|

MB Rahastot blir majoritetsägare i Pohjolan Energia

Investeringsbolaget MB Rahastot blir majoritetsägare i energibolaget Pohjolan Energia som är specialiserad på solenergi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pohjolan Energia är marknadsledare inom försäljningen av solenergi i Finland. Bolaget hade i fjol en omsättning på 20 miljoner euro och sysselsätter sammanlagt 150 personer. Pohjolan Energia erbjuder skräddarsydda installationer av solpaneler och solfångare för hushåll som vill satsa på förnybar energi.

– Pohjolan Energia har vuxit snabbt samtidigt som allt fler villor rustas med solenergilösningar i Finland. Kapitalplaceringen från MB Rahastot hjälper oss att internationalisera och utveckla vår verksamhet, säger vd Lasse Liimatta på Pohjolan Energia i ett pressmeddelande.

Pohjolan Energia driver 15 försäljningskontor på olika håll i landet.

– Energibranschen genomlever just nu ett brytningsskede där den småskaliga solenergiproduktionen blir vanligare. Vi ser fram emot att hjälpa bolaget att växa både på hemmaplan och internationellt, säger Vesa Keränen på MB Rahastot.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan