|

Erkki byggde sin by med stor skaparglädje – men utan vattenpass och vinkelmått

Nyhetsbild
Erkki Kalliomäki vill ge Kammi-kyläs besökare en chans att glömma stressen och njuta av stillheten. Foto: Mikael Nybacka
Inte en rät vinkel, inget nytt material. Erkki Kalliomäki i Nummijärvi har velat göra allt annorlunda och byggt en by, Kammi-kylä, ute på en torvmosse av gammalt eller inkurant virke. Han har klätt ytterväggar med ljung och och gjort konst av stubbar och grenar. Hans verk har jämförts med arkitekten Gaudís Sagrada Família och andra byggnader i Barcelona.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Annika Åman efterlyser fler scener för de österbottniska dramatikerna

Hur står det till med den österbottniska dramatiken? Finns den, spelas den? Och hur kunde den lyftas fram ännu mer? Det här synar VBL i några artiklar.

Nyhetsbild
Lokalt

Nipsu lyssnar när barnen läser

JAKOBSTAD När Nipsu hälsade på i Kyrkostrands skola i våras ville alla boka tid med henne till hösten. Nipsu jobbar som läshund och ska besöka skolan varannan vecka.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nordic Lights bygger ut och automatiserar sitt höglager

Ett helt nytt automatiserat komponentlager gör att lamptillverkningen blir effektivare vid Nordic Lights. Det robotdrivna lagret blir det första av sitt slag i Finland.

Nyhetsbild
Inrikes

Suvi Widgrén talade öppet om konkursen – en månad senare hade hon trettio jobberbjudanden

Som 22-åring öppnade Suvi Widgrén sin första butik, som 33-åring sålde hon alla fem. Reste jorden runt med familjen, kom tillbaka i januari i år. Blev vd för restaurangkedjan Egg, som hon också investerade i. I juni var konkursen ett faktum.

Mest läst senaste veckan