|

Det blev norsk brödradubbel på 5 000 meter

NyhetsbildZoom
Det blev en norsk dubbel på 5 000 meter, Jakob Ingebrigtsen, till vänster, tog guld och storebror Henrik tog silver. Foto: Martin Meissner
Jakob Ingebrigtsen tog EM-guld på 1 500 meter i Berlin. På 5 000 meter fördubblade den 17-åriga norrmannen titelskörden – och drog med sig tio år äldre brodern Henrik upp på prispallen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jakob var överlägsen när det skulle avgöras och vann på 13.17,06, nytt Europarekord för U20-löpare.

Filip Ingebrigtsen, den tredje löparbrodern, avstod 5 000 meter med en befarad revbensskada efter ett fall i kvalet på 1 500 meter. Fransmannen Morhad Amdouni fyllde vakansen och tog brons.

På 1 500 meter slutade Henrik Ingebrigtsen fyra och Filip tolva.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan