Videon, som är 25 minuter lång, hittades i en mobiltelefon efter att Conditt sprängde sig själv till döds när polisen jagade honom.

– Han nämner ingenting om terrorism, eller någonting om hat, i stället är det ett rop på hjälp från en prövad ung människa som talar om utmaningar i sitt privatliv, säger Brian Manley, polischef i Austin.

Conditt har identifierats som den misstänkte gärningsmannen bakom bombdåden som har dödat två personer och skadat flera i miljonstaden Austin, sedan i början av mars.

Polisen kom den misstänkte på spåren via övervakningskameror som visade honom på ett Fedexkontor, där han lämnade in två paket. Det ena exploderade senare på en postterminal och det andra oskadliggjordes av polis i närheten av Austins flygplats.

Med hjälp av mannens mobiltelefon kunde polisen spåra honom till hans hotell. Mannen utlöste sin sprängladdning under en biljakt på motorvägen när polisen närmade sig, och avled senare.

Polisen evakuerade området runt Conditts bostad och sökte igenom huset. De två personerna som han delade boendet med har tagits in till förhör.

Polisen har hittat sprängämnen i hans bostad tillsammans med "komponenter" som liknar de som hittats i samband med explosionerna.

– Det fanns inga färdiga anordningar i huset, säger Fred Milanowski talesperson för myndigheten ATF.

Myndigheterna varnade till en början för att Conditt kanske hade planterat ytterligare sprängladdningar innan han dog, men senare på eftermiddagen lät de försiktigt optimistiska om att alla sprängladdningar hittats.

– Vi tror att vi har koll på detta, men det vet vi inte säkert, sade Christopher Combs, ansvarig vid FBI.