Gädda bet simmare i Terjärv

NyhetsbildZoom
Den här glupska gäddan har svalt draget onödigt djupt. Foto: Marcus Lillkvist
En gädda gav sig på en simmare i Terjärv i början av juli, rapporterar Yle Kokkola.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Yle Kokkola rapporterar att en kvinna och en nioårig pojke i Terjärv simmade med flytleksaker när en 40 centimeter lång gädda plötsligt högg tag i kvinnans tumme. Hon hade händerna vid vattenytan när kvinnan kände hur det smärtade till i ena fingret.

Kvinnan blev chockad och försökte skaka av sig fisken men den höll sig stadigt fast. Pojken hjälpte kvinnan tillbaka till stranden. Gäddan släppte till sist taget och simmade iväg.

Kvinnan tog sig till en läkare eftersom tummen blödde ymnigt. Gäddans bett gav kvinnan fyra stora och flera små sår. Såren var inte så djupa att de behövde sys.

Gäddor har många snedställda tänder som hjälper den att hålla fast sitt byte. De väntar ofta på sina byten på botten av sjöar. Att människor blir bitna av gäddor är ovanligt, men inte okänt.

Kommentarer
|

Förslag som skulle ha försvårat Kvarkensamarbetet röstades ner – "Det här är en stor grej"

Nyhetsbild
Europarlamentet satte stopp för ett förslag som hade kunnat försvåra samarbetet över Kvarken och andra havsgränser inom unionen. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Förslaget från EU-kommissionen innebar att samarbete över landgränser skulle favoriseras framom havsgränser. EU-parlamentet sa nej till det här.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Johanna om att uppfylla roller: "Jag har varit rädd för att mina krafter inte ska räcka till allt"

KARLEBY Från femtiotalets perfekta hemmafru till tvåtusentiotalets perfekta mamma på Instagram. I sin senaste utställning utforskar Johanna Kallioinen roller.

Nyhetsbild
Inrikes

HS: Världens största enskilda dataläcka – över 770 miljoner adresser och lösenord i fara

I materialet som går under namnet Collection #1 finns 2,7 miljarder rader med användarnamn och lösenord, skriver Helsingin Sanomat.

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan