|

MB Rahastot blir majoritetsägare i Pohjolan Energia

Investeringsbolaget MB Rahastot blir majoritetsägare i energibolaget Pohjolan Energia som är specialiserad på solenergi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pohjolan Energia är marknadsledare inom försäljningen av solenergi i Finland. Bolaget hade i fjol en omsättning på 20 miljoner euro och sysselsätter sammanlagt 150 personer. Pohjolan Energia erbjuder skräddarsydda installationer av solpaneler och solfångare för hushåll som vill satsa på förnybar energi.

– Pohjolan Energia har vuxit snabbt samtidigt som allt fler villor rustas med solenergilösningar i Finland. Kapitalplaceringen från MB Rahastot hjälper oss att internationalisera och utveckla vår verksamhet, säger vd Lasse Liimatta på Pohjolan Energia i ett pressmeddelande.

Pohjolan Energia driver 15 försäljningskontor på olika håll i landet.

– Energibranschen genomlever just nu ett brytningsskede där den småskaliga solenergiproduktionen blir vanligare. Vi ser fram emot att hjälpa bolaget att växa både på hemmaplan och internationellt, säger Vesa Keränen på MB Rahastot.

Kommentarer
|

98,59 procent av Kotipizzas aktier säljs till norska Orkla

Nyhetsbild
Kotipizza Foto: Mikael Nybacka
I november lade norska Orkla ett bud på alla aktier i Kotipizza. När anbudstiden gick ut den 15 januari, hade ägare till 98,59 procent av aktierna tackat ja.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Lokalt

Förslag som skulle ha försvårat Kvarkensamarbetet röstades ner – "Det här är en stor grej"

Förslaget från EU-kommissionen innebar att samarbete över landgränser skulle favoriseras framom havsgränser. EU-parlamentet sa nej till det här.

Nyhetsbild
Lokalt

Många riskerar bli utanför den digitaliserade servicen

KARLEBY En allt större del av samhällsservicen digitaliseras. Mellersta Österbottens förbund har inlett ett EU-stött projekt som hjälper invånarna att klara de vardagliga kontakterna.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan