|

Larsmo tidigarelägger inte morris

NyhetsbildZoom
Foto: Jannike Back/Arkiv
Larsmo kommun säger nej till att starta morrisverksamheten tidigare än 6.30 på morgonen. Larsmo ordnar redan i dag mera omfattande verksamhet än vad lagen säger, konstaterar kommunstyrelsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är föräldrarna till ett barn som anhållit om att morrisverksamheten skulle starta redan vid 5.45-tiden på morgonen. Båda föräldrarna jobbar tidiga morgnar och behöver därför tidigare morgonvård än det som kommunen erbjuder.

Morris- och eftisverksamheten i Larsmo ordnas från klockan 6.30 till 16.30, måndag till fredag under skolans 190 verksamhetsdagar. Verksamheten erbjuds sex-sju timmar per dag för ettorna och tvåorna i Bosund, Näs, Holm och Risö.

Verksamheten är inte lagstadgad, men i lagen om grundläggande utbildning står det att "verksamhet kan ordnas under skolåret på vardagar i regel mellan klockan 7.00 och 17.00". Vidare sägs att varje barn som deltar ska erbjudas tre eller fyra timmar per dag under skolåret.

Kommunstyrelsen i Larsmo beslutade i början av juli att inte öppna morris tidigare på morgonen.

– Det blir dyrt om man ska ha personal så tidigt på morgonen för ett barn, säger förvaltningschef Carola Löf.

Föräldrarna har lämnat in en rättelseyrkan som behandlas i kommunstyrelsen den 27 augusti. Förslaget är att beslutet från juli inte ändras.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan