Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Sista lavinoffret saknas fortfarande

UPPDATERAD. Norska myndigheter fortsatte letandet efter den sista saknade i Tamokdalen i Norge på lördagen. När sökandet avslutades för dagen hade man fortsättningsvis inga spår efter personen, som polisen bekräftar är en man.

Nyhetsbild

Över två miljoner ryssar tog iskallt dopp

Över två miljoner ryssar över hela landet tog enligt polisen det traditionella doppet i en isvak under trettondagshelgen, som i Ryssland infaller den 19 januari.

Nyhetsbild

Svensk man hittade snarkande främling under sängen

En man som bor ensam i Ronneby vaknade av ett okänt ljud. Av snarkningar. Han tittade under sin säng – och där låg en okänd man och sov, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Nyhetsbild

Inga spår efter den sista saknade i Tamokdalen

Sökandet fortsätter efter den sista saknade mannen i Tamokdalen i Norge. Tills vidare har man inte gjort några fynd.

Nyhetsbild

Sjöstedt om misstroendevotum: Inte med SD

Vänsterpartiet lär inte söka stöd hos Sverigedemokraterna om det blir aktuellt att försöka fälla den nya regeringen.

Nyhetsbild

Munkar ihjälskjutna i thailändskt tempel

Två munkar har skjutits ihjäl och två skottskadats vid en attack mot ett buddhistiskt tempel i södra Thailand. Svartklädda gärningsmän tog sig in i byggnaden på fredagskvällen lokal tid och började skjuta omkring sig, enligt thailändsk polis.

Nyhetsbild

Bekräftat: USA möter Nordkorea i Sverige

Utrikesdepartementet är fortsatt förtegna om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. Men nu bekräftas från flera håll att USA:s Nordkoreasändebud ska till Sverige för att delta.

Nyhetsbild

Kaniner släpptes ut och slogs ihjäl i Sverige

Tio kaniner har hittats ihjälslagna vid en kaninuppfödning i Sala, och ytterligare 30 kaniner är försvunna.

Nyhetsbild

Mueller tillbakavisar uppgifter om Cohen

Den särskilde åklagaren Robert Muellers stab tillbakavisar nyhetssajtens Buzzfeeds uppgifter om att president Trump skulle ha beordrat sin tidigare advokat att ljuga inför kongressen. "En stor dag för vårt land!", twittrar Trump.

Nyhetsbild

Läckande pipeline exploderade – över 20 döda

Över 20 personer har mist livet efter en stor explosion i centrala Mexiko. En läckande oljepipeline exploderade i delstaten Hidalgo när ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Nyhetsbild

Sri Lanka vill kopiera kritiserat knarkkrig

Det är blodigt, brutalt och kan komma att utredas som ett människorättsbrott. Men Sri Lankas president känner sig snarare inspirerad än avskräckt av Rodrigo Dutertes kontroversiella så kallade krig mot narkotikan i Filippinerna.

Nyhetsbild

Migranter korsar gränsflod på väg in i Mexiko

Hundratals centralamerikanska migranter har tagit sig olagligt över gränsen från Guatemala in i Mexiko, i försöken att så småningom nå USA. Samtidigt väntar andra vid gränsen på att få humanitära visum.

Nyhetsbild

Tidningsprotest mot Daniel Ortega

Nicaraguas oberoende medier hotas och landets största tidning skriver att den snart inte längre kan tryckas. – Vi vet inte hur länge vi kan fortsätta, säger redaktören Jaime Chamorro.

Nyhetsbild

Sökoperationen på Blåbärsfjället påbörjas igen

Sökoperationen efter det fjärde lavinoffret på Blåbärsfjället fortsätter. Klockan 10 finsk tid påbörjades dagens operation.

Nyhetsbild

Ökenstad saudisk turistsatsning i motvind

Den över 2000-åriga ökenstaden i Al-Ula förbereds för att bli juvelen i kronan när Saudiarabien försöker ge sig in i turistbranschen. Men landets internationellt skamfilade rykte kan sätta käppar i hjulet för kronprins Mohammed bin Salmans planer på att hitta nya inkomster i oljekrisens spår.

Nyhetsbild

Flera döda i explosion i Mexiko

Minst 20 personer har mist livet efter en stor explosion i centrala Mexiko. En läckande oljepipeline exploderade i delstaten Hidalgo när ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Nyhetsbild

Australien laddar om för ny rekordhetta

Efter en veckas extremhetta över större delarna av Australien kan landet njuta av lite svalare väder. Men bara tillfälligt.Redan nästa vecka blir det betydligt hetare igen, uppger Australiens vädermyndighet för TT.

Nyhetsbild

Burkina Fasos regering avgår

Burkina Fasos premiärminister Paul Kaba Thieba och hans regering har avgått. Ingen orsak angavs i det korta uttalande som kom från president Roch Marc Christian Kaboré, där presidenten tackar premiärministern för sina insatser.

Nyhetsbild

Trump: Större uttalande kommer angående statsapparaten

USA:s president Donald Trump antyder att det snart kan komma en lösning på den pågående nedstängningen av statsapparaten i USA, eller åtminstone någon form av förändring.

Nyhetsbild

Kidnappad kanadensiska tros vara vid liv

En kanadensisk kvinna som anmälts saknad i Burkina Faso förmodas vara vid liv. Det säger Kanadas premiärminister Justin Trudeau.

Nyhetsbild

Vill utreda om Trump bad Cohen ljuga

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen har enligt medieuppgifter berättat att presidenten bad honom ljuga för den amerikanska kongressen.I kongressen höjs nu röster för att en utredning ska gå till botten med huruvida Trump begått ett brott.

Nyhetsbild

Ryssland varnar för kapprustning i rymden – hoppas USA tänker om

USA:s planer på ett rymdbaserat missilförsvarssystem kommer att leda till en militär kapprustning ovan atmosfären, varnar Ryssland.

Nyhetsbild

Mammor filmade sina egna barn för pedofilnätverk

Tre kvinnor och tre män misstänks ha utnyttjat ett tiotal barn i ett pedofilnätverk. Målet var att tjäna pengar.

Nyhetsbild

Man tände eld på sig själv i Prag – ögonvittnen släckte

En tjeckisk man tände eld på sig själv på Václavplatsen i Prag på fredagen – nästan på dagen 50 år efter en likadan handling på samma plats blev en uppmärksammad protest mot Sovjetunionens styre i dåvarande Tjeckoslovakien.

Nyhetsbild

Flera nya ministrar väntas i Löfvens regering – några gamla väntas få fortsätta

Stefan Löfven (S) ska leverera en ny regering. Nya namn och ommöbleringar väntas – och kanske är det dags för Aida Hadzialic och Anders Ygeman att komma tillbaka.

Nyhetsbild

Nio gripna för terrordådet i Nairobi

Nio personer har gripits misstänkta för delaktighet i tisdagens terrorattack mot ett hotellkomplex i Nairobi, meddelar polisen i Kenya.

Nyhetsbild

Nordkoreansk toppolitiker på besök i USA

Den högt uppsatte nordkoreanske politikern Kim Yong-Chol är på besök i Washington där planen är att han ska träffa USA:s president Donald Trump.

Nyhetsbild

Löfven lovar arbeta för minskade klyftor – kämpar mot högerextremism

Socialdemokraternas Stefan Löfven är åter Sveriges statsminister. Han lovar att arbeta för minskade klyftor.

Nyhetsbild

Knivattack i Oslo utreds som terror – rysk medborgare har gripits

Ett knivöverfall i en livsmedelsbutik i Oslo på torsdagen utreds som en möjlig terrorattack. Polisen har gripit en rysk man som kom till Norge via Sverige samma dag.

Nyhetsbild

Telefonkontakt mellan Theresa May och Jean-Claude Juncker

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker kommer i eftermiddag att diskutera brexitläget på telefon med Storbritanniens premiärminister Theresa May, uppger kommissionens chefstalesman på sin dagliga lunchbriefing.

Nyhetsbild

Klart: Stefan Löfven har valts till Sveriges statsminister

Mer än fyra månader efter valet verkar allt nu klart för att Sverige ska få en ny regering, när riksdagen i dag väntas välja Stefan Löfven (S) som statsminister. Följ TT:s direktrapportering!

Nyhetsbild

Medlare utsedd i hamnkonflikt i Sverige

Medlare har nu utsetts för att hitta en lösning på konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar.

Nyhetsbild

Sverige har en ny statsminister – Nu ska Stefan Löfven bilda regering

Socialdemokraternas Stefan Löfven har av riksdagen röstats fram som Sveriges statsminister. Färre än 175 ledamöter röstade emot honom.

Nyhetsbild

Ny sökoperation på Blåbärsfjället i dag – sista lavinoffret är svårfunnet

I dag fortsätter sökoperationen i Tamokdalen för att hitta det fjärde och sista lavinoffret. Dagens operation försvåras av att man inte vet exakta positioner.

Nyhetsbild

Flera nya ministrar väntas i Sveriges regering

Stefan Löfven ska (S) leverera en ny regering. Nya namn och ommöbleringar väntas.

Nyhetsbild

I dag väntas Stefan Löfven bli statsminister

I dag väntas Stefan Löfven (S) röstas fram som Sveriges statsminister i riksdagen.

Nyhetsbild

Norge har ny regering – Statsminister Erna Solberg får majoritet

Regeringsförhandlingarna i Norge är klara: Kristelig Folkeparti (KRF) tar plats i en utökad koalition. Statsminister Erna Solbergs regering får därmed majoritet i stortinget.

Nyhetsbild

Trumps svar: Ställer in Pelosis resor

Det amerikanska representanthusets talman Nancy Pelosi uppmanade president Donald Trump att skjuta upp sitt årliga tal till nationen med anledning av nedstängningen av flera av landets myndigheter.

Nyhetsbild

Brittiske prins Philip i bilolycka – oskadd

Storbritanniens prins Philip, hertigen av Edinburgh, har varit inblandad i en bilolycka med en annan bil nära det kungliga godset Sandringham, meddelar Buckingham Palace, som tillägger att prinsen inte skadades i olyckan.

Nyhetsbild

Trump i Pentagon: Nordkorea extraordinärt hot

USA:s president Donald Trump redogjorde för en modifierad amerikansk strategi för robotförsvarssystem vid ett tal i försvarshögkvarteret Pentagon på torsdagen.

Nyhetsbild

Kärnvapenförbud "skadligt för Sverige" – sår splittring hos både experter och riksdag

Frågan om ett svenskt stöd till ett globalt kärnvapenförbud splittrar både experter och riksdag. Robert Dalsjö, forskningsledare på Totalförsvarets (FOI) är dock säker på sin sak – enligt honom kan avtalet rasera hela världsordningen.

Nyhetsbild

Facebook stänger över 500 ryska sidor

UTRIKES Facebook har tagit bort fler än 500 ryska sidor, grupper och konton som verkat under falska förevändningar.

Nyhetsbild

Inga fordonsfel bakom dödsolycka i Kiruna

Det var inga fordonsfel som orsakade trafikolyckan vid Masugnsbyn i Kiruna kommun i lördags. Det visar resultaten från polisens tekniska utredning som nu sammanställts.

Nyhetsbild

Youtube förbjuder klipp med farliga utmaningar

Youtube förbjuder nu klipp som "kan orsaka skador eller död" på sin plattform, rapporterar SVT Nyheter.

Nyhetsbild

Domkyrkas ovärderliga regalier bestals – Polischef: Ett spektakulärt brott

UTRIKES I somras stals Karl IX:s och drottning Kristinas begravningskronor från domkyrkan i Strängnäs i Sverige. Nu åtalas en 22-årig man för brottet – men de ovärderliga regalierna är fortfarande borta.