|

Pälsnäringen vill ha tydlig vattenförordning i ny lag

NyhetsbildZoom
Marja Tiura. Foto: Arkiv/Raine Vakkamäki
Alla djur måste ha kontinuerlig och tillräcklig tillgång till vatten för att stilla sin törst, konstaterar Finlands Pälsdjursuppfödares Förbund, ProFur, i sitt uttalande för Jord- och skogsbruksministeriet om lagförslaget om djurens välbefinnande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Pälsnäringen vill att den nya lagen om djurens välbefinnande har en tydlig och klar vattenförordning. Vi vill nu markera vår ståndpunkt, eftersom det har spridits felaktiga uppgifter om vårt ställningstagade i vattenfrågan. Alla våra djur har ständigt fått och kommer fortsättningsvis också få rent vatten, oberoende av årstiden, säger ProFurs verksamhetsledare Marja Tiura i ett pressmeddelande.

Inom pälsnäringen anser man att lagstiftningen borde fokusera tydligare på både produktions- och sällskapsdjurs välmående.

ProFur anser också i sitt ställningstagande, att det ursprungliga målet för EU:s strategi kunde komma fram tydligare i lagförslaget vad gäller förbättring av produktions- och sällskapsdjurens välbefinnande och utnyttjande av Welfare Quality-mätmetoderna.

Kommentarer

Larsmo anställer 40 sommarjobbare

Nyhetsbild
Larsmo kommun anställer 40 unga i sommar och jobben kan sökas just nu. Foto: Arkiv
Larsmo kommun anställer i sommar ungefär 40 ungdomar för fyra veckors arbete.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan