Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Porrstjärna om Trump: Ville inte bli president

Den tidigare porrstjärnan med artistnamnet Stormy Daniels döljer inte något i sin kommande bok om sin påstådda affär med Donald Trump. Hon ger ingående beskrivningar av Trumps prestationer i sängen och andra detaljer om deras relation 2006.

Nyhetsbild

Facebook anklagas för diskriminering

Miljontals kvinnor kan ha gått miste om jobbmöjligheter på grund av den riktade annonseringen på Facebook, enligt medborgarrättsorganisationen American Civil Liberties Union (ACLU).

Nyhetsbild

Tre palestinier skjutna till döds

Två palestinier har skjutit ihjäl i Gazaremsan efter att israelisk militär drabbat samman med palestinska demonstranter vid gränsen vid gränsen mot Israel, enligt den palestinska hälsomyndigheten.

Nyhetsbild

S vill förhandla om ny talman för Sveriges riksdag – Alliansen sval

Socialdemokraterna vill göra upp med de borgerliga om en gemensam talmanskandidat. Men de borgerliga partierna håller fast vid att presentera en gemensam Allianskandidat och fortsätter att försöka komma fram till ett namn.

Nyhetsbild

Tysklands underrättelsechef får gå

Hans-Georg Maassen, chef för tyska säkerhetstjänsten BFV, sparkas från sin post, men får som tröst en hög befattning inom inrikesdepartementet. Han hamnade i blåsväder efter en kontrovers som bland annat kretsar kring de främlingsfientliga protesterna i Chemnitz i slutet av augusti.

Nyhetsbild

Putin skyller på "olyckliga omständigheter" då ryskt plan sköts ner i Syrien

Rysslands president Vladimir Putin säger att en "kedja av olyckliga omständigheter" ligger bakom nedskjutningen av ett ryskt plan i Syrien. Moskva skyller på Israel som i sin tur skyller på Syrien och Iran.

Nyhetsbild

Färre barn i världen dör – men i fjol avled ändå 6,3 miljoner unga

Barnadödligheten i världen fortsätter att sjunka – men inte lika fort som tidigare, skriver Unicef i en rapport.

Nyhetsbild

Folket hungrar – Maduro äter fin biff

Matbristen i det krisdrabbade Venezuela är utbredd. På landets president Nicolás Maduro tycks det dock inte gå någon nöd.

Nyhetsbild

Rättegången mot Peter Madsen tas inte om

Hovrättsförhandlingen mot morddömde Peter Madsen, som fällts av byretten till livstids fängelse för mordet på journalisten Kim Wall, behöver inte tas om efter ett insjuknande under förra veckans plädering.

Nyhetsbild

Busschaufför i Sverige knuffade ut pojke på åker – döms

En skolbusschaufför i Växjö döms för misshandel efter att ha gett sig på en pojke, skriver Smålandsposten. Bussens övervakningskamera fångade hur mannen blev arg, stannade bussen och knuffade ut pojken på en frostig åker.

Nyhetsbild

Färre flyktingar välkomna i USA

USA sänker antalet flyktingar som kommer att tas emot i landet till 30 000 nästa budgetår.

Moon betonar vikten av mötet i Nordkorea

Sydkoreas president Moon Jae-In landade i Pyongyang på tisdagen och möttes på flygplatsen av den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un.Syftet med det tre dagar långa besöket är att återuppta samtalen om kärnvapennedrustning mellan Nordkorea och USA.

Nyhetsbild

Irriterat om migrationen inför EU-toppmöte

Irritationen är tydlig mellan diverse huvudstäder i EU när olika syn på migrationspolitiken skapar allt större gnissel.Något genombrott väntar knappast på veckans toppmöte i Salzburg.

Nyhetsbild

Pestutbrott i Madagaskar – två döda

Två personer har avlidit i ett pestutbrott i Madagaskar, enligt en talesperson för hälsomyndigheterna i landet. Pesten kommer ofta till Madagaskar på hösten, och i fjol dog fler än 200 personer i böld- och lungpest innan epidemin ebbade ut. Världshälsoorganisationen (WHO) har varnat för att årets utbrott kan bli ännu svårare.

Nyhetsbild

Italiensk präst kidnappad i Niger

En präst från Italien har blivit bortförd i Niger, inte långt från gränsen till Burkina Faso, uppger en talesperson för regeringen i Niamey. Ytterligare detaljer kring bortförandet är inte kända.

Nyhetsbild

Antalet döda stiger efter supertyfonen

Antalet dödsoffer efter supertyfonen Mangkhut stiger. Minst 74 personer har omkommit i Filippinerna, enligt myndigheterna i landet, och siffran blir allt högre i takt med att räddningsarbetare gräver sig fram – till stor del för hand – genom förödelsen efter kraftiga jordskred som utlösts av ovädret.

Nyhetsbild

Flera döda efter bussolycka i Iran

Åtminstone 19 personer har omkommit när en buss kolliderade med en tankbil i centrala Iran, uppger statlig tv.

Nyhetsbild

EU:s Donald Tusk vill se extra toppmöte om brexit

Allt mer talar för att EU och Storbritannien tvingas till ett extra toppmöte i november för att hitta en slutlig uppgörelse om brexit. Londons önskan om europeiska kompromisser avvisas från EU.

Ryskt plan försvunnet vid Syriens kust

Ett ryskt militärflygplan med 14 personer ombord har försvunnit från försvarets radar ungefär samtidigt som robotar avfyrades mot staden Latakia i Syrien, uppger Rysslands försvarsdepartement.

Nyhetsbild

Trump vill ta bort hemligstämplingar

USA:s president Donald Trump har instruerat FBI att ta bort hemligstämplingar på ytterligare material som är kopplat till utredningen av rysk inblandning i presidentvalet i USA 2016, uppger Vita huset.

Nyhetsbild

Ryskt plan försvunnet vid Syriens kust

Ett ryskt militärflygplan med 14 personer ombord har försvunnit från försvarets radar ungefär samtidigt som robotar avfyrades mot staden Latakia, uppger Rysslands försvarsdepartement.

Nyhetsbild

Japan blir första rymdturisten

Den japanske miljardären och entreprenören Yusaku Maezawa blir världens första rymdturist som ska skickas upp ett varv runt månen, meddelar Elon Musks rymdföretag Space X.

Nyhetsbild

Argentinas ex-president åtalas

Argentinas tidigare president Cristina Fernández de Kirchner åtalas för korruption. En domare har begärt att hennes parlamentariska immunitet ska upphävas så att hon kan gripas.

Nyhetsbild

Ungern överklagar EU-granskning

Ungern kommer att överklaga EU-parlamentets beslut att inleda en granskning av landet till EU-domstolen. Det säger premiärminister Viktor Orbáns stabschef till den ungerska nyhetsbyrån MTI.

Nyhetsbild

Trump: Nya besked om Kina-tullarna på väg

Marknaden bävar inför en ny omgång tullar på kinesiska varor som USA planerar. President Trump meddelar att han kommer lämna besked i frågan när börserna stänger på måndagen.

Nyhetsbild

Buffertzon ska skydda Idlibs invånare

Det verkar som om hotet om en stor markoffensiv mot rebellenklaven Idlib är avvärjt för tillfället. Ryssland och Turkiet är överens om att skapa en demilitariserad zon mellan rebeller och syriska regeringsstyrkor i den syriska provinsen.

Nyhetsbild

Elon Musk stäms för förtal

Den brittiske dykaren Vernon Unsworth stämmer Teslagrundaren Elon Musk på minst 75 000 dollar för förtal.

Nyhetsbild

Tyfonen Mangkhut har piskat Hongkong – Utbytesstudenten Ludvig: "Alla i min närhet klarade sig bra"

Vädret har äntligen lugnat ner sig i Hongkong. Det säger utbytesstudenten Ludvig Fagerström, som befinner sig i området Kowloon. Tyfonen Mangkhut har däremot ställt till omfattande skador, säger han.

Nyhetsbild

Många skadade i New York-brand

Femton brandmän och två civilpersoner skadades i en kraftig brand i ett parkeringshus i stadsdelen Brooklyn i New York.

Nyhetsbild

Nytt kaninvirus sprider sig i Sverige

En ny typ av viruset kaningulsot har fått en stor utbredning i Sverige. Detta visar en avhandling av Aleksija Niemanis vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Nyhetsbild

Frystorkad vargvalp från istiden hittad i permafrosten i Kanada

En extremt välbevarad vargmumie från istiden har upptäckts i Yukon i norra Kanada. Vargen, en valp, dog för över 50 000 år sedan, och har legat frystorkad i permafrosten sedan dess.

Nyhetsbild

USA väntas slå till med nya Kina-tullar

Marknaden bävar inför en ny omgång tullar på kinesiska varor som USA planerar.Enligt nyhetsbyrån Reuters källor kan tullbeskedet från Trumpregeringen komma redan i dag.

Nyhetsbild

Storbritanniens premiärminister Theresa May: Det är min plan som gäller

Det är min plan som gäller, fastslår Storbritanniens premiärminister Theresa May inför ännu en tung vecka i brexitsammanhang. Internationella valutafonden varnar samtidigt för hårda ekonomiska konsekvenser.

Nyhetsbild

Japan har världens största andel äldre invånare

Över 28 procent av Japans befolkning klassas som äldre, visar statistik från regeringen. De som är 65 år eller äldre har nått en rekordsiffra på 35,6 miljoner människor.

Nyhetsbild

Många döda i jordskred efter Mangkhut

Omkring hundra arbetare har begravts i ett jordskred i staden Itogon på ön Luzon i Filippinerna, rapporterar tidningen Philippine Star. På söndagskvällen hade 43 av dem hittats döda, och räddningsinsatsen fortgår, enligt presidentens talesperson Harry Roque.

Nyhetsbild

Amazon utreder otillåten dataförsäljning

Amazon utreder anklagelser om att anställda inom företaget ska ha sålt konfidentiella kunduppgifter till tredjepartsföretag, rapporterar The Wall Street Journal.

Nyhetsbild

Florence kan öka i styrka igen

Ovädret Florence som drar in över USA:s östkust nedgraderades till ett lågtryck under söndagen. Det väntas tappa ytterligare i styrka under måndagen för att sedan eventuellt öka igen under tisdag och onsdag, uppger orkancentret NHC.

Nyhetsbild

Inte Novitjok i nytt Salisbury-fall

De två personer som insjuknade på söndagen efter att ha ätit på en restaurang i Salisbury utsattes inte för nervgiftet Novitjok.

Nyhetsbild

Mästarlaget tänker inte besöka Vita huset

2018:s WNBA-mästare Seattle Storm har inget intresse av att acceptera en eventuell inbjudan till Vita huset. – Det har kommit på tal. Just nu behöver det inte ens diskuteras, säger veteranen Sue Bird till Seattle Times.

Nyhetsbild

Två sjuka – område i Salisbury avspärrat

Brittisk polis har spärrat av ett område i staden Salisbury sedan två personer blivit sjuka efter att ha ätit på en restaurang, uppger polisen som tillägger att det är en försiktighetsåtgärd.

Nyhetsbild

IL: Misstänkt bomb i Tallinn – Visade sig vara falskt alarm

Under söndagskvällen utbröt en massiv polisoperation i Tallinn, skriver Iltalehti. Orsaken var en övergiven väska som tros innehålla en bomb.

Nyhetsbild

Sean Spicer: "Alla gör misstag"

Donald Trumps tidigare presschef Sean Spicer hann trots sin relativt korta tid på posten leverera ett gäng ökända framträdanden. Under sin tid i Vita huset såg han den organisatoriska turbulensen från första parkett. Trots det är han övertygad om att Trump vinner igen 2020.

Nyhetsbild

Syriska lokalval för tvivlande medborgare

Syrier i de delar av landet som kontrolleras av regimen gick till valurnorna på söndagen för första gången sedan 2011, då den revolt som utvecklade sig till ett inbördeskrig inleddes. Men få tror på förändring och tidigare val i Syrien har beskrivits som farsartade.

Nyhetsbild

Fotograf greps utanför FRA

Ett antal personer har under söndagen setts fotografera utanför Försvarets radioanstalt, FRA, på Lovön, Drottningholm. Vakter ingrep och frihetsberövade en person, enligt FRA:s talesperson Fredrik Wallin.

Nyhetsbild

Tusenårig staty upptäckt i egyptiskt tempel

Arkeologer i Egypten har gjort ett uråldrigt fynd. Under ett arbete med att skydda ett tempel i staden Kom Ombo i södra Egypten upptäcktes en staty av en sfinx, en mytologisk varelse med en lejonkropp och ett människohuvud, rapporterar New York Times.