|

Gatukonstfestivalen UPEA18 ordnas i 12 städer i höst – Vasa inte med i år

NyhetsbildZoom
I fjol fick Hartmansgränden en muralmålning. Konstnären Ricky Lee Gordons målning har titeln ”Rest in stillness like sky mountain lake”. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Den nationella gatukonstfestivalen UPEA18 gör i år nedslag i 12 olika städer runtom i Finland. Vasa som har varit en av de deltagande städerna de senaste två åren är inte med i år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I år ordnas gatukonstfestivalen UPEA18 i Esbo, Helsingfors, Hyvinge, Idensalmi, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Kotka, Salo, Seinäjoki och Tammerfors. Målningarna ska enligt planerna stå klara under september månad.

Vasa har varit med de senaste två åren. Hösten 2016 fick brandstationens torn på Smedsbyvägen en muralmålning av konstnären Andrew Hem. Hem är också med och förverkligar en målning i årets festival.

Förra hösten fick Hartmansgränden en muralmålning av konstnären Ricky Lee Gordon.

Syftet med gatukonstfestivalen är att uppmuntra människor att bekanta sig med städernas offentliga rum genom konsten. Festivalen arrangeras av konstkollektivet Upeart.

Kommentarer
|

Jesper Råtts: Så är det att vara finlandssvensk i Sverige

Nyhetsbild
Jesper Råtts.
Trots den gemensamma historien och närheten till Sverige är kunskaperna om finlandssvenskheten i grannlandet ofta under all kritik.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan