|

Dödsoffer i skred i Norge

NyhetsbildZoom
På norska Vestlandet finns många plaster där rasrisken kan bli stor. På Osterøy i Hordaland omkom en kvinna i sitt hem i dag. Arkivbilden är från en plats i närheten, i Vaksdals kommun. Foto: TT/AP
En 38-årig kvinna har omkommit i ett jordskred i västra Norge. Meteorologer varnar för fortsatta skred och laviner.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Delar av raset har gått genom huset. Det ligger i en ganska brant sluttning och har träffats av jord och sten, säger Håkon Myking vid larmcentralen, som beskriver för lokaltidningen Bergens Tidende hur omständigheterna var på Osterøy i Hordaland där kvinnan miste livet i sitt hem.

Geologer finns nu på plats för ett bedöma rasrisken i området. 18 hus evakuerades efter skredet. Åtta hus har satts under särskild bevakning.

De senaste dagarna har det regnat kraftigt på Vestlandet, och man räknar med att ett oväder kan växa till sig och nå stormstyrka. Myndigheter varnar för både ras och översvämningar. Lavinfara råder dessutom i Nordnorge.

På Andøya i länet Nordland krockade två personer, i varsin bil. En av förarna klämdes fast och skadorna bedöms som kritiska. Det var hård vind och glashalt på olycksplatsen, enligt polisen.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan