En polisbil som var på utryckning krockade med en personbil i korsningen Jyväskylävägen-Heinolasvängen strax efter midnatt under natten mellan onsdagen och torsdagen.

I polisbilen satt tre poliser och i personbilen två privatpersoner. Olyckan inträffade när personbilen skulle korsa Jyväskylävägen i korsningen vid trafikljusen. Polisbilen var ute på ett brådskande utryckning med sirener och blåljus påslagna och körde på personbilen från höger.

Kraften från kollisionen fick polisbilen att slå runt flera gånger innan den landade på taket på vägen. Den andra bilen snurrade runt i 180 grader så att den stod tvärtemot sin egen färdriktning.

Föraren i personbilen, en 22-årig man, och hans kvinnliga passagerare samt de tre poliser som åkte i polisbilen skadades och fördes till Mellersta Österbottens centralsjukhus för vård. De båda bilarna blev ordentligt tillbucklade och måste bogseras från platsen.

Alkohol hade ingen del i olyckan, meddelar polisen.

En av poliserna ska ha fått åka hem från sjukhuset på torsdagsmorgonen, skriver Yle på sin webbplats.

Eftersom polisen är inblandad i olyckan fungerar en åklagare från åklagarämbetet i Inre Finland som förundersökningsledare. Polisen lovar ge mera information i ärendet senare.