|

Chydeniuselever inleder hösten på Vingesgatan

NyhetsbildZoom
Chydenius skola flyttar tillfälligt in i handelsläroverkets gamla utrymmen på Vingegatan Foto: Arkiv
Chydenius skola evakueras under byggtiden. De tillfälliga utrymmena på Vingesgatan färdigställs som bäst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När eleverna i Chydenius skola kommer tillbaka efter sommarlovet är det handelsinstitutets gamla utrymmen på Vingesgatan som gäller. Byggarbetet med den nya Chydenius skola startar redan till hösten och under sommaren ska skolan flyttas. Att Chydenius flyttar ut redan under sommaren beror också på att fastigheten dras med problem och myndigheterna rekommenderar därför en flytt.

På Vingesgatan kommer Chydenius skola att hålla till i den så kallade B-delen. Arbetet med att anpassa fastigheten har redan påbörjats och kommer att fortgå under hela höstterminen.

Byggandet av den nya skolan – och rivningen av den gamla – startar under nästa läsår. En preliminär tidtabell har fastställts och tanken är att nya Chydenius skola ska stå klar i slutet av 2019.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan