|

Anni Teerikangas tar över manskören

NyhetsbildZoom
Anni Teerikangas leder Kronoby Manskör från hösten. Foto: Elisa Karhula
Anni Teerikangas, ursprungligen från Karleby men numera bosatt i Jakobstad, leder Kronoby Manskör från hösten 2018.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hon har studerat komplett sångteknik (CVT) i Köpenhamn och är utbildad sångpedagog. I många år har hon verkat som sånglärare och körledare för Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto.

Anni Teerikangas har också lett körerna Rytmis och Pohjansointu, och arbetat som musikalartist vid bland annat Vaasan Kaupunginteatteri. Ibland uppträder hon som trubadur med piano.

Kronoby Manskörs nuvarande dirigent Musices magister Erik Nygård har av Svenska Kulturfonden beviljats ett arbetsstipendium. Han leder kören ännu på De stupades dag vid Kronoby kyrka, därefter tar han en paus från Kronoby Manskör.

Jag rekommenderar artikeln
Senast publicerat
Visa fler
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan