Lokalt 6.12.2017

Så firas självständigheten

I många skolor, arbetsplatser, daghem, föreningar och andra sammanhang firas Finland 100 år. Kolla in ÖT:s bildspel från firandet runt om i regionen.

SSJ Firade Finland 100 år på Pavis.
Kyrkoby skolas kombinerade självständighets-och julfest den 4 december. Festen avslutades med stämningsfullt upplyst Vårt land.
Den 5 december samlades 31 personer som fyller år 6.12 i Jakobstad för att fira födelsedag och Finland 100 år.
Kronoby kommuns skolors självständighetsfest i idrottshallen i Kronoby den 5 december.
På självständighetsfesten på Bäckby skola bjöds det på välsmakande buffé med bland annat slottsstek och måltiden avslutades med 100-års tårta.
Självständighetsfesten i Bäckby inleddes med att marskalker välkomnade till fest och man fick skaka hand som när man kommer till presidentens fest på slottet.
På daghemmet Lingonskogen i Larsmo fick barnen besök av presidentparet. Barnen fick även ta del av dans, musik,  mingel och bubbel under festen som ordnades.
På Yrkesakademin i Jakobstad premierades två studerande på skolans Självständighetsfest. De studerande Rui De Abreu e Castro och Asli Yusuf bidrar till välmående och trivsel både i och utanför skolan.
Vid Näs skola hade vi en självständighetsfest med förskolan och åk 1-6. Vi hade bjudit in den pensionerade personalen till festen. Förskolan sjöng Vårt land och sexans flickor uppträdde med Finlands historia. Vi satt vid festdukade bord i festsalen och fick en fin självständighets- och jullunch.
Näs Skola
När Lilla My daghem i Kronoby firade Finland 100 år och hade självständighetsbal kom presidentparet på besök.
Kronoby gymnasium firade med självständighetsfest och studentdimission. Lektorerna Jan Höglund (t.v) och Kaj Timgren, nyblivna studenten Lise-Lott Nykänen och rektor Erland Slotte.
Denna bild är från Hagalunds pensionärscenter där man i lördags åt självständighetsmiddag. Alla hade klätt upp sig fint och stämde upp sjungit modersmålets sång, vårt land och spelmän var också på plats. 
Det var vita dukar, vikta servetter och blommor på borden. Högtidlig fest med både mat och kaffe. Ett avbrott i den trista vardagen och en hyllning till de som gick i krig och lämnade sina famijer (de som idag är på Hagalund).
Vid Vestersundsby skola hade man dukat fint inför självständighetsfesten.

Läs webbnyheterna för endast 13,90 € /månad

Ingen bindningstid, du bestämmer när du läst färdigt.

ÖT Digital 13,90 € /månad Jag är redan prenumerant