|

Minihäst överlevde översvämningar – på tak

NyhetsbildZoom
Kraftiga skyfall orsakade stor förödelse i flera städer i västra Japan. Foto: Shohei Miyano
En miniatyrhäst som försvann i samband med översvämningarna i västra Japan har hittats vid liv efter tre dagar – på ett hustak. Det rapporterar den japanska tidningen Asahi Shimbun på sin engelskspråkiga sajt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den nioåriga märren Leaf tjänstgör vanligtvis som terapihäst vid ett äldreboende. När floderna i staden Kurashiki svämmades över på grund av kraftiga skyfall försvann Leaf den 6 juli, tillsammans med ett flertal getter som också hörde till äldreboendet.

En skötare höll hoppet uppe om att Leaf simmat till säkerhet och sökte efter henne i bergen som omger Kurashiki. Efter tre dagar upptäcktes hästen dock på taket på ett bostadshus i samma kvarter som äldreboendet. Där stod hon lerig, med ett skadat ben.

– Leaf är så älskad att 40 eller 50 personer kommer på besök på helgerna för att mata henne. Hon gjorde bra ifrån sig under de här tre dagarna, säger Masayuki Yoshida, som jobbar på äldreboendet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan