|

Dygnslång övervakning av hastigheter i hela landet

NyhetsbildZoom
Polisen intensivövervakar hastigheter på vägarna från onsdag morgon till torsdag morgon. Foto: Linus Lindholm
Polisen utför ett intensivt hastighetsövervakningsmaraton från onsdag morgon till torsdag morgon och kommer att använda sig av rekordstor övervakningsutrustning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Övervakningen pågår från onsdag morgon klockan sex till torsdag morgon klockan sex.

Polisen kommer att använda bland annat mobila enheter för automatisk övervakning. Samtidigt utför polispatrullerna också normal hastighetsövervakning och kontrollerar bilisternas körsätt.

– Övervakningen inriktas på områden där det har inträffat olyckor och där fortkörning är mycket vanlig. Avsikten är också att inrikta övervakningen utifrån den respons som polisen har fått av medborgarna. Hastigheterna övervakas till exempel i områden nära skolor och daghem när skolåret inleds, säger polisinspektör Jouni Takala vid Polisstyrelsen.

Alla övervakningskameror i bruk

Polisens trafiksäkerhetscentral aktiverar alla övervakningskameror som är i bruk och alla 24 mobila övervakningsbilar deltar i övervakningen.

– Vi övervakar trafiken med ungefär 120 kameror på samma gång. Teknisk materiel har aldrig tidigare använts i så stor omfattning på en gång för hastighetsövervakning i Finland, säger överkommissarie Dennis Pasterstein, direktör för Trafiksäkerhetscentralen.

Polisen avslöjar var 40 kameror är placerade och kommer ut med mer information medan övervakningen pågår.

Under tidigare övervakningsoperationer har det blixtrat till cirka 5 000 gånger under ett dygn.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Lokalt

Wilma och Matilda pratade bäst – "Det var roligt att få uttrycka en åsikt"

KARLEBY Det blev både språkbad och övning i att tala inför publik när österbottniska gymnasieelever tävlade i retorik på tisdagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan