|

Larsmo tidigarelägger inte morris

NyhetsbildZoom
Foto: Jannike Back/Arkiv
Larsmo kommun säger nej till att starta morrisverksamheten tidigare än 6.30 på morgonen. Larsmo ordnar redan i dag mera omfattande verksamhet än vad lagen säger, konstaterar kommunstyrelsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är föräldrarna till ett barn som anhållit om att morrisverksamheten skulle starta redan vid 5.45-tiden på morgonen. Båda föräldrarna jobbar tidiga morgnar och behöver därför tidigare morgonvård än det som kommunen erbjuder.

Morris- och eftisverksamheten i Larsmo ordnas från klockan 6.30 till 16.30, måndag till fredag under skolans 190 verksamhetsdagar. Verksamheten erbjuds sex-sju timmar per dag för ettorna och tvåorna i Bosund, Näs, Holm och Risö.

Verksamheten är inte lagstadgad, men i lagen om grundläggande utbildning står det att "verksamhet kan ordnas under skolåret på vardagar i regel mellan klockan 7.00 och 17.00". Vidare sägs att varje barn som deltar ska erbjudas tre eller fyra timmar per dag under skolåret.

Kommunstyrelsen i Larsmo beslutade i början av juli att inte öppna morris tidigare på morgonen.

– Det blir dyrt om man ska ha personal så tidigt på morgonen för ett barn, säger förvaltningschef Carola Löf.

Föräldrarna har lämnat in en rättelseyrkan som behandlas i kommunstyrelsen den 27 augusti. Förslaget är att beslutet från juli inte ändras.

Kommentarer
|

VIDEO: Träna tillsammans med din hund – dobo kallas det

Doboinstruktören Sevil Ilter visar med hunden Veera olika doboövningar, som är bra träning – för både hund och förare.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Purmobor lessnade – köpte egen spårmaskin

PEDERSÖRE Efter flera års vädjan om att kommunen ska köra upp Fagerbackaspåret med pistmaskin tröttnade Purmoborna. I stället köpte de en egen spårmaskin.

Nyhetsbild
Sport

Jeppis rutinerade Vasaspelare sänkte Kronan

ISHOCKEY IK Kronan kunde bara stå emot suveränen Jeppis Hockey i en period när bortalaget vann med 2-7 (1-1, 1-4, 0-2) inför 170 åskådare i Cronehov.

Nyhetsbild
Sport

Fjärde hemmasegern för Muik Hockey

ISHOCKEY Muik Hockey tog säsongens fjärde hemmaseger då Karhu HT betvingades på söndagen med resultatet 4–2 (1–0, 2–1, 1–1).

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan