;
|

Vill du bli årets lucia?

NyhetsbildZoom
Cecilia Lasén har haft uppdraget som Jakobstadsnejdens lucia och Nicolina Sarin Karlebynejdens lucia. Foto: Eva-Stina Kjellman
Tycker du om att sjunga och glädja andra? Drömmer du om att få sprida ljus i vinterns mörker? Nu har du chansen att göra det som ÖT:s lucia.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Än en gång har det blivit dags att anmäla sitt intresse för hedersuppdraget som lucia. Känner du någon som skulle passa för uppdraget, eller är du själv intresserad?

ÖT:s två lucior med följen kommer i december att medverka vid fester och besöka daghem, sjukhus, ålderdomshem och privatpersoner. Det blir många möten och uppträdanden per dag.

ÖT:s lucia ska vara minst 16 år, ha god sångröst och gärna vara utåtriktad till sin natur. Det är en fördel om hon är van med att uppträda, men det är inget måste.

Sänd in foto, namn och kontaktuppgifter, telefonnummer och e-postadress, och berätta varför just du eller någon som du känner skulle passa för luciauppdraget. Om du anmäler någon annan, kom ihåg att bifoga dina egna kontaktuppgifter. Vi tar endast emot anmälningar med samtycke av kandidaten.

För Jakobstadsnejdens lucias del skickas uppgifterna till ÖT, PB 22, 68601 Jakobstad. För Karlebynejdens lucias del skickas uppgifterna till ÖT, PB 7, 67101 Karleby.

Märk kuvertet ”Lucia 2017”.

E-postadressen är lotta.lappinen@ot.fi.

Sista anmälningsdag är torsdagen den 20 oktober klockan 12. Lucia ordnas i samarbete med de lokala Lionsklubbarna.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan