I år har Finn Jakobstad valt att inte avslöja hela programmet på en och samma gång. Istället väljer man att gå ut med vilka artister som kommer att spela under veckan varje måndag och torsdag fram till att Jakobs dagarna drar i gång. De första artisterna avslöjades under måndagen.

Torsdagen den 26 juli kommer OBO Bigband att ställa sig på Skolparkens scen. Storbandet från Oravais består av både yrkesmusiker och proffsiga amatörer. Under ledning av Alf Mylläri kommer bandet att spela svängig storbandsjazz i en modern tappning. Bandets vokalister är Emma Laakso, Emilia Kullbäck och Daniela Häggman. Konserten börjar klockan 17.

Lördagen den 28 juli spelar det progressiva rockbandet Fantasia på Skolparkens scen. Bandet firar som bäst sitt 40 års jubileum med ett antal konserter. Bandet består av Hannu Lindblom på sång och gitarr, Thomas Lindström på trummor, Hannu Pirttimaa på bas, Göran Fellman på gitarr, Sven Wannäs på keyboard och Felix Holmberg spelar percussion. De tre förstnämnda har varit en del av bandet sedan 1970-talet. Fantasia börjar spela 19.30.