Barnpsykiatriska polikliniken och avdelningen flyttade ihop

NyhetsbildZoom
Största delen av psykiatriska enheten vid Vasa centralsjukhus är koncentrerad till sjukhuset i Roparnäs. Foto: Malin Nyman
I början av sommaren slogs barnpsykiatriska avdelningen och barnpsykiatriska polikliniken ihop. Nu finns den barnpsykiatriska servicen i D-husets andra våning i centralsjukhusets enhet i Roparnäs.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter flytten finns barnpsykiatriska polikliniken på samma adress som barnpsykiatriska avdelningen på Seriegatan i Roparnäs, i D-husets andra våning. Poliklinikens verksamhet flyttades från Sandviken till Roparnäs, eftersom den tidigare H-byggnaden revs för att ge plats åt en ny byggnad.

Till Vasa centralsjukhus barnpsykiatriska verksamhet hör en poliklinik och en avdelning, som hjälper sjukvårdsdistriktets barn med psykiska problem i åldern 0–12 år och deras familjer med uppfostrings- och utvecklingsfrågor, när vanliga åtgärder från föräldrar, skola och primärhälsovård inte räcker.

–Till polikliniken kommer man med läkarremiss från skolhälsovård, hälsovårdscentral eller någon annan primärhälsovårdsenhet. Målet är att trygga att barnet får en gynnsam utveckling för en frisk ungdomstid och vuxenskap, säger Mirja Vainionpää, avdelningsskötare på barnpsykiatriska avdelningen och polikliniken, i ett pressmeddelande.

På polikliniken arbetar dessutom småbarnspsykiatrin, rättspsykiatriska arbetsgrupper och ett konsultationsteam.

Kommentarer
|

Zoe i Vasa skapar konst i surdeg – "Jag orkar inte äta upp alla bröd själv"

Nyhetsbild
Zoe Zhuhui bakar surdegsbröd. Foto: Mikael Nybacka
Zoe Zhuhui vet att hennes bröd är goda. "Annars skulle jag inte ge bort dem. Så du behöver inte säga att det är gott, säg till när det är något fel på det i stället", säger hon.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan