|

Larsmo tidigarelägger inte morris

NyhetsbildZoom
Foto: Jannike Back/Arkiv
Larsmo kommun säger nej till att starta morrisverksamheten tidigare än 6.30 på morgonen. Larsmo ordnar redan i dag mera omfattande verksamhet än vad lagen säger, konstaterar kommunstyrelsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är föräldrarna till ett barn som anhållit om att morrisverksamheten skulle starta redan vid 5.45-tiden på morgonen. Båda föräldrarna jobbar tidiga morgnar och behöver därför tidigare morgonvård än det som kommunen erbjuder.

Morris- och eftisverksamheten i Larsmo ordnas från klockan 6.30 till 16.30, måndag till fredag under skolans 190 verksamhetsdagar. Verksamheten erbjuds sex-sju timmar per dag för ettorna och tvåorna i Bosund, Näs, Holm och Risö.

Verksamheten är inte lagstadgad, men i lagen om grundläggande utbildning står det att "verksamhet kan ordnas under skolåret på vardagar i regel mellan klockan 7.00 och 17.00". Vidare sägs att varje barn som deltar ska erbjudas tre eller fyra timmar per dag under skolåret.

Kommunstyrelsen i Larsmo beslutade i början av juli att inte öppna morris tidigare på morgonen.

– Det blir dyrt om man ska ha personal så tidigt på morgonen för ett barn, säger förvaltningschef Carola Löf.

Föräldrarna har lämnat in en rättelseyrkan som behandlas i kommunstyrelsen den 27 augusti. Förslaget är att beslutet från juli inte ändras.

Kommentarer

Högsta domstolen avslog Baltics yrkande – nekas besvärsrätt

Nyhetsbild
Lyxjakten Hetairos fotograferad då hon lämnade Jakobstad i augusti 2011. Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist
Två miljoner euro av Baltics tillgångar är fortsättningsvis i kvarstad i väntan på att rättstvisten kring den Larsmobyggda lyxjakten Hetairos löses.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan