Opels dieselbilar granskas

NyhetsbildZoom
Även Opel granskas för misstänkt fusk med dieselutsläpp. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT
Även biltillverkaren Opel granskas av tyska myndigheter i samband med utredningarna kring dieselskandalen som tvingat stora bilföretag som Volkswagen att betala miljardböter för fusk med utsläppstester.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En talesman för Tysklands transportdepartement säger till AFP att Opels bilmodeller av dieselklass Euro 6 synas, men att inga definitiva slutsatser kan dras förrän utredningen är klar.

Enligt tidningen Bild är det Opelmodellerna Cascada, Insignia och Zarifa som utreds, totalt 60 000 fordon. Tidningen skriver att den tyska transportmyndigheten KBA har "starka belägg" för att system för avgashantering i vissa modeller har avaktiverats under normal körning. Det skulle i så fall innebära att utsläpp från bilmodellerna skulle kunna vara tio gånger över det tillåtna.

En källa vid Opel säger till tidningen att inga av de modeller som för närvarande finns i produktion är föremål för utredning.

Kommentarer
|

Finländare äter fortsättningsvis mycket kött

Nyhetsbild
Enligt branschföreningen åt 73 procent av finländarna julskinka i fjol. Det är cirka tre procentenheter mindre än året innan. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Hela 93 procent av finländarna äter kött i någon form medan sju procent inte äter något kött alls. Allt fler försöker ändå minska på köttkonsumtionen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan