|

KL: Fortum utreder förutsättningarna att förlänga driftstillståndet för kärnkraftverket i Lovisa

Energibolaget Fortums vd Pekka Lundmark säger till Kauppalehti att bolaget utreder möjligheterna att hålla kärnkraftverket i Lovisa i bruk ännu på 2030-talet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt energibolaget Fortums vd Pekka Lundmark utreder bolaget möjligheten att hålla kärnkraftverket i Lovisa i bruk också efter att reaktorernas nuvarande driftstillstånd går ut.

I Kauppalehtis diskussionspanel säger Lundmark att Fortum har gott om tid att fundera på saken eftersom reaktorernas nuvarande tillstånd är i kraft till 2027 och 2030.

– För tillfället gör vi en teknisk och ekonomisk utredning av vad en fortsatt användning skulle innebära. Reaktorerna är i gott skick och det är mycket möjligt att det finns tekniska lösningar som skulle möjliggöra en fortsättning, säger Lundmark till Kauppalehti.

Lundmark påpekar att en investering i kraftverket måste vara lönsam för bolaget och att prisutvecklingen för elektricitet är avgörande för beslutet.

Jag rekommenderar artikeln
Andra läser just nu
Glad & arg
kl 7:49
Glad & arg
kl 7:52
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan