Hesburger expanderar i Östeuropa

Hamburgerkedjan Hesburgers årsförsäljning uppgick till 304 miljoner euro i fjol. Nu satsar veteranen inom snabbmatsbranschen på kraftig expansion i Östeuropa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det går bra för Hesburger just nu. Fjolårets försäljning ökade med sju procent och bolagets position på den finska marknaden är stabil.

– Vi siktar på att öppna 30 nya restauranger i år, säger vice vd Jari Vuoti på Hesburger.

Den starkaste expansionen sker för tillfället i Baltikum. Hesburger driver redan 50 restauranger i Litauen och bolagets mobilapp har lanserats i Estland och Lettland där den finska snabbmaten har en strykande åtgång. I januari införs appen i Litauen.

Den sammanlagda försäjningen av Hesburgers snabbmat i utlandet uppgick i fjol till 86 miljoner euro, vilket är en tillväxt på 17 procent. Snabbast har tillväxten varit i Litauen där försäljningen ökade med 30 procent i fjol.

Hesburger driver för tillfället restauranger i nio olika länder. Det senaste tillskottet i bolagets internationalisering är den vitryska marknaden där Hesburger öppnade sin första restaurang i fjol..

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Suvi Widgrén talade öppet om konkursen – en månad senare hade hon trettio jobberbjudanden

Som 22-åring öppnade Suvi Widgrén sin första butik, som 33-åring sålde hon alla fem. Reste jorden runt med familjen, kom tillbaka i januari i år. Blev vd för restaurangkedjan Egg, som hon också investerade i. I juni var konkursen ett faktum.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Därför sparkas så många chefer i dag

LEDARE Det är inte nödvändigtvis någon dålig sak att konsumenterna genom digitaliseringen har blivit mer värdedrivna och att rollen som värdeledare och en del av makten flyttas från politiken till andra ansvarstagande aktörer i samhället.

Nyhetsbild
Sport

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpes gick bäst i Österbotten – Kaskö hade minst i kassan

Närpes ekonomi gick som smort i fjol medan Nykarlebys knäade. Larsmo hade mest cash i kassan och Kaskö hade minst.

Mest läst senaste veckan