Sport

Skidskytte

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs femtonde i skidskytte i olympiafestivalen

SKIDSKYTTE Tre bommar gjorde att Rebecca Sandnäs inte fick den perfekta starten på EYOF. Hon var ändå bäst av de finländska skidskyttarna i sprinten.

Dubbel triumf för Henning Nynäs – FM-medaljer även för Tommy Haglund

SKIDSKYTTE Larsmo IF:s skidskyttar plockade medaljer vid veteranernas nationsmästerskap. Henning Nynäs var något av klubbens värsting med två FM-titlar i Kauhajoki.

Nyhetsbild

Ny stortävling väntar för Rebecca Sandnäs

SKIDSKYTTE Efter junior-VM väntar nu en ny stortävling skidskytten Rebecca Sandnäs från Jakobstad.

Nyhetsbild

"Jag är väldigt nöjd med skyttet" – stark insats av Sandnäs & Co i JVM

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs, Nea Vähäsarja och Inka Hämäläinen gladde med en fjärdeplats i JVM i skidskytte. Laget klarade stafetten utan straffrundor. Det var ändå en rejäl marginal till bronspallen.

Nyhetsbild

Sandnäs åter bästa finländska i JVM – tappade en placering i jaktstarten

SKIDSKYTTE Inledningen var stark med felfritt skytte på vallen. Ett par bommar under jaktstartens andra halva gjorde att Rebecca Sandnäs inte lyckades klättra i resultatlistan.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs höjde nivån – bästa finländska i JVM i skidskytte

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs var tveksam om hon alls skulle starta i sprinten i JVM i skidskytte. Hon drog ändå på sig nummerlappen och stod för en betydligt bättre insats än på normalen.

Nyhetsbild

Fem bommar för Rebecca Sandnäs – finländskt VM-guld på pojksidan

SKIDSKYTTE Larsmo IF:s skidskytt Rebecca Sandnäs fick ingen kanonstart på VM-äventyret i USA. Hon hade fem bommar i tävlingen på normaldistans, som avgjordes sent på onsdagskvällen finländsk tid.

Nyhetsbild

Fullträff för Annika Sjöström i Larsmo – men först efter loppet

SKIDSKYTTE Det blev onödigt många missar för Annika Sjöström i skidskyttetävlingarna på hemmaplan i Larsmo. Men efter tävlingarna blev det en fullträff.

Nyhetsbild

Skidskyttet tillbaka i Larsmo – "Fin och spännande tävlingsdag framför oss"

SKIDSKYTTE Närmare 100 skidskyttar är redo att tampas när Mellersta Österbottens Biathlon games gör comeback på lördag.

Nyhetsbild

Skidskyttar från Larsmo IF och Kraft till junior-VM

SKIDSKYTTE Skidskytte är en stor sport i Sverige. Grenen har medvind även i svenska Österbotten. Två ÖID:are får åka till junior-VM i USA.

Nyhetsbild

FM-guld för Kuuttinen: "Jag räknar med att jag är med i VM"

SKIDSKYTTE Patrik Kuuttinen vann FM-guld i skidskytte i 22-årsklassen. Nu väntar sannolikt junior-VM.

Nyhetsbild

FM-brons i skidskytte för Frida Achrén – silver för Sundbyåkare

SKIDSKYTTE Vörås Frida Achrén knep FM-bronset i klassen för under 19-åringar i skidskytte. Rebecca Sandnäs från Larsmo IF deltog inte.

Nyhetsbild

Patrik Kuuttinen har ena skidskon i VM-truppen – klar etta i söndagens granskning

SKIDSKYTTE Patrik Kuuttinen kan vara nöjd med insatserna i helgens VM-granskningar. Efter lördagens andraplacering i sprint toppade han med seger på normalen.

Nyhetsbild

Dubbelt ÖID i Kontiolax – Sandnäs etta före Achrén

SKIDSKYTTE ÖID:s skidskyttar kammade hem en dubbelseger i lördagens VM-granskning i Kontiolax. Rebecca Sandnäs vann före Frida Achrén. I H22 var Krafts Patrik Kuuttinen likaså tvåa.

Nyhetsbild

En av Finlands OS-deltagare har testat positivt för covid-19

SKIDSKYTTE På måndagseftermiddagen offentliggjorde Finlands olympiska kommitté den slutgiltiga OS-truppen. Nu meddelar skidskytteförbundet att en av idrottarna smittats med covid-19.

Nyhetsbild

Dubbelt Larsmo IF i rullskidskytte-FM – Krafts Patrik Kuuttinen sekunden från guld

SKIDSKYTTE Söndagen var en stor dag för Larsmo IF i rullskidskytte-FM. Rebecca Sandnäs och Teodora Westerlund grejade en dubbelseger i D19. I H22 var Krafts Patrik Kuuttinen snudd på guldmedaljör.

Nyhetsbild

Tre medaljer till Larsmo IF vid lördagens FM-tävlingar

SKIDSKYTTE Larsmo IF skördade framgångar i FM i rullskidskytte i lördags. Föreningens idrottare lade beslag på tre medaljer.

Nyhetsbild

Ny seger för Sandnäs – Westerlund knep bronset

SKIDSKYTTE Jakobstadsflickorna Rebecca Sandnäs och Teodora Westerlund hade en bra dag när SM i rullskidskytte fortsatte i Sollefteå i söndags.

Nyhetsbild

Rekordmånga FSS-åkare uttagna till juniorlandslaget – en fullträff för Larsmo IF

SKIDSKYTTE En tredjedel av skidskyttarna som har blivit uttagna till flickornas juniorlandslag är FSS:are. De är Svenskfinlands framtid i såväl skidspåret som på skjutvallen.

Nyhetsbild

Eckhoffs sjunde raka i sprint – Stina Nilsson överraskade

SKIDSKYTTE Världens bästa skidskytt hade råd att bomma i Östersund. En stark skidåkning på spurtvarvet gjorde att Tiril Eckhoff ändå kunde kvittera ut den sjunde raka segern i sprint.

Nyhetsbild

Cupsegraren Tiril Eckhoff: Det er veldig deilig

SKIDSKYTTE Säsongen började katastrofalt dåligt. Men nu, tre och en halv månader senare, är Tiril Eckhoff bäst i världen. Norskan vann lördagens jaktstart i Nove Mesto och vinner också världscupen 2020–2021.

Nyhetsbild

Fransk seger i skidskytte – finländarna får åka jaktstarten

SKIDSKYTTE Frankrike hade en bra kväll när världscupen i skidskytte tog ny fart i Nove Mesto. Quentin Fillon Maillet vann sprinten efter ett fläckfritt arbete på vallen.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs: Jag har aldrig varit så här trött

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs hängde med i tätklungan under det första varvet i VM-stafetten i skidskytte. Det tog på krafterna i en tävling där den blåvita juniortrion belade niondeplats.

Nyhetsbild

Onödig straffrunda kostade Rebecca Sandnäs sekunder

Mästerskapens hittills bästa skytte gjorde att Rebecca Sandnäs kunde avancera elva pinnhål i jaktstarten i junior-VM. Det kunde ha blivit ännu bättre – om hon inte hade åkt en straffrunda i onödan.

Nyhetsbild

Kant ut för Rebecca Sandnäs på vallen i VM-sprinten

SKIDSKYTTE Det blev onödigt många bommar för Rebecca Sandnäs i de två skjutmomenten i VM-sprinten. Hon missade tre svarta prickar. Det knuffade ner henne till 49:e plats i måndagens tävling.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs bästa finländska i junior-VM: "Hade kanske varit bra om jag varit lite nervösare"

SKIDSKYTTE – Jag är inte missnöjd, men jag är inte nöjd heller. Det säger Rebecca Sandnäs efter debuten i junior-VM i skidskytte.

Nyhetsbild

Löftet Rebecca Sandnäs debuterar i VM på lördag

SKIDSKYTTE Obertilliach och Untertilliach är plötsligt orter att lägga på minnet. Ja, åtminstone om man är skidskytt och heter Rebecca Sandnäs. Hon debuterar i junior-VM i Obertilliach på lördag.

Nyhetsbild

Norsk triumf i VM-premiären – Finlands lag långt efter

SKIDSKYTTE Finlands kvartett förmådde inte överraska, då VM i skidskytte inleddes med mixed stafett i Pokljuka.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs uttagen till VM i skidskytte

SKIDSKYTTE Nu är det klart. Larsmo IF:s Rebecca Sandnäs är uttagen till juniorernas världsmästerskap i skidskytte.

Nyhetsbild

VM-dörren borde stå på vid gavel – Sandnäs vann igen

SKIDSKYTTE Hon är fortfarande missnöjd med skidformen, Rebecca Sandnäs. Men skyttet fungerar desto bättre. Hon prickade arton av tjugo tavlor på söndagen. Nu hägrar junior-VM.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs ett kliv närmare VM – vann granskning i Hollola

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs höjde profilen och förstärkte sina aktier med tanke på junior-VM i skidskytte genom att vinna lördagens granskningstävling i Hollola.

Nyhetsbild

Nya norska segrar i skidskytte – Minkkinen klättrade friskt

SKIDSKYTTE Norge fortsätter skörda lagrar i skidskytte. Fjordlandet triumferade i såväl herrarnas som damernas jaktstart på lördagen i Hochfilzen.

Nyhetsbild

Den norska festen i Hochfilzen fortsätter – damerna tog en trippel

SKIDSKYTTE De norska skidskyttarna äger Hochfilzen just nu. I torsdags var det fyra norrmän i topp i herrarnas sprint. Damerna var föga sämre på fredagen efter att ha grejat en trippelseger.

Nyhetsbild

Total norsk dominans i skidskytte – Tero Seppälä bästa finländare

SKIDSKYTTE Torsdagens sprint i Hochfilzen slutade i norsk triumf. Det var fyra norrmän i topp med Sturla Holm Lägreid som segerherre efter rena papper på vallen. Tvåan Johannes Dale var också felfri i skyttet.

Nyhetsbild

Svensk brädade Johannes Thingnes Bö på vallen

SKIDSKYTTE Sida vid sida vid jaktstartens sista skytte; Sebastian Samuelsson och Johannes Thingnes Bö. Starkast i duellen: Samuelsson.

Nyhetsbild

Många blivande stjärnor har nött skolbänken i skidgymnasiet i Sollefteå

SKIDSKYTTE Skidgymnasiet i Sollefteå har fostrat många duktiga skidskyttar. Helena Ekholm, Hanna Öberg, Fredrik Lindström och Sebastian Samuelsson är några som läraren Kari Korpela varit med och utbildat.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs och Teodora Westerlund drar till skidgymnasiet i Sollefteå i höst

SKIDSKYTTE De vill inte kalla det ett stort äventyr, men pionjärer är Rebecca Sandnäs och Teodora Westerlund likafullt. De är de första finländska skidskyttarna som börjar studera vid skidgymnasiet i Sollefteå.

Nyhetsbild

Skidskyttet gör som längdskidåkningen – vill stoppa fluorvalla

SKIDSKYTTE Internationella skidförbundet (FIS) vill fasa ut fluorvallan för att förhoppningsvis kunna förbjuda den helt till säsongen 2022–2023.

Nyhetsbild

Ole Einar Björndalen om Stina Nilsson: "Måste upp på nivå skyttemässigt"

SKIDSKYTTE Kan Stina Nilssons svaga skytte kompenseras av snabb skidåkning? Inte fullt ut om man får tro den norske skidskyttelegendaren Ole Einar Björndalen.

Nyhetsbild

Stina Nilsson direkt in i skidskyttelandslaget – siktar på OS 2022

SKIDSKYTTE Stina Nilsson har bara varit skidskytt en knapp månad. Men redan nu är hon en del av A-landslaget. "Jag är väldigt glad att få den här chansen," säger Nilsson.

Nyhetsbild

Sjöström sju sekunder från segern i Larsmo - Sandnäs bäst i 17-årsklassen

SKIDSKYTTE Larsmo IF:s Annika Sjöström vara nära segern i lördagens sprint i skidskytte. Nu fick hon ändå ge sig för Tiia-Maria Talvitie i damklassen. Bland 17-åringarna rådde ingen på Rebecca Sandnäs.

Nyhetsbild

Tårögd Mäkäräinen avslutade med otrolig upphämtning – kommer sakna vännerna: "En speciell familj"

SKIDSKYTTE Finländskan stod för en ursinnig jakt och blev inte många sekunder från pallen.