|

ÅU: Hans Rosing har avlidit

Hans Rosing, samhällsdebattör och mångårig lektor på Åbo Akademi, avled i söndags. Det skriver Åbo Underrättelser.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt ÅU dog han i komplikationer efter att ha fallit på sommarstugan i Västanfjärd i Kimitoön.

Hans Rosing arbetade hela sitt yrkesverksamma liv vid Åbo Akademi. Han började som timlärare i början av 1970-talet. År 1982 blev han timlärare på heltid och några år senare, 1990, instiftades lektoratet i vetenskapsfilosofi för honom.

År 2008 gick han i pension. Han blev därefter utnämnd till hedersdoktor 2011.

Hans Rosing var aktiv i samhällsdebatten och skrev många insändare i de finlandssvenska dagstidningarna, bland annat i Vasabladet.

Hans Rosing, som var bosatt i Åbo, blev 74 år gammal. Han efterlämnar fru och två söner.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan