|

Danmark klart för VM

NyhetsbildZoom
Danskt jubel efter säkrad VM-biljett. Foto: AFP/Lehtikuva/ Paul Faith
Danmark fullbordade den nordiska succén när man sent på tisdagskvällen blev tredje nordiska lag klart för VM.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sedan tidigare var Island och Sverige klara. Efter 5-1 i Dublin får även Danmark boka biljetterna till VM i Ryssland i sommar.

Det stod 0-0 inför den andra och avgörande kvalmötet på Irland. Hemmalaget fick en bra start och gjorde ett tidigt 1-0 mål.

Men efter det var det dansk dynamit för hela pengen. Mittbacken Andreas Christensen som håller på att få ett stort genombrott i Chelsea kvitterade till 1-1.

Efter det klev danskarnas stora fixstjärna, Christian Eriksen fram och gjorde tre raka mål.

Målskyttet avslutades av kultspelaren Nicklas Bendtner.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan