Jukka Ylikarjula har sagt upp sig - förtroendebrist en orsak

NyhetsbildZoom
Landskapsdirektör Jukka Ylikarjula har sagt upp sig med omedelbar verkan. Foto: Arkiv/Eva-Stina Kjellman
Landskapsdirektören för Mellersta Österbottens förbund Jukka Ylikarjula sade upp sig från sin tjänst på fredagen. Nytt direktörsavtal bäddade för uppsägningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Uppsägningen kom efter att Ylikarjula och landskapsstyrelsen gemensamt konstaterat att det råder en konflikt och en sådan brist på förtroende att den enda utvägen är en uppsägning. Jukka Ylikarjulas tjänsteförhållande och alla förtroendeuppdrag i samband med tjänsten avslutas med omedelbar verkan.

Så sent som den 7 juni godkände landskapsfullmäktige en uppdatering av landskapsdirektörens direktörsavtal enligt viket direktören har rätt att få en uppsägningsersättning om denne säger upp sig. Förslaget som fullmäktige godkände innebär att ersättningen vid en uppsägning motsvarar sex månaders lön samt lön för uppsägningstiden.

Därefter kom uppsägningen som ett brev på posten.

Varken Jukka Ylikarjula eller någon från förbundet kommenterar ärendet. Fram till slutet av augusti fungerar koncernstyrelsens förändringsdirektör Jyrki Kaiponen som tf landskapsdirektör för Mellersta Österbottens förbund. Hur tjänsten ska besättas avgörs på landskapsstyrelsens möte i augusti.

Det har riktats hård kritik mot förbundet bland annat för att man mist sina fullmakter för att dela ut EU-bidrag och dessutom har Handels- och industriministeriet påtalat att arbetsklimatet är dåligt. Ministeriet utreder som bäst också förbundet. Jukka Ylikarjula har den senaste tiden varit sjukledig på grund av turbulensen.

Kommentarer
|

Matildas Café blev Lunchcafé Harald – "viktigast är en mätt och nöjd kund"

Nyhetsbild
Mor & dotter. Malin och Annica Harald fortsätter det populära lunchcaféet. Foto: Moa Ketonen
Matildas Café i Karleby lade nyligen ner. Istället öppnades Lunchcafé Harald av nya ägare, men de flesta kunder känner igen dem från förut.

Mest läst senaste veckan