|

KL: Fortum utreder förutsättningarna att förlänga driftstillståndet för kärnkraftverket i Lovisa

Energibolaget Fortums vd Pekka Lundmark säger till Kauppalehti att bolaget utreder möjligheterna att hålla kärnkraftverket i Lovisa i bruk ännu på 2030-talet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt energibolaget Fortums vd Pekka Lundmark utreder bolaget möjligheten att hålla kärnkraftverket i Lovisa i bruk också efter att reaktorernas nuvarande driftstillstånd går ut.

I Kauppalehtis diskussionspanel säger Lundmark att Fortum har gott om tid att fundera på saken eftersom reaktorernas nuvarande tillstånd är i kraft till 2027 och 2030.

– För tillfället gör vi en teknisk och ekonomisk utredning av vad en fortsatt användning skulle innebära. Reaktorerna är i gott skick och det är mycket möjligt att det finns tekniska lösningar som skulle möjliggöra en fortsättning, säger Lundmark till Kauppalehti.

Lundmark påpekar att en investering i kraftverket måste vara lönsam för bolaget och att prisutvecklingen för elektricitet är avgörande för beslutet.

Kommentarer
|

Här ska det tillverkas el för nätjätten innan årets slut

Nyhetsbild
Just nu ligger bygget av Hedet vindkraftspark något före tidtabell, konstaterar Prokon Finlands chef Michael Sandberg. Konstruktionen intill honom ska snart gjutas in i betong och turbintornet fästas i pinnarnas översta del som kommer att sticka fram. Foto: Tom Forsman
En operation i stort format pågår i skogarna i Övermark i Närpes. Inom detta år ska 18 vindkraftverk producera ström åt Google.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan