|

Jobbig retur för IFK Lepplax

Teräs-Kiekko blev en för tuff nöt för IFK Lepplax. Pedersörelaget svaga insats på hemmaplan gör att laget är ute ur cupen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

IFK Lepplax höll nästan jämna steg med Teräs-Kiekko i det första mötet i Finlands Cup. IFK ledde i den första perioden och kom i slutperioden ikapp till 6–6 efter att Jens Östman hade utjämnat efter drygt 47 minuters spel.

Men en utvisning i följande minut blev kostbar och Teräs-Kiekko vann till sist på hemmaplan med 8–6 (1-2, 4-1, 3-3).

I söndagens returmöte i Bennäs fick IFK Lepplax en katastrofal start på drabbningen med 0–5 i baken redan efter tjugo minuters spel. Matchen slutade 1–7 (0-5, 1-1, 0-1) och Janne Boström stod för hemmalagets enda fullträff på passning av tränaren André Smulter.

Gästernas målvakt Ville Hyyppä stoppade 47 skott i den matchen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Underhållande hockeymatch – Hermes slog TuTo

ISHOCKEY Hermes och Åbolaget TuTo bjöd på säsongens hittills bästa match i Karleby.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan