Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Greta Thunberg hyllas av Barack Obama: "Vi är ett team"

USA:s förre president Barack Obama hyllar svenska klimataktivisten Greta Thunberg efter deras andra möte.

Nyhetsbild

Nyval i Spanien i november

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez har misslyckats med att samla tillräckligt stöd för en ny regering. Därmed blir det nyval den 10 november.

Nyhetsbild

Ny ovisshet i Israels nyval

Det blir, som väntat, ett jämnt lopp mellan premiärminister Benjamin Netanyahu och utmanaren Benny Gantz i det historiska nyvalet i Israel. Enligt vallokalsundersökningarna får Netanyahu inte den majoritet han önskat.

Nyhetsbild

USA stämmer Snowden efter boksläpp

USA stämmer visselblåsaren Edward Snowden på grund av uppgifter i hans biografi "Permanent Record" som släpptes officiellt på tisdagen globalt, rapporterar Reuters.

Nyhetsbild

Nordkoreanska fartyg beslagtagna av Ryssland

Rysk kustbevakning har beslagtagit två nordkoreanska fartyg på ryskt vatten i Japanska havet, uppger den ryska säkerhetstjänsten FSB enligt nyhetsbyrån Interfax. 80 nordkoreanska besättningsmän har därtill frihetsberövats.

Nyhetsbild

Oro för kolpartiklar i gravidas moderkakor – fostren drabbas av det mamman andas in

Luftföroreningar som drabbar gravida når ända fram till fostret. Ju fler föroreningar det finns i luften, desto smutsigare blir fostrets moderkaka.

Nyhetsbild

Mystiska gelébollar i havet var ägg – tioarmade bläckfisken Illex condetii sprider sig

Meterstora gelébollar har under trettio års tid flutit i havet utan att någon vetat varifrån de kommer. Nu har norska marinbiologer lyckats lista ut svaret.

Nyhetsbild

Jämn match väntas när Israel går till omval – "Vi vill ha nytt hopp"

I dag går folket till valurnorna i ett historiskt omval i Israel. Loppet är jämnt mellan sittande premiärminister Benjamin Netanyahus parti Likud och utmanande Blåvita alliansen.

Nyhetsbild

President Niinistö lunchar med FN:s generalsekreterare i New York – middag med Trump

I New York kommer presidenten att hålla Finlands nationella anförande på FN och deltar i en middag med Donald Trump.

Nyhetsbild

Förre premiärministern David Cameron bryter tystnaden om brexit

Boris Johnson sade inför folkomröstningen om brexit 2016 att han var säker på att brexit skulle "krossas som en padda". Det skriver Storbritanniens förre premiärminister David Cameron i en ny bok.

Upptäckt: Den tätaste neutronstjärnan någonsin

Amerikanska astronomer har upptäckt den mest kompakta neutronstjärnan någonsin. Trots att stjärnan bara är 30 kilometer i diameter, är massan hela 2,17 gånger vår egen sol.

Nyhetsbild

Greta Thunberg fick Amnestys finaste pris

På måndagskvällen, lokal tid, mottog Greta Thunberg och miljörörelsen Fridays for future Amnesty Internationals "Ambassador of conscience award".

Nyhetsbild
1

Utbuad Boris i Luxemburg – "Det här är en mardröm"

Genombrotten låter fortsatt vänta på sig sedan Boris Johnson träffat EU-basen Jean-Claude Juncker i Luxemburg.Lunchen kallas för "konstruktiv" – men besöket slutade i burop.

Nyhetsbild

Sydkoreansk tidning: Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har bjudit in Trump till toppmöte

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har bjudit in USA:s president Donald Trump till ett toppmöte i Pyongyang. Det uppger den sydkoreanska tidningen Joongang Ilbo.

Nyhetsbild

Händer i dag: Boris Johnson möter EU-kommissionens ordförande om brexit

I helgen jämförde Storbritanniens premiärminister sin nation med seriefiguren Hulken. I dag får vi se om Boris Johnson kan leva upp till det.

Nyhetsbild

Burundiska soldater dödade i Somalia

Tolv burundiska soldater ur Afrikanska unionens fredsbevarande styrkor i Somalia har dödats i ett bakhåll.

Nyhetsbild

Liberaldemokrater lovar slopa brexit

Liberaldemokraterna stoppar brexit om partiet skulle komma till makten vid nästa val, men bara om det kan bilda en majoritetsregering.

Nyhetsbild

Fångar ska släppas i Syrien

Syriens auktoritäre president Bashar al-Assad har utfärdat en presidentorder som mildrar straffen för dömda medborgare, och friger vissa. Men tiotusentals syrier som har "försvunnit" omfattas troligen inte av beslutet.

Nyhetsbild

Oljeattacker eldar på internationell kris

Drönarattackerna mot Saudiarabiens oljehjärta överraskade. Höjda oljepriser, eskalerad kris och krigsrisk är faror som hotar. Strålkastarljuset riktas mot Iran och USA.

Nyhetsbild

Drönare observerades i Kuwait

Kuwaits utreder en misstänkt drönare som siktades vid kustlinjen utanför huvudstaden Kuwait City tidigt på lördagen.

Nyhetsbild

Konstnären: Vem stjäl en guldtoalett?

Maurizio Cattelan, konstnären som formgivit en toalett i 18 karats guld, har anklagats för att ligga bakom stölden av densamma på Blenheim Palace i Storbritannien på lördagen.

Nyhetsbild

Ärtbråk på möbeljätten Ikea

Ikea får kraftig kritik för en kycklingrätt som företaget säljer på sina möbelvaruhus i Storbritannien.

Nyhetsbild

Dykarfynd kan vara bombflyg från 40-talet

Ett tillfälligt förbud mot all dykning, segling och fiske har utfärdats över ett område i sundet Stora Bält, strax söder om ön Langeland i Danmark.

Nyhetsbild

Turistbåt i olycka i Indien – minst tolv döda

En båt med 63 personer, varav flertalet var turister, har kapsejsat i en flod i sydöstra Indien, enligt polisen.

Nyhetsbild

Thailands räddade tempeltigrar har dött

Många var de djurvänner som jublade när nära 150 tama tigrar räddades från ett buddhisttempel i Thailand för tre år sedan.

Nyhetsbild

Översvämningar, jordskred och snökaos i Norge

Det blåser, regnar och snöar kraftigt i västra Norge. Hårda vindar har slagit mot Vestlandet som drabbats av översvämningar och stängda vägar.

Nyhetsbild

Tjugo protester om dagen i Kashmir

Trots det förhöjda säkerhetsläget som råder i Kashmir ökar spänningarna i området, enligt en högt uppsatt regeringskälla.

Nyhetsbild

Israel godkänner illegal bosättning

Israel har godkänt en ny bosättning på ockuperade Västbanken, enligt premiärminister Benjamin Netanyahus kansli. Beskedet kommer två dagar innan Israels parlamentsval på tisdag.

Nyhetsbild

Talibanerna lyfter förbud för Röda korset

Talibanrörelsen lyfter ett flera månader långt förbud för Internationella Rödakorskommittén (ICRC) att verka i talibankontrollerade områden i Afghanistan. Hjälppersonal från organisationen garanteras nu säkerhet, enligt ett uttalande från rörelsen.

Nyhetsbild

Hongkong ber om brittisk och amerikansk hjälp

Demonstranterna i Hongkong har lessnat på vad de uppfattar som omvärldens passivitet. Både den forna kolonialmakten och USA uppmanas nu markera hårdare mot regeringen i Kina, som beskylls för att försöka öka kontrollen över regionen.

Nyhetsbild

Islands databoom väcker oro för bubbla

Efter banksektorns krasch har datahallar blivit en ny industri att räkna med på Island. Billig energi och naturlig kylning lockar investerare till ön. Men i centrum för utvecklingen står de svajiga kryptovalutorna, påpekar kritiker.

Nyhetsbild

Presidentval i arabiska vårens vagga

Startfältet är smockfullt när Tunisien går till presidentval i dag.

Nyhetsbild

Iran förnekar attacker mot saudiska oljefält

Saudiarabien stoppar tillfälligt produktionen vid de två oljeanläggningar som tillhör Saudi Aramco efter gårdagens drönarattacker. Hälften av landets produktion berörs.USA lägger skulden för angreppet på Iran – som förnekar all inblandning.

Nyhetsbild

Historisk simtur – runt Danmark

Det har tagit sin lilla tid, sju månader närmare bestämt, men nu simmar sig 43-årige Lars Simonsen in i historieböckerna när han når den dansk-tyska gränsen.

Nyhetsbild

Västafrikanska ledare enas mot IS

Femton länder i den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas har tillsammans med ledarna för Mauretanien och Tchad samlats för ett möte i Burkina Faso för att diskutera hotet från islamistiska extremistgrupper som stärkt sin makt i regionen.

Nyhetsbild

Glöm whiskyn – huskurerna som inte botar

Vitaminer, whisky, vitlök och varma sockar. I förkylningstider är huskurerna många. Likaså myterna om vad som botar och hur man blir förkyld.

Nyhetsbild

Ex-minister i Kongo-Kinshasa gripen – förskingrade ebolapengar

Den före detta hälsoministern i Kongo-Kinshasa, Oly Ilunga, har gripits misstänkt för att ha förskingrat allmänna medel som öronmärkts för kampen mot ebola.

Nyhetsbild

Iran pekas ut efter attack mot oljenav

En ny front har öppnats på den explosiva Arabiska halvön. Huthirebeller från Jemen har attackerat två enorma oljeanläggningar i Saudiarabien med drönare. Men enligt USA var det Iran som utförde angreppet – som bedöms ha resulterat i en halverad saudisk oljeexport.

Nyhetsbild

Skott mot bil i Stockholmstunnel

En bil misstänks ha blivit beskjuten i biltunnelsystemet Södra länken i Stockholm på lördagskvällen, uppger polisen.

Nyhetsbild

Polis söker efter kroppar i ex-diktators hem

Paraguyanska myndigheter söker efter kroppar i den tidigare diktatorn Alfredo Stroessners före detta hem. Detta sedan kvarlevorna från tre personer hittats i fastigheten av personer som ockuperat huset.

Nyhetsbild

Demokratiaktivister attackerade i Hongkong

Bråk har brutit ut mellan personer som stöder Fastlandskina och demokratirörelsen i Hongkong. Personer med kinesiska flaggor skrek "Stöd polisen" och "Håll modet uppe Kina" och sedan till attack mot demonstranter som protesterar mot Fastlandskinas inflytande i regionen.