|

Pälsnäringen vill ha tydlig vattenförordning i ny lag

NyhetsbildZoom
Marja Tiura. Foto: Arkiv/Raine Vakkamäki
Alla djur måste ha kontinuerlig och tillräcklig tillgång till vatten för att stilla sin törst, konstaterar Finlands Pälsdjursuppfödares Förbund, ProFur, i sitt uttalande för Jord- och skogsbruksministeriet om lagförslaget om djurens välbefinnande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Pälsnäringen vill att den nya lagen om djurens välbefinnande har en tydlig och klar vattenförordning. Vi vill nu markera vår ståndpunkt, eftersom det har spridits felaktiga uppgifter om vårt ställningstagade i vattenfrågan. Alla våra djur har ständigt fått och kommer fortsättningsvis också få rent vatten, oberoende av årstiden, säger ProFurs verksamhetsledare Marja Tiura i ett pressmeddelande.

Inom pälsnäringen anser man att lagstiftningen borde fokusera tydligare på både produktions- och sällskapsdjurs välmående.

ProFur anser också i sitt ställningstagande, att det ursprungliga målet för EU:s strategi kunde komma fram tydligare i lagförslaget vad gäller förbättring av produktions- och sällskapsdjurens välbefinnande och utnyttjande av Welfare Quality-mätmetoderna.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan