Barnpsykiatriska polikliniken och avdelningen flyttade ihop

NyhetsbildZoom
Största delen av psykiatriska enheten vid Vasa centralsjukhus är koncentrerad till sjukhuset i Roparnäs. Foto: Malin Nyman
I början av sommaren slogs barnpsykiatriska avdelningen och barnpsykiatriska polikliniken ihop. Nu finns den barnpsykiatriska servicen i D-husets andra våning i centralsjukhusets enhet i Roparnäs.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter flytten finns barnpsykiatriska polikliniken på samma adress som barnpsykiatriska avdelningen på Seriegatan i Roparnäs, i D-husets andra våning. Poliklinikens verksamhet flyttades från Sandviken till Roparnäs, eftersom den tidigare H-byggnaden revs för att ge plats åt en ny byggnad.

Till Vasa centralsjukhus barnpsykiatriska verksamhet hör en poliklinik och en avdelning, som hjälper sjukvårdsdistriktets barn med psykiska problem i åldern 0–12 år och deras familjer med uppfostrings- och utvecklingsfrågor, när vanliga åtgärder från föräldrar, skola och primärhälsovård inte räcker.

–Till polikliniken kommer man med läkarremiss från skolhälsovård, hälsovårdscentral eller någon annan primärhälsovårdsenhet. Målet är att trygga att barnet får en gynnsam utveckling för en frisk ungdomstid och vuxenskap, säger Mirja Vainionpää, avdelningsskötare på barnpsykiatriska avdelningen och polikliniken, i ett pressmeddelande.

På polikliniken arbetar dessutom småbarnspsykiatrin, rättspsykiatriska arbetsgrupper och ett konsultationsteam.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan