maskineriet – ordförande Henrika Granholm hoppas på en normal säsong

GYMNASTIK Det finns otrevliga och trevliga hösttecken. Att JKG startar upp maskineriet tillhör onekligen den senare kategorin. Föreningen drar igång den nya säsongen på måndag.

Nyhetsbild

Drotts gymnaster håller öppet hus på torsdag

GYMNASTIK Är du intresserad av redskapsgymnastik? I så fall har du en ypperlig möjlighet att bekanta dig med allt vad den idrotten har att erbjuda, då IF Drott håller öppet hus på torsdag.

Nyhetsbild

Fitness Idrottsförening inleder höstterminen med öppet hus och läger

GYMNASTIK Inom Fitness Idrottsförening (FIF) hoppas man att pandemin bedarrar i höst. Föreningen värmer upp inför den nya terminen med öppet hus och läger i helgen.

Nyhetsbild

Världsstjärnan Biles tackar för stödet efter OS-avhoppet: "Jag är mer än mina resultat"

GYMNASTIK Gymnastikstjärnan Simone Biles bröt lagtävlingen och står över mångkampsfinalen med hänvisning till att hon mår psykiskt dåligt. Nu tackar hon för stödet.

Nyhetsbild

Gymnastiken i Jakobstad når nya höjder – Ljung och Vikström i spetsen för en ny generation gymnaster

GYMNASTIK Två FIF-gymnaster, Felicia Vikström och Tilda Ljung, som haft stora framgångar under säsongen,  har de två senaste åren varit en del av den landslagsförberedande linjen “Bemarit”.

Nyhetsbild

JKG:s Glimma satte punkt: "Vi är inte helt nöjda"

GYMNASTIK En annorlunda tävlingssäsong avslutades under veckoslutet för JKG:s truppgymnaster. 165 lag deltog i TV Open som ordnas av Tampereen Voimistelijat. Medaljsaldot stannade på två silver.

Nyhetsbild

Öppet hus för pojkar i Fitness Idrottsförening

GYMNASTIK Fitness Idrottsförening ordnar en öppet hus-dag för pojkar tisdagen den 15 juni.

Nyhetsbild

Då landslagsgymnasten Amos Backlund kör morgonpasset är Nelia Eremenko en klippa

GYMNASTIK – Jag sade att han ska slå en dubbelvolt. Han såg ut som om han tyckte att jag skojade, han nästan skakade. Sedan såg jag hur han började övertala sig själv i huvudet – och sedan klarade han det fastän han aldrig gjort det tidigare.

Nyhetsbild

IF Drott ordnar läger i gymnastik i sommar

GYMNASTIK IF Drott ordnar gymnastikläger för flickor och pojkar i åldrarna 7–13 år i juni och augusti. Alla är välkomna med. Det krävs inga förkunskaper för att delta.

Nyhetsbild

EM-gymnast markerar mot sexualisering med ny dräkt

GYMNASTIK Den tyska gymnasten Sarah Voss tävlade i en helkroppsdräkt i EM i Basel för att markera mot sexualiseringen inom sporten.

Nyhetsbild

Jakobstadsbo fick hederspris i gymnastik

GYMNASTIK En Jakobstadsbo fick hederspris i gymnastik när Finlands Svenska Gymnastikförbund, FSG, höll sitt vårmöte på lördagen.

Nyhetsbild

Elin Blomqvist fick drömjobbet

GYMNASTIK För Elin Blomqvist i Jakobstad innebär den nya digitala verkligheten vi lever i att hon vågade satsa på att söka drömjobbet. Nu är hon verksamhetsledare för FSG.

Lyckade virtuella tävlingar i gymnastik för FIF och Drott

GYMNASTIK Fitness idrottsförening och IF Drott kammade hem två segrar vardera i helgens virtuella tävlingar i artistisk gymnastik. Föreningarna tävlade i egna salar via Zoom.

Nyhetsbild

Hur landade Kronans gymnaster efter turbulensen kring tränaren Linda Karlström?

GYMNASTIK I turbulensen efter SVT-dokumentären "Vaccinkrigarna" avsade sig Linda Karlström sina tränaruppdrag i IK Kronan. Hur har Kronan klarat av att ersätta den tidigare nyckelpersonen?

Nyhetsbild

Ida-Marie Jungell omvaldes i gymnastikförbund

GYMNASTIK Finlands svenska gymnastikförbund höll sitt höstmöte den 21 november i Helsingfors.

Nyhetsbild

Många segrar för Fitness Idrottsförening i FSGM online

GYMNASTIK De finlandssvenska gymnasterna har snabbt anpassat sig till det "nya normala." Redskapsgymnasterna har tävlat online i november – precis som truppgymnasterna i oktober.

Nyhetsbild

Drotts gymnaster får breda ut sig i idrottsgården

GYMNASTIK IF Drott får hyra idrottsgårdens bollsal i sin helhet från och med 2021.

Nyhetsbild

FSGM i estetisk truppgymnastik ordnades online – se resultaten från tävlingarna

GYMNASTIK FSGM i estetisk truppgymnastik skulle hållas i Vasa på lördagen men blev inställt på grund av coronaläget. I stället hölls tävlingen online under namnet FSG-cup.

Nyhetsbild

Fitness årets idrottsförening: "Jätteroligt"

GYMNASTIK Fitness Idrottsförening i Jakobstad utsågs till årets förening, när Finlands Svenska Gymnastikförbund (FSG) höll sitt vårmöte i söndags.

Nyhetsbild

JKG inleder höstsäsongen med bred repertoar

GYMNASTIK DaddyWorkout och Muscle & Power är ett par nyheter på schemat då JKG startar upp sin hösttermin på måndag.

Nyhetsbild

Fitness breddar repertoaren – boxning in på menyn

JAKOBSTAD Fitness i Jakobstad breddar repertoaren och kommer att erbjuda boxningsträning när höstsäsongen nu kickar i gång.

Nyhetsbild

Australiska gymnaster vittnar om övergrepp: "Hade ångest och var en deprimerad tonåring"

GYMNASTIK Tidigare landslagsgymnaster i Australien vittnar om att de blev utsatta för sexuella trakasserier och mobbning under sina karriärer."Som 17-åring kände jag att det hade varit enklare att avsluta mitt eget liv", skriver Chloe Gilliland på Facebook.

IF Drott ordnar gymnastikläger i sommar

GYMNASTIK IF Drott ordnar en rad gymnastikläger för barn i sommar. Det blir fem läger och alla utom ett är i juni.

Nyhetsbild

Fitness gym fortfarande öppet – i avskalad form

JAKOBSTAD

Fitness gym är fortfarande öppet, även om verksamheten har skalats ner i coronaepidemins fotspår.

Nyhetsbild

Kronans ordförande beklagar dåligt ordval om coronaviruset

GYMNASTIK Ibland måste man vakta sina ord. Kronans ordförande Linda Karlström anser att hon inte borde ha använt ord som hysteri och skräckpropaganda om coronakrisen i ett mejl till sina adepter.

Nyhetsbild

Fitness IF från Jakobstad tog Vasa med storm

GYMNASTIK Fitness IF från Jakobstad skördade stora framgångar i helgens gymnastiktävlingar i Vasa.

Nyhetsbild

IF Drotts gymnaster vill breda ut sig

GYMNASTIK IF Drotts gymnastiksektion vill hyra ytterligare 90 kvadratmeter av Idrottsgårdens bollsal. Men Jakobstads idrottssektion vilar på hanen.

Nyhetsbild

Nina Lindahl har svårt att tacka nej till gymnastik och dans – hon har det i generna

ELDSJÄLAR Nina Lindahl är ett bekant namn för de som haft att göra med Vasa Gymnastikförening de senaste åren. Att sluta ta sig an uppdrag passar henne inte – att bara vara aktiv gymnast skulle hon inte ha ro med.