|

Kauppalehti: Cellulosapriset förblir stabilt

NyhetsbildZoom
Metsä Fibres fabrik i Äänekoski kostade 1,2 miljarder att bygga. Så länge cellulosapriset är högt ger investeringen avkastning. Foto: Sami Karppinen/Metsä Group /SPT
Enligt Kauppalehti är det främst den kinesiska efterfrågan som påverkar marknadsutsikterna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kauppalehti som deltagit i Metsä Groups mediedag och läst analysföretaget Inderes rapporter skriver att den långvariga prisökningen på cellulosa kan följas av en liten nedgång i höst, men att det i övrigt ser stabilt ut.

Den största tillväxten finns i Kina. Ifall den kinesiska ekonomin försvagas eller kraven på förpackningar förändras påverkar det cellulosamarknaden.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan