Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Trump i brandhärjade Kalifornien: "Det här är väldigt sorgligt"

President Donald Trump har besökt de eldhärjade områdena i norra Kalifornien. Fler än 1 000 människor finns med på polisens lista över saknade i den katastrofala branden.

Nyhetsbild

Israel ser ut att gå mot nyval

Premiärminister Benjamin Netanyahu kämpar för att hålla ihop sin svaga koalition i Israel. Men på söndagen ser regeringens saga ut att kunna vara all.

Nyhetsbild

Stökigt vid årlig manifestation i Grekland

Tusentals greker gick ut på gatorna för att uppmärksamma årsdagen av studentrevolten 1973 mot den då styrande militärjuntan.

Nyhetsbild

Flera tusen miljöaktivister stängde broar i London – 70-tal gripna

Omkring 6 000 miljöaktivister demonstrerade i centrala London genom att blockera fem broar över floden Themsen på lördagen.

Nyhetsbild

Tusentals demonstrerade mot norsk abortskärpning

OSLO Statsministerns förslag väcker ilska – "Regeringen vill ta oss 40 år tillbaka i tiden".

Nyhetsbild

Demonstrant död i Frankrike – tusentals protesterar mot höjda bensinpriser

En person har omkommit och 47 har skadats i samband med stora folkliga protester mot höjda bensinpriser som lamslår trafiken runt om i Frankrike.

Nyhetsbild

Många civila dödade i flygangrepp i Syrien

43 människor har dödats i den USA-ledda koalitionens luftangrepp i östra Syrien. Största delen av dödsoffren var civila, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.

Nyhetsbild

Två döda och åtta saknade utanför Sardinien

Två drunknade migranter har hittats utanför Sardiniens kust och åtta andra uppges vara saknade, enligt italiensk räddningstjänst.

Nyhetsbild

Himlafenomen sker i helg – I natt kulminerar Leoniderna

Håll utkik efter himlafenomen i helgen när jorden återigen passerar genom meteorsvärmen Leoniderna. För dem som har otur med vädret och missar fenomenet i helgen kommer nästa chans strax före jul.

Nyhetsbild

Försvunnen ubåt hittad utanför Argentina: "Nu kan vi få frid"

UTRIKES Den argentinska ubåten Ara San Juan har hittats – nästan exakt ett år sedan den försvann. Farkosten har lokaliserats på 800 meters djup i Atlanten. Nyheten väcker starka känslor hos besättningens anhöriga.

Nyhetsbild

Rutten fisk ska driva Hurtigrutens fartyg

UTRIKES Norge förknippas av många med fisk. Nu planerar det högprofilerade rederiet Hurtigruten att driva sina kryssningsfartyg på bränsle som delvis stammar från rutten fisk.

Nyhetsbild

Fransmän blockerar vägar i protest mot höga bensinpriser

UTRIKES En svår trafikdag väntar i Frankrike, där många bilförare planerar att protestera genom att störa trafiken i landet. Anledningen till missnöjet är höga bensinpriser.

Nyhetsbild

Över 1 000 saknas i storbranden i Kalifornien

UTRIKES Mer än 1 000 människor finns med på polisens lista över saknade i den katastrofala branden i norra Kalifornien. Samtidigt har ytterligare åtta döda hittats under sökinsatser.

Nyhetsbild

Marijuana lagligt i Massachusetts

Massachusetts ansluter sig till de amerikanska delstater där det är lagligt att köpa marijuana för rekreationssyfte.

Nyhetsbild

Ny studie om sälar – begränsad genpool ställer till problem

DJUR Den intensiva säljakten ledde till att elva av trettiotre sälarter nästan dog ut för ett drygt århundrade sedan. De flesta har sedan dess återhämtat sig, men för fyra arter är genpoolen sedan dess farligt svag.

Nyhetsbild

Berlusconi till rätten för prostitutionshärva

Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi ska ställas inför rätta – igen.

Nyhetsbild

Domstol ger CNN-reporter rätt mot Vita huset

Mediebolaget CNN:s reporter Jim Acosta får tillfälligt tillbaka sin pressackreditering för Vita huset, enligt ett domstolsbeslut.

Nyhetsbild

Över 600 saknas i Kalifornienbränder

Det tröstlösa arbetet med att leta igenom rykande bråte, identifiera kvarlevor och hitta bostäder åt tiotusentals evakuerade pågår i norra Kalifornien i USA. Antalet döda i den katastrofala Camp Fire-branden har stigit till 63 och över 600 saknas.

Nyhetsbild

Polisen jagar skytt i centrala Stockholm

En person har avlossat ett skjutvapen på Kungsholmen i centrala Stockholm, enligt polisen. Personen är inte gripen.

Nyhetsbild

Finsk mat ska locka tyskar till Finland

Nu ska tyskar få smaka på finländsk mat. Finland medverkar i en stor matmässa i Berlin.

Nyhetsbild

I maj nästa år ska ett kilogram vägas på helt nytt sätt

Ett kilo är ett kilo. Fast inte så länge till. I en historisk omröstning ska ett antal måttenheter omdefinieras. På sikt kan det förvandla den ikoniska prototypvikten till ett museiföremål.

Nyhetsbild

Theresa Mays regering i kris: Fyra ministrar avgår

Fyra ministrar – inklusive brexitansvarige Dominic Raab – lämnar Theresa Mays regering av missnöje med det omstridda utträdesavtalet. Avhoppen innebär ett kraftigt bakslag för den brittiska premiärministern, just som hon laddar för en svår strid med parlamentet.

Nyhetsbild

Studie: Gränsen för resistenta bakterier passerad

Gränsen för hur mycket resistens mot antibiotika och bekämpningsmedel som människa och miljö tål har i flera fall passerats, enligt en ny studie.

Nyhetsbild

Smällen mot May: Brexitminister Raab avgår

Storbritanniens brexitminister Dominic Raab avgår – ett kraftigt bakslag för premiärminister Theresa May, dagen efter att hon fått med sig sin regering på det omstridda brexitavtalet.

Nyhetsbild

Theresa May presenterar brexitavtal för brittiska parlamentet

Det blir ingen vila för Theresa May. Efter att till slut ha fått med sig sin regering på ett omstritt brexitavtal vänder sig den brittiska premiärministern nu till parlamentet, där hon ställs inför hårdföra motståndare.

Nyhetsbild

Rådgivare går efter Melanias krav

Mira Ricardel, säkerhetsrådgivare i Vita huset i Washington, har fått sparken.

Nyhetsbild

Jakten på en regering i Sverige går vidare

Talmannen Andreas Norlén ger sig i dag in i en ny runda med alla partiledarna efter det att riksdagen i onsdags röstat nej till Ulf Kristersson (M) som ny statsminister i Sverige.

Nyhetsbild

Kalifornien: 130 saknade på polisens lista

Polisen i Kalifornien har släppt en lista med 130 personer som fortfarande saknas i samband med den katastrofala branden i staden Paradise.

Nyhetsbild

Fler bergsgorillor och sillvalar i världen

Populationerna av flera djurarter har ökat markant tack vare arbetet för att förhindra utrotning. Det rapporterar naturvårdsorganisationen IUCN.

Nyhetsbild

Vandrande migranter når USA:s gräns

Hundratals av de migranter som vandrat genom Centralamerika har nått fram till gränsen mellan Mexiko och USA.

Nyhetsbild

Brittiskt regerings-ja till brexitavtal

Storbritanniens regering säger ja till utkastet till utträdesavtal med EU. – Det här är det bästa för landet, sade premiärminister Theresa May efter fem timmars regeringssammanträde i London.

Nyhetsbild

EU-parlamentet sade ja till nya krav på lastbilar – tillverkarna kritiska

Utsläppen från nya tunga lastbilar bör minskas med 20 procent till 2025 och 35 procent till 2030, anser EU-parlamentet. Alldeles för mycket, anser industrin.

Nyhetsbild

Bränderna i Kalifornien breder ut sig allt mer – minst 50 döda

50 personer har omkommit i bränderna i Kalifornien i USA och elden sprider sig fortsatt över större ytor. Vid sidan av släckningsförsöken har nationalgardet kallats in för att bistå i sökandet efter kvarlevor i det förkolnade landskapet.

Nyhetsbild

Besked dröjer om brexit – "Alla har bistra miner"

Ett oväntat långt regeringssammanträde om brexit förstärker bekymren för Storbritanniens premiärminister Theresa May. Besked dröjer om regeringens syn på utkastet till utträdesavtal med EU.

Nyhetsbild

Beskedet: Sarkozy ska ställas inför rätta

Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy ska ställas inför rätta för misstankar om olaglig finansiering av sin presidentvalskampanj 2012, slår en fransk domstol fast.

Nyhetsbild

Få möjligheter kvar för talmannen – Lööf är troligaste kortet

Efter den historiska omröstningen i kammaren börjar nu talman Andreas Norlén om med en ny talmansrunda med partiledarna i Sverige. Hans möjligheter att gå vidare är begränsade.

Nyhetsbild

Jan Björklund: En formidabel hatkampanj

Liberalernas nej till Ulf Kristersson (M) som statsminister har retat upp en del. Partiledaren Jan Björklund säger att han aldrig upplevt något som liknar den hatkampanj han mötts av den senaste tiden.

Nyhetsbild

Riksdagen sade nej till Ulf Kristersson som ny statsminister i Sverige

Riksdagen i Sverige har röstat nej till Moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister. Bland nej-röstarna var Centern och Liberalerna. – Det var en tung dag för Alliansen i går och det är en fortsatt tung dag i dag, säger Kristersson.

Nyhetsbild

Pence tar Suu Kyi i örat om rohingyer

UTRIKES De våldsamma ingripandena från Myanmars (tidigare Burma) militär, som drivit över 700 000 rohingyer på flykt, är oförsvarliga, säger USA:s vicepresident Mike Pence till Myanmars ledare Aung San Suu Kyi.

Nyhetsbild

Norges försvarsminister bekräftar att gps-störningen kom från Kolahalvön

UTRIKES Ryssland störde gps-utrustning vid Nato-övningen Trident Juncture härom veckan, meddelar Norges försvarsdepartement.

Nyhetsbild

"El Chapos" försvar pekar ut presidenter

Knarkkungen "El Chapos" försvarare uppger under sitt öppningsanförande i rätten att Sinaloakartellen mutat två mexikanska presidenter med hundratals miljoner dollar. Presidenterna nekar till anklagelserna.

Nyhetsbild

Fler döda hittade vid Paradise

Ytterligare sex omkomna personer har hittats vid staden Paradise i Kalifornien, där nu 48 människor har bekräftats döda i den katastrofala brand som drabbat området.

Nyhetsbild

Facebook stänger fler konton

Facebook har stängt ytterligare konton som har använts för att påverka det amerikanska mellanårsvalet, meddelar företaget. Facebook utreder en möjlig koppling till Ryssland.

Nyhetsbild

Källor: Trump svarar på Muellers frågor

USA:s president Donald Trump väntas lämna skriftliga svar på en rad frågor från den särskilde åklagaren Robert Mueller, möjligen redan den här veckan. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till källor med insyn i ärendet.

Nyhetsbild

USA: Kraftig ökning av hatbrott

Antalet hatbrott ökar i USA – och i synnerhet sådana med antisemitiskt motiv.