Nu går det att söka renoveringsbidrag för föreningshus

NyhetsbildZoom
Pörtom ungdomsförening är en av de föreningar som tidigare fått renoveringspengar från Finlands hembygdsförbund. Foto: Arkiv/Jan Ola Klåvus
Finlands Hembygdsförbund meddelar att ansökningen om renoveringsbidrag för föreningshus har börjat. Förra året delade förbundet ut totalt 1,7 miljoner euro till 174 olika samfund i landet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Årets ansökan för renoveringsbidrag för föreningshus är nu öppen. Ansökningarna bör vara inne senast den 30 september 2018. Besluten delges under februari–mars 2019.

Bidraget är avsett för renoveringsarbeten och reparationer som gynnar lokalens användning, samt i syfte att bevara husens kulturhistoriska värde. Det här bidraget kan ansökas av samfund som äger ett föreningshus ämnat för öppen medborgarverksamhet.

Nytt i årets ansökan är möjligheten att ansöka om ett specialbidrag för att utföra en konditionsbedömning av föreningshuset.

Vid beviljandet beaktas husets kulturhistoriska värde samt behovet av samlingslokaler i området. En aktiv förening i huset ökar möjligheterna till bidrag.

År 2017 ansökte 237 samfund om renoveringsbidrag varav 174 beviljades. Finlands Hembygdsförbund delar ut stödet som ett statligt understöd på uppdrag av undervisnings- och kulturministeriet. Anslaget för bidragen reserveras i statens budget utifrån vinstmedlen från Veikkaus.

Anvisningar för hur man söker hittas här. Själva ansökningen hittar du på denna länk.

Kommentarer
|

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

Nyhetsbild
Foto: Eva-Stina Kjellman
Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jaro fick SJK att svettas - Ny spelare klar

FOTBOLL Jaro bjöd på bra motstånd mot Alexei Eremenkos SJK och förlorade bara med 1-2 (1-2) inför 408 åskådare i Tellushallen. Tränarna var ense om vem som övertygade mest. En testspelare blev också klar för Jaro.

Nyhetsbild
Lokalt

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

KRONOBY Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Nyhetsbild
Sport

Krutet vått för Muik Hockey

ISHOCKEY När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.

Mest läst senaste veckan