|

Misstankar om magsjukebakterier vid Sandskata och Lahdenperä

NyhetsbildZoom
Vattenprovtagning vid en badstrand. Arkivbild. Foto: Linus Lindholm
Mellersta Österbottens miljöhälsovård informerar att man misstänker magsjuka vid både Sandskata och Lahdenperä i Karleby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Miljöhälsovården i Mellersta Österbotten har fått in ett antal enskilda anmälningar om misstänkt magsjuka vid stränder i Karlebyområdet.

– Vi har två misstänkta magsjukefall men via diskussioner på sociala medier misstänker vi att det kan handla om fler. Vi vill se hur utbrett det är och om det finns skäl att tillfälligt stänga någon strand, säger hälsoinspektör Maria Rintala.

Proverna på vilka bakterier de magsjuka drabbats av har ännu inte kommit. Den 16 juli tog miljöhälsovården prover vid stränderna i fråga. Proverna visade inga avikelser eller ovanliga mikrober.

Om man misstänker att man fått magsjuka efter sitt strandbesök ber miljöhälsovården att man tar kontakt via e-post på mejladressen yterveys@kokkola.fi eller telefonnummer 044 7307 991. När man tar kontakt vill miljöhälsovården veta vilken strand du har besökt och när, samt hur många som har blivit sjuka och vilka symptom man har.
Om man misstänker magsjuka som uppkommit efter ett strandbesök ska man uppsöka sin närmaste hälsovårdscentral för vård.

God hygien vid badstränder är viktigt, skriver miljöhälsovården i ett pressmeddelande.

Uppdaterad med namnet på stränderna och kommentarer från hälsoinspektör.

Kommentarer

Jakobstad samarbetar gärna om idrottshallar

Nyhetsbild
Jakobstad öppnar för regionalt samarbete kring simhallen som även används flitigt av de som bor i Pedersöre, Larsmo och Nykarleby. Foto: Malin Henricson/Arkiv
Jakobstads två högsta tjänstemän ger grönt ljus för förslaget från Pedersöre att samarbeta kring större idrottshallar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Jakobstad samarbetar gärna om idrottshallar

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE. Jakobstads två högsta tjänstemän ger grönt ljus för förslaget från Pedersöre att samarbeta kring större idrottshallar.

Nyhetsbild
Kultur

Släpper skiva och framför kultverk på Nordgrens födelsedag

KARLEBY "As in a dream" heter albumet som Juha Kangas och MÖK släpper samma dag som man firar att orkesterns framlidne huskompositör PH Nordgren skulle ha fyllt 75 år.

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan