|

Höjd alkoholskatt och stöd till jordbruket

NyhetsbildZoom
I dag presenterar statsminister Juha Sipilä och finansminister Petteri Orpo nästa års budget. Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen
Regeringen presenterar nästa års budget i dag. Redan nu har Yle redogjort för huvuddragen i budgetförslaget. Där ingår bland annat höjd alkoholskatt, ökat stöd till lantbruket och sänkt fordonsskatt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Yle går totalt 90 miljoner euro till lantbruket. Men Helsingin Sanomat skriver att summan är 65 miljoner euro.

Alkoholskatten höjs med 20–30 miljoner euro.

45 miljoner euro går till skydd av Östersjön.

2020 ska den årliga fordonsskatten sänkas med 50 miljoner euro.

Nya åtgärder sätts in för att stöda arbetslösa som fyllt 60, enligt Yles uppgifter.

På presskonferensen säger Juha Sipilä att regeringen nu ska undersöka hur stor del av dem som är arbetslösa som inte klarar av att arbeta.Jag rekommenderar artikeln
Visa fler
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan