|

Kronobybo får grafikerstipendium i Sverige

Konstnären Eva Spikbacka, uppvuxen i Kronoby, får Erik Wessel-Fougstedts stipendium 2017 av Grafiska sällskapet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spikbacka som numera bor i Stockholm är en av tre stipendiater som fick sitt stipendium under Grafiska sällskapets årsmöte den 21 april.

Eva Spikbacka får sitt stipendium med motiveringen "Drömmen blir verklighet i Eva Spikbackas magiska inre värld och med olika material och tekniker skapas bilder med överraskande berättelser som lockar till fortsatta fantasier."

Stipendiaterna får vardera 15 000 kronor (drygt 1 500 euro) och en bok av författaren Lena Johannesson "Fougstedts : familjen och sakligheten"

De övriga stipendiaterna är Maria Erikson, Stockholm och John Rasimus, Falun.


Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Midsommarstången ska upp oavsett väder

VÖRÅ Det är regnigt, grått och allmänt tråkig midsommarväder, men vid Kimo bruk firas högtiden precis som man alltid gjort.

Nyhetsbild
Kultur

Gunnar Bäckman fotar med 150 år gammal teknik: Det är spännande

Detaljerna ska klaffa när man fotograferar med våtplåtsteknik. – Sällan blir det helt perfekt men en liten miss betyder inte att det är helt förstört, säger fotografen Gunnar Bäckman som blivit biten av våtplåtsfotografering.

Nyhetsbild
Kultur

Marco "Luponero" Lindholm: "Vi ville bli det farligaste bandet i stan"

JAKOBSTAD Medan Marco "Luponero" Lindholm jobbar med att utveckla varumärken åt andra reflekterar han över det varumärke han har byggt upp åt sig själv.

Nyhetsbild
Kultur

Jan Lehmus hittade ett nytt sätt att göra musik – på resande fot

KARLEBY I hela sitt liv har Jan Lehmus brunnit för musik. I januari lämnade han arbetet som flygledare för att ägna sig fullt ut åt den, sitta på balkonger runtom i världen, lyssna och känna in nya låtar.

Mest läst senaste veckan