Sport

Gymnastik

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Ny förening i Karleby – i Aminit får alla vara med

GYMNASTIK Aminit blir representationsförening för truppgymnaster i Karlebyregionen. Trots att det handlar om en ny förening har verksamheten redan varit igång i tio år.

Nyhetsbild

Framgångar för Drotts gymnaster – Amos Backlund historisk FM-medaljör

GYMNASTIK Moa Ainasoja och Amos Backlund avancerade båda till grenfinalerna i redskapsgymnasternas FM. Amos tog ett rejält hopp jämfört med i fjol genom att knipa medalj i två olika discipliner.

Nyhetsbild

JKG storsatsar för gymnastikfestival i Hangö – "Härlig stämning"

GYMNASTIK I mitten av juni ordnas en gymnastikfestival i Hangö och Jakobstads Gymnastikförening deltar med flera program.

Nyhetsbild

BILDER: Unga truppgymnaster kom från hela Svenskfinland – se resultaten från FSGM

GYMNASTIK Wasa Unique stod som värdar för tävlingarna i estetisk truppgymnastik i helgen. Nästan 350 truppgymnaster var på plats.

Nyhetsbild

Idrottstävlingar i Jakobstad fyllde hotellen: "Vissa måste övernatta på Juthbacka"

GYMNASTIK Med 292 deltagare i de finlandssvenska mästerskapen i artistisk gymnastik och Jaros juniorturnering i fotboll med långväga gäster fylldes hotellen i Jakobstad under helgen.

Nyhetsbild

JKG tog publiken på arktiskt äventyr när Pentti Kronqvist hyllades – nästan fullsatt under premiären

GYMNASTIK JKG:s dansare bjöd på inlevelsefulla framträdanden i Schaumanssalen när föreningens årliga dansföreställning inleddes under fredagen.

Nyhetsbild

Lokalhistoria och talkoanda när JKG firar 110 år – "Våra egna unga medlemmar som fått planera koreografin"

GYMNASTIK Det är dags igen för JKG:s årliga dansföreställning. Den här gången är det Nanoq och grundaren Pentti Kronqvist som varit inspirationen för föreställningen.

Nyhetsbild

JKG inleder ny säsong med en speciell herrgrupp

GYMNASTIK Jakobstads Gymnastikförening (JKG) startar upp höstsäsongen den 28 augusti – med drygt 40 olika grupper. Bland nyheterna finns en egen grupp för herrar, Fitness Boxning och Fredagsshow från 20 år.

Nyhetsbild

Video: 1700 finländska gymnaster dansar till "Cha cha cha" i Amsterdam – Sundombon Rebecca: "En vecka fylld av glad stämning"

GYMNASTIK När evenemanget World gymnaestrada öppnades i Amsterdam på söndagen dansade 1700 finländska gymnaster till Käärijäs låt "Cha cha cha". Rebecca Siegfrids och Nina Lindahl är på plats från Wasa Unique. De säger att stämningen är på topp.

Nyhetsbild

VIDEO: Färgsprakande och dansant genrep – FSG:arna är redo för World Gymnaestrada

GYMNASTIK Finlands Svenska Gymnastikförbund (FSG) uppträder vid World Gymnaestrada i Amsterdam med två helheter i början av augusti. I söndags genrepade drygt 100 gymnaster med "Hope" i Jakobstad.

Nyhetsbild

Drotts unga redskapsgymnaster skrev historia – Moa och Amos tävlade i FM

GYMNASTIK Moa Ainasoja är fjorton och Amos Backlund femton år – och ändå är de redan smått historiska inom gymnastiken i IF Drott. När de tävlade i FM nyligen var det första gången föreningen hade två deltagare i resultatlistan.

Nyhetsbild

Nordan firar 100 år med stor fest: "Vi räknar med uppemot 400–500 på läktarna"

GYMNASTIK Gymnastikföreningen Nordan har varit en del av idrottslivet i Karleby i 100 år. I dag är Nordan en välmående förening som värnar om det svenska språket och erbjuder verksamhet för flickor och pojkar, kvinnor och män, i alla åldrar.

Nyhetsbild

Liv och rörelse när gymnastikförening hade julkul – nästa år väntar 100-årsfest

GYMNASTIK Det var idel glada miner då Gymnastikföreningen Nordan ordnade julkul för sina medlemmar i Chydenius skola.

Nyhetsbild

Nykarleby gymnastikförening firade 40 år med både bredd och djup

GYMNASTIK Ingen är förvånad över att publikläktaren i Stjärnhallen är fylld till bredden då Nykarleby gymnastikförening inleder sitt 40- årsjubileum med en julshow.

Nyhetsbild

FSG-cupens truppgymnaster gav sitt allt på mattan i Jakobstad – "Man ska inte underskatta glitter"

GYMNASTIK Det var både balans, styrka och vighet som visades upp vid tävlingen i Rettig på lördagen. FSG-cupens saldo blev över trehundra glada gymnaster som stöttade varandra över föreningsgränserna. 

Estetisk truppgymnastik arrangeras i Jakobstad

GYMNASTIK Jakobstads Gymnastikförening står på lördag värd för FSG-cupen i estetisk truppgymnastik.

Nyhetsbild

JKG:s "Concordia" har premiär på fredag – följer fregattens resa från Jakobstad till Ostindien och hem igen

GYMNASTIK Jakobstad firar 370 år. Med anledning av det är JKG:s tema för i år fregattskeppet Concordias resa till Ostindien och hem.

Nyhetsbild

Familjeträning och yoga nyheter i JKG:s höstutbud

GYMNASTIK När terminen i Jakobstads gymnastikförening inleds 29 augusti är yoga på måndagskvällar och Family Move på onsdagsförmiddagar några av nyheterna bland passen.

Nyhetsbild

"Hav, bastu och midsommar" – JKG tar med sig den finska sommaren till Italien

DANS Rekordmånga JKG-aktiva styr kosan mot Italien på söndag för att uppleva en vecka i dansens tecken på medelhavsområdets största dansfestival.

Rysk gymnast avstängd för krigssymbol – politiker sågar beslutet

GYMNASTIK Den ryska gymnasten som hade den ryska krigssymbolen "Z" på sig under en medaljceremoni stängs av i ett år, meddelar det internationella förbundets etiska kommitté.

Nyhetsbild

Äntligen fick NFG bjuda in till vårfest igen – Oliver 8 år: "Bäst tycker jag om volter"

GYMNASTIK Efter tre års ofrivillig paus ordnade Nykarleby Gymnastikförening vårfest på söndagseftermiddagen i Stjärnhallen. Ungefär en tredjedel av föreningens totalt cirka 300 aktiva underhöll publiken.

Nyhetsbild

BILDSPEL: JKG fick uppträda igen – "Folk är mera tacksamma än vanligt"

GYMNASTIK JKG satte punkt för säsongen med sin vårfest i Runebergssalen. Till hösten hoppas ordföranden Henrika Granholm på en mera normal säsong.

Nyhetsbild

Framgångar för JKG i FSGM i Esbo på lördagen

TRUPPGYMNASTIK Det blev fina placeringar för JKG från Jakobstad när det tävlades i estetisk truppgymnastik i Esbo på lördagen.

Nyhetsbild

ÖID-mästerskap i Jakobstad – gymnaster tävlade i mångkamp

GYMNASTIK Mångkamp stod på schemat vid söndagens ÖID-tävlingar i redskapsgymnastik för både flickor och pojkar i Idrottsgården.

Nyhetsbild

Roligare att tävla traditionellt – över 130 gymnaster i elden

GYMNASTIK Drygt 130 tävlande sökte sig till Idrottsgården på lördagen. IF Drott stod värd för nationella tävlingar i redskapsgymnastik under det nationella gymnastikförbundets flagg.

Drott arrangerar nationella tävlingar i redskapsgymnastik

GYMNASTIK IF Drott står på lördag värd för gymnastikförbundets nationella tävlingar i redskapsgymnastik. Idrottsgården gäller som tävlingsarena.

Nyhetsbild

Drotts gymnaster fick efterlängtat tillskott efter stor talkoinsats – "Voltgropen är bra, för man vågar mer"

GYMNASTIK En voltgrop har stått på IF Drotts redskapsgymnasters önskelista i många år och nu är önskan uppfylld. På söndagen invigdes den med en ceremoni i Idrottsgården.

Nyhetsbild

Ingen lösning för FIF – föreningen upphör: "Vi ville verkligen inte sluta"

GYMNASTIK I början av september i fjol såg Fitness Idrottsförening styrelse ljust på framtiden. Antalet inskrivna gymnaster var stort, tränare fanns och bidrag utlovades. Men så ändrade allt.

Nyhetsbild

Framgång för gymnaster från Jakobstad

GYMNASTIK Flera gymnaster från Jakobstadsföreningarna Fitness Idrottsförening och IF Drott nådde framgångar vid Finlands Svenska Gymnastikförbunds specialmästerskap i artistisk gymnastik i Vasa i helgen.

Nyhetsbild

Spänstiga framgångar för FIF och Drott i ÖID-mästerskapen

GYMNASTIK IF Drott och Fitness Idrottsförening plockade medaljer på löpande band när ÖID-mästerskapen i redskapsgymnastik avgjordes i Närpes.

Nyhetsbild

JKG till superveckoslut i Helsingfors ishall: "Väldigt fint att bli uttagna"

GYMNASTIK JKG har blivit uttagna till att medverka i en stor gala i Helsingfors ishall, då Gymnastikförbundet i Finland firar 125 år i slutet av november. Förutom festshow pågår också VM i estetisk truppgymnastik under superveckoslutet Voimistelu 125.

Nyhetsbild

JKG hyllar Jakobstad – föreningsliv och gemenskap i helgens dansföreställning

JAKOBSTAD Jakobstads Gymnastikförening är inte först med att uppmana till hemestrar, men förmodligen först i stan med en busstur i Schaumansalen.

Nyhetsbild

Johan Boholm i Kronan irriterad på FSI: "Vi har inte hört ett knäpp därifrån"

GYMNASTIK IK Kronans ordförande Johan Boholm är irriterad på FSI för förbundets utspel om Linda Karlström. Eller "frissta på FSI" som han uttrycker det.

Nyhetsbild

Drott om Linda Karlströms tränaruppdrag: "Förbundet måste kontakta oss om någonting ändrats"

GYMNASTIK Finlands Svenska Gymnastikförbund har fått i uppdrag att utreda Linda Karlströms tränaruppdrag i Drott och Kronan. Det förvånar sektionens ordförande Irene Strömberg i Drott, eftersom ingen kontaktat föreningen.

Nyhetsbild

Dansa högklassigt med FSG – förbundet startar pilotprojekt

DANS Vill du träna dans på hög nivå? I så fall kan Finlands Svenska Gymnastikförbunds pilotprojekt vara något för dig. Den inledande auditionen ordnas i Vasa den 30 oktober.

Nyhetsbild

Gymnaster tävlade i Jakobstad

GYMNASTIK Både IF Drott och Fitness tävlade med framgång när det ordnades gymnastiktävlingar i idrottsgården i Jakobstad i helgen.

Nyhetsbild

Drotts gymnaster tävlade på hemmaplan

GYMNASTIK Från över 200 deltagare till strax under 80. Så ser det ut om man jämför antalet deltagare i IF Drotts sista nationella tävling före pandemin med den första efter, som ägde rum på lördagen.

Nyhetsbild

Förtroendeuppdrag inom gymnastiken till Jakobstad och Nykarleby

GYMNASTIK En Jakobstadsbo och en Nykarlebybo fick fortsatt förtroende när Finlands Svenska Gymnastikförbund höll sitt höstmöte.

Nyhetsbild

Simone Biles pratar ut efter tunga åren: "Jag borde ha slutat före Tokyo"

GYMNASTIK Simone Biles hyllades världen över för sin öppenhet om psykisk ohälsa under OS i Tokyo. Men själv säger hon nu att hon aldrig ens borde ha åkt till tävlingarna.

Nyhetsbild

Tre lovande Drottgymnaster på frammarsch

GYMNASTIK IF Drotts gymnaster har i sina led tre lovande juniorer på frammarsch.

Nyhetsbild

Nu startar JKG upp maskineriet – ordförande Henrika Granholm hoppas på en normal säsong

GYMNASTIK Det finns otrevliga och trevliga hösttecken. Att JKG startar upp maskineriet tillhör onekligen den senare kategorin. Föreningen drar igång den nya säsongen på måndag.

Nyhetsbild

Drotts gymnaster håller öppet hus på torsdag

GYMNASTIK Är du intresserad av redskapsgymnastik? I så fall har du en ypperlig möjlighet att bekanta dig med allt vad den idrotten har att erbjuda, då IF Drott håller öppet hus på torsdag.

Nyhetsbild

Fitness Idrottsförening inleder höstterminen med öppet hus och läger

GYMNASTIK Inom Fitness Idrottsförening (FIF) hoppas man att pandemin bedarrar i höst. Föreningen värmer upp inför den nya terminen med öppet hus och läger i helgen.

Nyhetsbild

Världsstjärnan Biles tackar för stödet efter OS-avhoppet: "Jag är mer än mina resultat"

GYMNASTIK Gymnastikstjärnan Simone Biles bröt lagtävlingen och står över mångkampsfinalen med hänvisning till att hon mår psykiskt dåligt. Nu tackar hon för stödet.

Nyhetsbild

Gymnastiken i Jakobstad når nya höjder – Ljung och Vikström i spetsen för en ny generation gymnaster

GYMNASTIK Två FIF-gymnaster, Felicia Vikström och Tilda Ljung, som haft stora framgångar under säsongen,  har de två senaste åren varit en del av den landslagsförberedande linjen “Bemarit”.