|

Misstankar om magsjukebakterier vid Sandskata och Lahdenperä

NyhetsbildZoom
Vattenprovtagning vid en badstrand. Arkivbild. Foto: Linus Lindholm
Mellersta Österbottens miljöhälsovård informerar att man misstänker magsjuka vid både Sandskata och Lahdenperä i Karleby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Miljöhälsovården i Mellersta Österbotten har fått in ett antal enskilda anmälningar om misstänkt magsjuka vid stränder i Karlebyområdet.

– Vi har två misstänkta magsjukefall men via diskussioner på sociala medier misstänker vi att det kan handla om fler. Vi vill se hur utbrett det är och om det finns skäl att tillfälligt stänga någon strand, säger hälsoinspektör Maria Rintala.

Proverna på vilka bakterier de magsjuka drabbats av har ännu inte kommit. Den 16 juli tog miljöhälsovården prover vid stränderna i fråga. Proverna visade inga avikelser eller ovanliga mikrober.

Om man misstänker att man fått magsjuka efter sitt strandbesök ber miljöhälsovården att man tar kontakt via e-post på mejladressen yterveys@kokkola.fi eller telefonnummer 044 7307 991. När man tar kontakt vill miljöhälsovården veta vilken strand du har besökt och när, samt hur många som har blivit sjuka och vilka symptom man har.
Om man misstänker magsjuka som uppkommit efter ett strandbesök ska man uppsöka sin närmaste hälsovårdscentral för vård.

God hygien vid badstränder är viktigt, skriver miljöhälsovården i ett pressmeddelande.

Uppdaterad med namnet på stränderna och kommentarer från hälsoinspektör.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan