Pojkarna lämnade sjukhuset runt klockan 12 svensk tid, enligt AFP:s utsända reporter.

På tv-bilder syns hur medier tagit plats i en stor lokal dit pojkarna är på väg för att hålla en presskonferens, planerad att inledas vid 13-tiden.

– Anledningen till att denna presskonferens hålls är för att medier ska kunna ställa frågor till dem, så att de sedan kan återgå till sina normala liv utan att besväras av medier, säger regeringstalespersonen Sunsern Kaewkumnerd.

Journalisterna har fått skicka in sina frågor i förväg för granskning av psykiatriker, i ett försök att undvika att de utlöser post-traumatiska reaktioner hos pojkarna. Regeringen har dock gjort en stor sak av presskonferensen som planeras att pågå under 45 minuter och som sänds på flera tv-kanaler.

Pojkarna och deras tränare gick in i grottsystemet Tham Luang den 23 juni och fastnade där när kraftiga regn fick vattnet i grottan att stiga. Räddningsinsatsen engagerade en hel värld och efter nio dagar hittade de vid liv av brittiska dykare, flera kilometer in i grottsystemet.

Efter flera dagars förberedelser lyckades räddningsarbetare till slut få ut dem genom en riskfylld insats där dykare transporterade pojkarna genom flera vattenfyllda passager.