|

Tvättbjörn klättrade upp på en skyskrapa – Twitter höll andan

NyhetsbildZoom
Tvättbjörnen vid ett fönsterbleck innan den klättrade hela vägen upp till taket och kunde räddas. Foto: SOCIAL MEDIA
I USA andas tusentals människor ut sedan en hisnande historia om en tvättbjörn som klättrat upp på en skyskrapa fått ett lyckligt slut.Tvättbjörnen nådde till slut ända upp på taket och kunde sättas i säkerhet ut i naturen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tusentals Twitteranvändare följde dramat där tvättbjörnen sakta tog sig upp på fasaden av UBS Plaza-skrapan i Saint Paul, Minnesota.

Journalister och människor som befann sig i byggnaden lade upp bilder och uppdateringar om hur djuret – som syftande på en radiokanal i området snabbt döptes till #MPRraccoon – tog sig uppför fasaden våning för våning i sann Spindelmannen-anda. En lokal tv-kanal sände live. Djuret stannade på flera fönsterbleck på vägen upp och tog sig till och med några tupplurar.

Hollywood-regissören James Gunn erbjöd sig att donera 1 000 dollar till välgörenhet tillägnat den som kunde rädda tvättbjörnen.

"Jag kan inte hantera det här. Stackars kille", twittrade Gunn.

Djuret verkar ha blivit skrämt upp på byggnaden av pågående byggarbete.

Mitt i natten nådde den taket och kunde fångas in av viltvårdspersonal. Den fick mat och släpptes senare ut bland träden i en förort, enligt en video som lagts ut av viltvårdare.

Kommentarer
|

Experter: Använd mobilen smart på semestern: "När du har en mobil närvarande stjäl den din tankekraft"

Nyhetsbild
Katarina Gospic är hjärnforskare, författare och föreläsare. Siri Helle, psykolog och författare har skrivit handboken "Smartare än din telefon" som bland annat handlar om hur du använder mobilen för att må bättre.
Att gå på semester från jobbet betyder inte nödvändigtvis en paus från sociala medier, vissa av oss blir till och med mer aktiva på plattformar som Facebook och Instagram. Men hur påverkas vi av de sociala medierna? Och går de att kombinera med att vara ledig och stressa ner?

Mest läst senaste veckan