|

En person bärs ut ur grottan i Thailand

NyhetsbildZoom
Räddningsarbetare på väg mot det översvämmade grottsystemet. Foto: Sakchai Lalit
En person har sett bäras ut på bår från Tham Luang-grottorna, där räddningsoperationen är inne på sin tredje dag.Samtidigt kommer det glada beskedet att pojkarna som redan räddats är vid god hälsa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Uppgifterna om personen som burits ut på bår kommer från en källa med insyn i räddningsinsatsen, men har ännu inte bekräftats. Om uppgiften visar sig stämma kan det röra sig om en nionde person av sammanlagt 13 som räddats ur Tham Luang-grottorna.

Dykare har återigen gått in i grottan för den tredje och sista räddningsinsatsen i Tham Luang-grottorna. Hittills har insatsen gått som smort, utöver den dykare som omkom under förberedelserna. Alla åtta pojkar som förts ut tidigare har klarat sig helskinnade och sägs vara vid god hälsa, både fysiskt och mentalt.

Familjerna som fått besöka den första gruppen pojkar, 14–16 år gamla, fick hålla sig bakom en glasruta under besöket på sjukhuset. De fyra barnen kan äta vanlig mat och är ofta hungriga, enligt de nya uppgifterna. De är också pigga nog att stå upp och gå runt sina sängar.

De fyra som räddades under måndagen, 12–14 år gamla, hade "mycket låg kroppstemperatur", men mår bättre redan på tisdagen, säger Jesada Chokedamrongsuk vid hälsomyndigheten till medier på ett sjukhus i Chiang Rai.

Alla åtta har fått saltlösning, rabiesvaccin och B-vitamin och ingen av dem rapporteras ha feber.

Undersökningar av pojkarna visar på misstänkta infektioner. Om en till två dagar väntas svar på infektionsprover, och då kommer det att avgöras om familjerna kan få besöka dem.

Pojkarna kommer att vara kvar på sjukhus i en vecka för observation.

Några timmar tidigare var Elon Musk, vd för Tesla och Space X, på plats vid grottorna i Thailand där pojkarna och deras 25-årige fotbollstränare blev instängda av monsunregnet för över två veckor sedan. Med sig hade Musk en miniubåt i barnstorlek som är redo om den behövs, skriver Musk på Twitter.

"Jag lämnar den här om den behövs i framtiden. Thailand är så vackert", twittrar han.

Miniubåten har döpts till "Wild boar" efter det fotbollslag, "Vildsvinen", som pojkarna spelar i.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan