Muik brukar hålla jämna steg i knappt två perioder, men den här gången hamnade laget i tidigt underläge.

Efter drygt 10 minuter ledde KooVee redan med 3-0. Den första perioden slutade 4-0 till hemmalaget.

I den andra perioden utökade KooVee till 5-0. Muik gjorde sitt första mål genom att reducer till 1-5 i början av den tredje perioden.

Ett litet hopp tändes när Muik reducerade till 2-5 med kvarten kvar, men bara två minuter senare gjorde KooVee 6-2.

Muik hade förstärkt med Matias Kinnunen, Aleksi Pöytäsaari och Aleksi Mattila från Hermes A-juniorer och snurrade på fyra kedjor och tre backpar.

Slutresultatet 7-2 fastställdes i slutminuten.

Muikmålen: III: 41.18 1-5 Jani Nylund (André Smulter, Aleksi Mattila), 45.37 2-5 Joel Portin (Jesper Granrot, Jacob Granrot).
Målvakter: Tomi Risteli: 11+12+15=38. Elias Lindvall: 5+9+16=30.
Utvisningar: KooVee: 3x2 minuter. Muik: -.