|

2018 blir ett bra år, enligt S-bankens prognos

NyhetsbildZoom
Fina utsikter med höjda löner och fin tillväxt utlovas i S-bankens prognos.
Ekonomin blir bättre, arbetslösheten minskar och Finlands bnp överstiger den nivå landet låg på 2007. Det förutspår S-banken.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Framtidsutsikterna är ljusa för 2018. Lönerna stiger och bostadsmarknaden utvecklas i positiv bemärkelse, skriver S-banken i ett pressmeddelande. Enligt S-bankens prognos växer ekonomin under 2018 med 3,0 procent, och 2019 med 2,5 procent.

Fjolåret visade den snabbaste ökningen av konsumtion, investeringar och export på många år, vilket är en trend som ser ut att fortsätta.

Också bostadspriserna förutspås gå upp en aning och antalet bostadslån tros öka. Euribor-räntan håller sig troligen låg, men kommer sannolikt att höjas en aning under 2019.

Den stora risken för 2018 är det världspolitiska läget. Här är det de amerikanska tullarna som spökar. Det skattepaket som president Trump tros införa kommer att överhetta ekonomin i USA och resultera i en hög inflation.

I Europa ser utvecklingen ut att förbli stabil. Här är det det politiska läget i Italien som är det största orosmomentet, skriver S-banken.

Kommentarer

Larsmo anställer 40 sommarjobbare

Nyhetsbild
Larsmo kommun anställer 40 unga i sommar och jobben kan sökas just nu. Foto: Arkiv
Larsmo kommun anställer i sommar ungefär 40 ungdomar för fyra veckors arbete.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan