Jori Heikkilä var en av flera spelare som kom till Blue Fox från Nibacos inför den här säsongen. Men efter tre mål på tretton matcher och sparsamt med speltid tackar han för sig.

Tränaren Jori Isomäki har förståelse för beslutet.

- Jag förstår att Heikkilä inte var nöjd med att sitta på bänken och då är det bättre för honom att flytta tillbaka till Nibacos. När Anton Kallvik återvände blev det ännu hårdare kamp om speltid, säger han till Blue Fox webbsida.

Två andra spelare som inte är kvar i rävgrytet är backen Janne Ojala och anfallaren Jere Koskela. De båda lämnade laget redan i december och spelar nu i division två i Paapat från Vasa respektive Remix från Storkyro.

Även de fick mycket begränsat med speltid vilket var orsaken till att de valde att söka sig vidare.

- Alla som nu lämnat visade fin inställning och tränade bra, men denna säsong lyckades vi inte erbjuda dem speltid, säger Isomäki.

Blue Fox har nu 20 utespelare och två målvakter i laguppställningen. Trots segern borta mot Lovisa Tor förra helgen ligger laget fortfarande sist men har bara två poäng upp till säker mark ovanför sträcket.

Målet för Blue Fox inför säsongen var en plats i slutspelet. En målsättning som blir svår, men inte omöjlig att uppfylla. Det skiljer just nu fem poäng upp till den åtråvärda åttondeplatsen.

Fox har tio matcher kvar i grundserien och behöver göra en bra vinter för att ha en chans att nå kvartsfinal. Den här helgen bjuder på en rejäl utmaning när serieledarna M-Team väntar på bortaplan.

Men efter förra helgens seger mot Lovisa har Blue Fox gott självförtroende när det gäller att möta topplag på bortaplan.

- Vi vet att M-Team är ett av de svåraste lagen att möta, men kan vi spela på samma sätt som mot Lovisa senast med bra försvar och vassa kontringar har vi alla chanser, säger Isomäki.

Robin Holländer och Joonas Poutanen är fortsatt skadade och ser i bästa fall ut att vara aktuella för spel om en månad.

Pekka Kontturi har varit förkyld och missade matchen mot Lovisa.

- Kontturi tränade med oss på torsdag och kommer med på lördagens resa. Han kommer inte att inleda matchen men kommer att spela i numerärt överläge och är beredd att hoppa in senare i matchen, säger Isomäki.

Blue Fox kommer att inleda med samma femmor som mot Lovisa.