I en intervju med Variety berättar Neil Jacobson, chef för skivbolaget Geffen, att Avicii såg fram emot att få släppa den nya musik han arbetade med.

– Vi jobbade på det och det var hans bästa musik på flera år, ärligt talat, säger han till tidningen.

– Han var så inspirerad. Så peppad. Vi hade just haft en månad med intensiva sessioner – vi var faktiskt tvungna att sätta sluttider för våra sessioner eftersom Tim annars kunde jobba 16 timmar i sträck, det var naturligt för honom. Man var tvungen att släpa honom därifrån, liksom "Tim, kom nu. Gå och lägg dig. Vila lite".

Den svenske stjärnan, som bodde i USA, hittades död i Oman på fredagen. Neil Jacobson beskriver Avicii som perfektionist, arbetsnarkoman och överpresterande – men sedan "svängde han över till andra sidan".

– Sådan var Tim, han körde på så hårt och sedan bara släppte han allt.

Förra sommaren, inför släppet av hans senaste ep, ska Jacobson ha arbetat hårt för att Avicii skulle okeja slutversionerna av låtarna när Avicii plötsligt for till Machu Picchu.

– Vi hörde ingenting från honom på tre dagar. Sedan lade han ut en video på Instagram med en lama och spelar upp låten "Friend of mine" i bakgrunden, säger han.

Han erkänner dock att Avicii hade gjort en bra bedömning – hans fans älskade tilltaget och ep:n fick en perfekt start tack vare inlägget.

– Sådan var han. Liksom, "verkligen, Tim? En lama?", säger han.

Även Mark Sudack, Aviciis senaste manager, berättar om det osläppta albumet i ett inlägg där han sörjer vännens död.

"Du hade så mycket kvar att ge både i livet och inom musiken. Du var just på väg att uppfinna genren på nytt igen", skriver han och fortsätter:

"Jag kommer främst att minnas dig som en ikon och en pionjär inom dance, men det många inte inser är att du verkligen är en av de största låtskrivarna någonsin."

Han beskriver Avicii som snäll, lojal, generös och briljant och lovar att göra allt han kan för att hedra hans liv, minne och musik.

Vad som nu händer med albumet som Avicii aldrig hann släppa återstår att se, det pågår diskussioner på skivbolaget men Jacobson är förtegen. Tillsammans med familjen ska Jacobson försöka komma fram till vad Avicii hade velat och agera därefter.