Hermes har kommit över sin katastrofala start på säsongen och nu är siktet inställt på att ta sig över slutspelsstrecket.

Ett lämpligt steg på den vägen vore att besegra IPK på hemmaplan i kväll. Motståndarna från Idensalmi ligger som bäst nia i tabellen medan Hermes är elva.

Karlebylaget har ändå ett gynsamt läge så till vida att man bara spelat arton matcher medan nästan alla andra har hunnit avverka tre eller fyra matcher fler än så. Det finns alltså en hel del pluspoäng att hämta.

Ett par spelare som ska hjälpa Hermes i jakten på poäng är duon Rasmus Kupari och Radek Koblizek som är inlånade från Kärpät.

Kupari var med redan i helgens två bortamatcher och noterades för 1+1.

Kupari är bara 17 år men redan en del av det finländska juniorlandslaget. Kärpäts tränare Mikko Manner beskriver anfallaren som en blandning mellan Jesse Puljujärvi och Sebastian Aho.

Han lär också gå som första finländare i nästa års NHL-draft.

Det andra Kärpätlånet, Koblizek, har gjort fem matcher för Kärpät den här säsongen och stått för två poäng. I A-juniorernas FM liga har han stått för 15 poäng på 12 matcher.

Tjecken kom till Uleåborg redan 2013 och har bland annat spelat för Hokki i Mestis och i flera tjeckiska juniorlandslag.

Kvällens match börjar 18.30.