|

2018 blir ett bra år, enligt S-bankens prognos

NyhetsbildZoom
Fina utsikter med höjda löner och fin tillväxt utlovas i S-bankens prognos.
Ekonomin blir bättre, arbetslösheten minskar och Finlands bnp överstiger den nivå landet låg på 2007. Det förutspår S-banken.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Framtidsutsikterna är ljusa för 2018. Lönerna stiger och bostadsmarknaden utvecklas i positiv bemärkelse, skriver S-banken i ett pressmeddelande. Enligt S-bankens prognos växer ekonomin under 2018 med 3,0 procent, och 2019 med 2,5 procent.

Fjolåret visade den snabbaste ökningen av konsumtion, investeringar och export på många år, vilket är en trend som ser ut att fortsätta.

Också bostadspriserna förutspås gå upp en aning och antalet bostadslån tros öka. Euribor-räntan håller sig troligen låg, men kommer sannolikt att höjas en aning under 2019.

Den stora risken för 2018 är det världspolitiska läget. Här är det de amerikanska tullarna som spökar. Det skattepaket som president Trump tros införa kommer att överhetta ekonomin i USA och resultera i en hög inflation.

I Europa ser utvecklingen ut att förbli stabil. Här är det det politiska läget i Italien som är det största orosmomentet, skriver S-banken.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan