|

Nu är det bekräftat – Trump och Putin möts i presidentens slott

NyhetsbildZoom
Presidentens slott blir mötesplats för Vladimir Putin och Donald Trump. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen
Förenta staternas president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin träffas på presidentens slott i Helsingfors måndagen den 16 juli. Republikens president Sauli Niinistö är värd för Helsinki 2018-mötet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

President Niinistö har också bilaterala möten med de båda presidenterna.

På måndag morgon tar president Niinistö och fru Jenni Haukio emot president Trump och fru Melania Trump på Talludden. Under presidenternas samtal har fru Haukio och fru Trump ett separat frukostmöte.

Helsinki 2018-mötet inleds på presidentens slott på eftermiddagen, cirka klockan 13, när president Niinistö först tar emot president Putin och sedan president Trump.

Diskussionen mellan Rysslands och Förenta staternas presidenter äger rum i Gotiska salen i presidentens slott. Mötet fortsätter i utökad sammansättning med arbetslunch i Spegelsalen.

Före arbetslunchen diskuterar även Förenta staternas och Rysslands utrikesministrar.

Diskussionen i bredare sammansättning avslutas med en gemensam presskonferens för president Trump och president Putin i Rikssalen.

Efter det träffas president Niinistö och president Putin på presidentens slott.

Även utrikesminister Timo Soini har ett möte med Förenta staternas utrikesminister Mike Pompeo på presidentens slott.

Dagen avslutas med president Niinistös presskonferens på presidentens slott.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan